Milinskas: „Jei mes įmesime 50 taškų, o priešininkai – 49, pasieksime pergalę ir to mums užtenka“

2014-11-10 16:22
Nuotr.:

Tomas Milinskas paskutinėse dvejose rungtynėse vidutiniškai rinkdavo po 15,5 naudingumo balo
Tomas Milinskas paskutinėse dvejose rungtynėse vidutiniškai rinkdavo po 15,5 naudingumo balo
Nuotr. Petrochema
Praėjusį šeštadienį Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) iškovota Jonavos „Petrochemos“ klubo pergalė rungtynėse su „Palangos“ ekipa – 81:72 leido lengviau atsikvėpti ne tik ekipos sirgaliams, bet ir patiems krepšininkams. 

Mače su palangiškiais Kęstučio Naruševičiaus auklėtiniai nutraukė keturių pralaimėjimų čempionate seriją, kurios paskutine stotele tapo penktadienio susitikimas Marijampolėje su vietos „Sūduva-Mantinga“ – 59:77. 

Puikiai praėjusio savaitgalio NKL pirmenybių susitikimuose pasirodė „Petrochemos“ aukštaūgis Tomas Milinskas. 24-erių metų krepšininkas per dvejas rungtynes vidutiniškai rinko po 12,5 taško, atkovodavo po 7,5 kamuolio bei į savo sąskaitą įsirašydavo po 15,5 naudingumo balo. 

Tinklalapis „jsk.lt“ pasikalbėjo su Milinsku apie nutrauktą nesėkmių seriją, pergalę namuose su „Palanga“ bei gerėjantį jonaviečių žaidimą.  

– Penktadienį Marijampolėje buvo patirtas skaudus pralaimėjimas, kas lėmė nesėkmę?
– Kai pralaimi dvidešimt ir daugiau taškų galima surasti labai daug priežasčių. Mums sunkiai sekėsi vykdyti trenerio nurodymus tiek puolime, tiek gynyboje. Būtent dėl šios priežasties patyrėme skaudžią nesėkmę. 

– Iki rungtynių su Palangos ekipa buvote patyrę keturių pralaimėjimų seriją. Ar pergalė namuose padėjo atsigauti psichologiškai?
– Prisipažinsiu, įtampa prieš rungtynes buvo jaučiama. Žinoma, pralaimėjimas nebūtų didžiulė tragedija, sezonas dar net neįpusėjo, tačiau psichologiškai laimėti buvo labai svarbu. Turime daug jaunų žaidėjų, ir matėsi, kad keli pralaimėjimai iš eilės paveikė kelis jaunuosius komandos draugus, todėl ši pergalė buvo tikrai labai svarbi.

– Mače su palangiškiais „Petrochema“ pirmą kartą sezone pelnė daugiau nei 80 taškų. Kokia pagerėjusio puolimo priežastis?
– Sunku pasakyti. Mes labiau koncentruojamės į gynybą. Jei mes įmesime 50 taškų, o priešininkai – 49, pasieksime pergalę ir to mums užtenka. Kaip vieną iš pagerėjusio puolimo aspektų įvardinčiau Tado Sebežiovo bei  Aurimo Urbono  sugrįžimą. Gintis mes mokame, o metančių žmonių trūkumas jautėsi.

– Ar sugrįžus Sebežiovui ir Urbonui pasikeitė komandos žaidimo braižas?
– Sugrįžus Tadui bei „Pūkiui“, tapome stipresne bei geresnė komanda tiek puolime, tiek ir gynyboje. Visai nesvarbu, jog iš paskutinių penkerių rungtynių laimėjome vos vienerias. Šiek tiek dar reikia laiko apsiprasti tiek jiems patiems, tiek ir likusiems komandos nariams vieniems prie kitų. 



Komentarai:

makulaturasaunulis milinskas , atsigaves,forma nebloga..sveikinimai nuo jonavos fanu;)


eik tu zalfani ka cia lendi ir udaja, ziurek savo legendos reikalu geriau
2014-11-10
-1
Atsakyti
saunulis milinskas , atsigaves,forma nebloga..sveikinimai nuo jonavos fanu;)
2014-11-10
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.