Vainauskas: apie rinktinę bei LKL ir Eurolygos susilpnėjimą (3 video)

2015-01-19 16:14
Nuotr.:

Jonas Vainauskas teigiamai vertina Lietuvos rinktinės galimybes
Jonas Vainauskas teigiamai vertina Lietuvos rinktinės galimybes
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Radlinskas
SPORT1 televizijos laidoje Diagnozė krepšinis“ buvęs ilgametis Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovas Jonas Vainauskas dalinosi įžvalgomis apie pasibaigusius 2014 metus, dėliojo galimą būsimos Lietuvos rinktinės sudėtį bei gvildeno Lietuvos krepšinį ištikusias bėdas.

Lietuvos rinktinė. Kitąmet galime turėti dar vieną svajonių komandą

– Jonai, sausio 19 dieną įvyks geriausių Lietuvos sportininkų apdovanojimai. Ar nors vienas krepšininkas nusipelnė apdovanojimo už 2014 metus?
– Geriausiųjų sąraše kiekvienais metais nors vienas Lietuvos krepšininkas privalo būti, tačiau išskirti nors vieną ar kelis, kurie pretenduotų laimėti šį prestižinį titulą, negalėčiau. Praėjusiais metais Lietuvos krepšinis išsiskyrė labiau komandiniais pasiekimais. Visų pirma, neblogas Lietuvos rinktinės pasirodymas pasaulio čempionate. Taip pat, gana sensacingas Klaipėdos „Neptūno“ kilimas viso sezono metu.

– Ar teisus būčiau sakydamas, kad arčiausiai individualaus apdovanojimo praėjusiais metais turėtų būti Jonas Valančiūnas?
– Manau, kad tiek Jonas Valančiūnas, tiek Donatas Motiejūnas, tiek Jonas Mačiulis. Iš šio trejeto, kiekvienas galėtų pretenduoti į vieną ar į kitą apdovanojimą.

– Kuriems rinktinės krepšininkams 2014 – ieji turėtų būti paskutiniai, kaip rinktinės krepšininkams?
– Mes turime jauną, perspektyvią ir labai stiprią aukštaūgių grandį. Manau, kad ji viena stipriausių pasaulyje. Tiek Valančiūnas, tiek Motiejūnas, tiek netrukus prie jų prisijungsiantis Domantas Sabonis – tai yra mūsų rinktinės ateitis.

O krepšininkai, kurie atsidūrė ant atsisveikinimo slenksčio: tai ir Robertas Javtokas, ir broliai Lavrinovičiai, ir Simas Jasaitis. Jie per daugelį metų padarė labai daug dėl savo šalies, tačiau mes turime kuo juos pakeisti. O su atsinaujinusia komanda šiais metais galime siekti kelialapio į olimpines žaidynes ir kitąmet turėti dar vieną svajonių rinktinę.

– Domantas Sabonis – 2015 metų rinktinės žaidėjas ar vėliau?
– Manau, kad jis turėtų būti kviečiamas jau šiemet. Tie metai būtų tokie pereinamieji, kai jis galėtų susipažinti su komanda ir priprasti prie jos.

– Pastaraisiais metais Jonui Kazlauskui galvą skaudėjo dėl įžaidėjo, kad nėra iš ko rinktis. Ar nebus šiemet taip, kad treneriui skaudės galvą dėl to, kad nežinos kurį pasirinkti?
– Iš tikro, šiemet bus žymiai lengviau. Per praėjusius metus susiformavo tiek Lukas Lekavičius, tiek Vaidas Kariniauskas, kurie jau dabar turi Eurolygos patirties. Taip pat į rinktinę gali pretenduoti ir Šarūnas Vasiliauskas, ir Mindaugas Girdžiūnas, taip pat Paulius Dambrauskas.

– Nepaminėjote nei Žygimanto Janavičiaus, nei Ado Juškevičiaus..
– Žygimantas Janavičius Manto Kalniečio tikrai nepakeis, nes tai yra ne to lygio žaidėjas. Mano nuomone, jo lygis Lietuvos rinktinei yra per žemas.

Adas Juškevičius yra ne įžaidėjas. Jis yra žaidėjas, daug labiau linkęs atakuoti krepšį nei perduoti jį komandos draugams. Jei mes ir vėl iš neįžaidėjo darysime įžaidėją – vėl susidursime su problemomis, su kuriomis susiduriame daugelį metų.

– Bet reikia pripažinti, kad Adas per paskutinius metus užaugo kokiomis penkiomis galvomis.
– Taip, tą rodo jo rezultatai. Pasaulio čempionate jis pasirodė puikiai. Adas gerai žaidžia du prieš du, tačiau jei mes norime kovoti prieš Ispaniją, JAV, Prancūziją, tai mūsų rinktinei turi vadovauti žaidėjas, kuris ne tik pats gali įmesti, tačiau ir sudaro geriausias aplinkybes komandos draugams. Mūsų stiprybė – priekinė linija, o ją išnaudoti galime tik su klasikiniu įžaidėju, kuris suprastų žaidimą ir matytų aikštę.

– Užsiminėte apie Simo Jasaičio galimą pabaigą rinktinėje. Kas turėtų jį pakeisti? Ar tai galėtų būti Gediminas Orelikas, kuris spaudai minėjo, kad dėl tokio žaidimo, bent į stovyklą tikisi būti pakviestas?
– Man sunku komentuoti paties Oreliko mintis apie save, tačiau, kalbant apie Lietuvos krepšinio lygos prestižą, žaidėjas, kuris keletą metų iš eilės lygoje yra naudingiausias, turėtų sulaukti tokio kvietimo. Tačiau, nemanau, kad jis turi šansų patekti į Lietuvos rinktinės dvyliktuką, nes ta pozicija Lietuvos rinktinėje yra išskirtinai stipri. Joje žaidžia tiek Jonas Mačiulis, tiek Mindaugas Kuzminskas, tiek Linas Kleiza, kuris, mano nuomone, turėtų rungtyniauti lengvojo krašto pozicijoje.

– Linui Kleizai kol kas sezonas nesiklijuoja, skirtingai nei Deividui Gailiui..
– Manau, kad renkantis tarp Gedimino Oreliko ir Deivido Gailiaus, būtent Gailius yra arčiau rinktinės. Labai retai būna, kad žaidėjai išvažiuoja į Europą, pasirodo ten vidutiniškai, nesulaukia galingiausių Europos klubų kvietimų, grįžta į Lietuvą ir ten ne tik nepalūžta, bet žengia kokybinį žingsnį į priekį.

– O kaip atakuojantys gynėjai? Yra Martynas Pocius, yra Renaldas Seibutis. Ir viskas...
– Manau, gal Marius Grigonis būtų vertas pakvietimo į rinktinę. Taip pat, galbūt, paskutinį šansą būtų galima suteikti Stepui Babrauskui. Taip pat Martynas Gecevičius, kuriam sudarius sąlygas atakuoti laisvam, yra mirtinas ginklas.

– Jeigu taptumėte treneriu, kokį dvyliktuką vežtumėtes į Prancūziją?
– Įžaidėjai – Kalnietis ir Kariniauskas arba Lekavičius, atakuojantys gynėjai – Pocius ir Gecevičius, lengvieji krašto puolėjai – Mačiulis, Kuzminskas ir Kleiza, sunkieji krašto puolėjai – Jankūnas, Motiejūnas ir Sabonis bei vidurio puolėjai – Valančiūnas ir Kavaliauskas. 

LKL. Lietuvos krepšinio lygą ištiko krizė

Anot Jono Vainausko, ne LKL sustiprėjo, o lyderiai susilpnėjo
Anot Jono Vainausko, ne LKL sustiprėjo, o lyderiai susilpnėjo
Nuotr. Fotodiena/E. Blaževičius
„Tokios silpnos Lietuvos krepšinio lygos, kaip šiemet, jau labai seniai nebuvo. Pagrindinis akcentas, kurį daugelis bandė įrodyti, buvo tas, kad vidutinės komandos labai pasitempė bei priartėjo prie lyderių. Iš tikrųjų, nebuvo nieko panašaus – lyderiai prarado pozicijas ir nusileido iki vidutinių komandų lygio.

Lygoje intriga atsirado tik dėl to, kad favoritės, kurios 30 – 40 taškų būdavo stipresnės už visas likusias ekipas, tą pranašumą iššvaistė, o Lietuvos krepšinio lygą ištiko tam tikra krizė.

Aišku, ir vilniečiai, ir kauniečiai padarė pakankamai klaidų, todėl manau, kad Lietuvos krepšinio nuosmukis didžiąja dalimi yra pagrindinių klubų kaltė“, – sako Vainauskas.

– Bet, turbūt, ne tik klubai. Sutinkate? Paprastas pavyzdys: praėjusio sezono uždarymo metu LKL prezidentas Remigijus Milašius viešai pažadėjo, kad jo vadovavimo laikotarpiu nebus nukeltos nei vienos sezono rungtynės. Tačiau vos tik prasidėjo sezonas, tai kažkas neturi salės, tai BBL lygai trukdo..
– Aš puikiai prisimenu tą pažadą ir niekaip nesuprantu, kodėl šalia visų tų problemų, su kuriomis susiduria lyga, nesugebama išspręsti pačios paprasčiausios. Pateiksiu pavyzdį – Ispanijos krepšinio lyga, kuri jokių nuolaidų niekam nedaro, nepaisant to, kad pagrindiniai klubai dalyvauja arba Eurolygoje, arba Europos taurės varžybose.

Anksčiau labai paprastai buvo galima visas bėdas nurašyti į VTB lygą. Dabar nei vienas Lietuvos klubas toje lygoje nebežaidžia, todėl nesuvokiama, kodėl daromos išlygos net tada, kai komandos žaidžia daugiausiai po dvejas rungtynes per savaitę.

Galime kalbėti apie gerėjantį lygos marketingą, tiesa, nežinau, nuo ko reikėtų atsispirti, dalinant pagyras. Kol kas susigaudyti, kada ir kaip vyksta rungtynės, yra pakankamai sudėtinga – laikai skiriasi, dienos skiriasi.

Tai yra problema, kurią būtų labai lengva išspręsti, tačiau iki šiol tai nėra padaryta.

– Teko iš klubų girdėti tokį atvejį, kai rungtynes buvo prašoma nukelti dėl BBL lygos. Ne paslaptis, kad Romualdas Brazauskas yra ne tik LKL, tačiau ir BBL vadovas. Kaip jūs vertinate svarbiausio LKL žmogaus sėdėjimą ant dviejų kėdžių?
– Romualdas Brazauskas tų kėdžių yra užsėdęs dar daugiau. Nežinau, oficialiai ar ne, tačiau jis taip pat dalyvauja Lietuvos ir Eurolygos teisėjų veikloje.

– Bet gal tos kitos kėdės nėra tokios tiesiogiai susijusios.
– Sutinku. Ypač dar ir dėl to, kad LKL prezidentas savo administracijai moka didžiulius atlyginimus. Tad pirminė sąlyga darbuotojams turėtų būti ta, kad jie negali dirbti kitų darbų, išskyrus tą, už kurį jiems moka Lietuvos krepšinio lyga. O tuo labiau dirbti darbų, kurie gali sukelti interesų konfliktą.

Ir bendras fonas nėra geras, kai dviem organizacijoms, kurios tam tikra prasme turėtų konkuruoti tarpusavyje, vadovauja tas pats žmogus.

– Prieš šį sezoną LKL įvedė nuostatą, kad klubo biudžetas privalo siekti bent milijoną litų. Galite patvirtinti, kad ši nuostata yra tik ant popieriaus ir jos laikosi toli gražu ne kiekvienas klubas?
– Tokia nuostata yra nesąmonė. Lygoje tikrai milijono net akyse nėra matę nei „Mažeikiai“, nei „Nevėžis“, nei „Prienai“. Mažesniu nei milijono litų biudžetu verčiasi ir Alytaus „Dzūkija“. Nesuprantu, koks tikslas kelti tokias sąlygas, kurių neįmanoma patikrinti.

Klubuose yra labai skirtingas valdymo lygis. Tikrai yra klubų, kuriems užtektų pusės milijono, kad pasiektų tokį rezultatą, kokio nepasiekia klubai, išleidžiantys du ar tris milijonus.

Apie komisiją, kuri turėtų ir galėtų tikrinti tuos finansinius dalykus, kalbama jau pusantrų metų, buvo nubraižytos gairės, tačiau iki šiol niekas nedaroma.

– Turbūt ne toks paprastas darbas yra teisėjavimas. Kaip išspręsti šiemet itin akis badančią problemą ir kiek tam prireiks laiko?
– Dar visai neseniai Lietuva turėjo labai gero lygio teisėjus – tiek šviesaus atminimo Virginijų Dovidavičių, tiek Romualdą Brazauską, tiek Kęstutį Pilipauską. Ši trijulė Lietuvoje kūrė teisėjavimo politiką ir įpėdinių jie nepaliko. Turiu įtarimą, kad tą jie darė sąmoningai, norėdami kuo ilgiau išsilaikyti olimpe.

Šiemet buvo ne vienas, ne du ir net ne trys gėdingi epizodai, kurie tiesiogiai atsiliepė dabartinei turnyrinei lentelei. Manau, kad teisėjų kvalifikacijos kėlimas turėtų būti vienas prioritetinių klausimų.

– Pakalbėkime apie klubus, pirmiausia, apie Kauno „Žalgirį“. Ar jam, turinčiam ne vieną labai brangų žaidėją, realu sumažinti skolų krepšelį? Ar tai apskritai įmanoma?
– Tai, kad komanda sugeba patekti į „Top 16“ varžybas, yra gražu. Tačiau kai tai yra daroma neapmokėtų skolų sąskaita, žiūrint į ilgalaikę perspektyvą, nemanau, kad tokią poziciją būtų galima pagirti.

Tas burbulas vieną dieną sprogs. Mes negalime patikrinti, kokios tos skolos yra, tačiau aišku, kad jos yra gerokai didesnės, nei apie jas kalba klubo vadovai. Mes neturime jokios informacijos apie tai, kad buvusiems žaidėjams yra atiduodamos skolos, nes panašu, kad tai, kas yra oficialiai surenkama, tas yra ir išleidžiama.

Tačiau kai tik iškyla problemos dėl skolų grąžinimo, kai kažkas paspaudžia per teismą, tada vėl klubas kreipiasi į savivaldybę, pradeda mojuoti transparantais, kokie jūs niekšai politikai, negi leisite „Žalgiriui“ numirti. O kol Kaune politikai yra silpni, tol toks šantažas veikia.

Bet kai tik sustiprės Kauno politikos veidas, neabejoju, kad bus pasakyta: jūs esate privatus klubas, jūsų skolos, jūs jas ir grąžinkite. Kodėl jūs nuolat terorizuojate miestą?

Tos skolos nedings. Vieną dieną burbulas sprogs, o Lietuvos krepšinis patirs didžiausią smūgį per nepriklausomos Lietuvos istoriją.

Tie pinigai, kurie yra uždelsti, Lietuvoje niekas jų nėra pajėgus grąžinti ir šiaip jau svetimų skolų dažniausiai niekas nemoka. Todėl neskiriant bent trečdalio biudžeto skoloms grąžinti, tikėtis, kad ir toliau viskas bus sėkminga ir gražu, o tie, kurie turi pretenzijų – jų atsisakys.. abejoju, ar tai yra įmanoma.

– „Lietuvos rytas“ – klubas, kuriam problemų, tegul ir kitokių, irgi netrūksta...
– „Lietuvos rytas“ turi didelių problemų su klubo valdymu. Per keletą metų prarasta labai daug. Tai, kad klubas neberungtyniauja „Siemens“ arenoje; tai, kad prarasta Eurolygos licencija; tai, kad „Lietuvos rytas“ nebėra pirmas arba antras, o yra tik trečias klubas Lietuvoje – tai yra tas problemų krepšelis, su kuriuo klubui reikės gyventi 2015 metais.

– Bet, tarkime, „Lietuvos rytas“ tampa LKL čempionu ir problemos kaip nebūta. Juk su vilniečių sudėtimi tai nėra neįmanoma.
– Ir pernai „Lietuvos rytas“ turėjo čempionišką sudėtį, tačiau dėl vidinių problemų jie Eurolygoje iškovojo tik vieną pergalę, o Lietuvoje liko treti. Viena pagrindinių klaidų buvo pasirinkimas su „Žalgiriu“ žaisti ne finale, o pusfinalyje. To buvo galima išvengti.

– Norite pasakyti, kad reikėjo specialiai pralaimėti paskutines reguliariojo sezono rungtynes „Žalgiriui“?
– Krepšinyje žaidėjui niekada negali pasakyti, kad jis specialiai pralaimėtų. Tačiau jei būtų daugiau žaidę mažiau patyrę žaidėjai, kauniečiai būtų laimėję.

Aišku, jeigu pusfinalio paskutinis metimas būtų įkritęs, tas sprendimas būtų šlovinamas daug metų. Dabar tas sprendimas daug metų bus keikiamas.

Už Lietuvos ribų. Tokios silpnos Eurolygos nebuvo jau seniai.

– Sakykite, kas lėmė Eurolygos, Europos taurės susilpnėjimą? Nejaugi, tik amerikiečių didesnė invazija į Azijos klubus?
– Tai tikrai turėjo didelės įtakos. Tačiau yra ir tokių pavyzdžių, kaip stiprių žaidėjų nutekėjimas į Ispaniją arba šviesių protų pasitraukimas iš krepšinio. 3 – 4 geriausi treneriai, 4 – 5 aukščiausio lygio vadovai.. jų nebėra, todėl bendras krepšinio lygis yra nusmukęs.

Aišku, pirmųjų dvylikos Eurolygos komandų lygis nėra suprastėjęs, tačiau vidutiniokų ir ypač autsaiderių lygis aiškiai yra per silpnas.

– Mes matome gerokai mažiau Lietuvos krepšininkų Eurolygoje. Turiu omeny, ne lietuviškas komandas.
– Taip yra todėl, kad mes per mažai dėmesio skiriame jaunimo ugdymui. Anksčiau „Lietuvos rytas“ turėjo programą, pagal kurią įtraukdavo po 200 – 300 jaunųjų krepšininkų. Tą pačią programą iš dar seniau turėjo Kauno „Žalgiris“ ir A.Sabonio krepšinio mokykla, tačiau dabar tai yra problema.

– Bet jei ta problema šiandien nesprendžiama, tai po kelių metų mes turėsime dar mažiau Lietuvos krepšininkų Eurolygoje.
– Ne tik Eurolygoje. Talentų badas pasijus Lietuvos rinktinėje. Šiuo metu mes remiamės krepšininkais, kurie buvo užauginti iki 2011 metų. Kažko naujo mes neišugdėme. Kariniauskas ir Lekavičius yra senojo „Žalgirio“ produktai, perėję visas jaunimo rinktinių grandis. Valančiūnas, Dambrauskas, Bendžius taip pat yra žaidėjai, užaugę „Lietuvos ryto“ sistemoje. Tiesa, paskutiniai, kuriuos „Lietuvos rytas“ paruošė nuo vaikų – kadetų amžiaus.

Kita laida „Diagnozė krepšinis“ – sausio 21 dieną (trečiadienį) per SPORT1. Laidos svečias: Tomas Pačėsas. 

Laida su Vainausku:



Komentarai:

Nu viskas gerai, isskyrus Geceviciaus ir bebro kisima i rinktine jie jau yra krepsinio lavonai, ok gecas galdar issaus kada... ir pamirso pamineti Gudaiti 12 tuke ;)
2015-01-20
-15
Atsakyti
ArchitektasJonas nedurnas žmogus, bet kartais kai lepteli... Kai supratau tai bebrą siūlė tik į stovyklą, bet vistiek keista, kai tokį sąlyginai silpnoj komandoj silpnai žaidžiantį žaidžiantį siūlo, o Seibą, kuris vienuose lyderių yra pagrindinis žaidėjas kažkaip ignoruoja vietoj jo rinkdamąsis Gecą kuris apie gynybą gal ir yra kažką girdėjęs kai dar mokės sporto mokykloj... Užteko matyt kaip Tyshaun'o Prince pusbrolis per jį kiaurai ėjo 4 kėlinį ir maitino kamuoliais aukštus ar pats įmesdavo...Na ir dėl įžaidėjų, tai nelabai suprantu, ką jis mato tam Kariniauske.. Aš tai matau perspektyvą, pvz jei per vasarą varys po 8 val be išeiginių ir pagerins metimą, greitį ir driblingą, tai gali iš jo kažkas išeit, bet dabar tai nežinau... kažkaip Juškevičius man 2 PG visgi, nes Lekavičiui dar trūksta iki jo nemažai... aišku, Lekavičius jei nesustos tobulėt tai turėtų būt geresnis už Adą, bet dar ne šią vasarą.O šiaip ir gerai, kad žmogus linkęs biškį pasigirt, čia matyt save turėjo galvoj tarp tų išėjusių komandų vadovų... Kuklumas gerai, bet geriausia kada šalia kuklaus dar yra toks įžūlus :)


Kariniausko visi didziausi privalumai yra gynyboj, sunku ji permest, sieneles gali apeit ir sutrukdyt mest del ugio, geras zoninej gynyboj, gali keistis ir dengt 3-4 pozicijas, atstovet/blokuot mobilius c/pf, asmeninej gynyboj kartais pramiega bet ir cia geriausias is visu kandidatu. Pries ryta kai puolimo variantu daug tai idealiai suvadovauja. Bet puolime jam dar dirbt ir dirbt, ypac su metimu. Juskevicius su Lekavicium zaidzia kaip atakuojantys gynejai, Adas aukstesnio lygio ir zymiai geriau ginasi. Taigi arba Juskevicius, arba Kariniauskas
2015-01-20
-2
Atsakyti
Radot specelista,dar is Bartuskos interviu paimkit ir komplektas neblogas
2015-01-20
-4
Atsakyti
Komandos jokios nevaldo, neturi ka veikt tai kazkokiu krepsinio troliu jis dabar pasidare, tas visas jo interviu tai kazkos uzsleptas trolinimas, jau is to Babrausko paminejimo galima pamatyt kad sh... mala Jonas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-20
-33
Atsakyti
jau per gerklę pradeda lysti tie Jonelio nosies kišimai visur, nuomonės reiškimas apie viską ir šventas tikėjimas savo teisumu. Rado lazeiką, kad skleisti savo erezija, t.y. Sport1. Susibičiuliavo su tuo kosmonautu B ir psio - prasidėjo. Visų galų žinovas, visko kas susiję su krepšiniu ekspertas - nuo A iki Z.

Man tai atrodo, kad viskas yra paprasčiau: tevukui permetus Joną per bortą jis vis niekaip nesusitaiko su savo padėtim(dėl kurios beje yra pats kaltas) ir pasitaikius menkiausiai progai - loja kaip cucykas ant arklio tempiamo vežimo.

Nieko nesakau, kad tikrai kai kurios mintys teisingos ir geros, bet kai kurie pasisakymai tai niolikinio lygio ir apie nieką. Nerimta visa tai, labai nerimta.

Ir tiesa, manau, kad kuo jis daugiau amsės, tuo toliau bus nustumtas jo sugrįžimas į LR ar bet kokią kitą rimtą krepšinio struktūrą(jei tas sugrįžimas išvis įmanomas kada nors). Neįsivaizduoju nė vieno rimto profesionalaus klubo kuris norėtų savo gretose turėto tokį fantasmagorą ir visų galų ekspertą.
2015-01-20
+4
Atsakyti
Zinoma labai didelis specialistas tas jonelis, visa sudeti zino ,reikia jaunima traukti i rinktine o ne ant senu vezimu vaziuoti kavaliauskas su jankunu jau praejes etapas turi buti jauni olimpiniam ciklui ruosiami kur jis mato .
2015-01-20
-9
Atsakyti
zirnisTačiau kai tik iškyla problemos dėl skolų grąžinimo, kai kažkas paspaudžia per teismą, tada vėl klubas kreipiasi į savivaldybę, pradeda mojuoti transparantais, kokie jūs niekšai politikai, negi leisite „Žalgiriui“ numirti.tiesu tiesa, Zalgirio vadovybe yra dviveidziu gauja,slepianti tiesa apie finansu valdyma, tylinti apie nebepazaidzianciu zaideju algas ir islendanti tik kelti ultimatumus del pinigu davimo.Pirma turi buti skaidrumas, tada bus ir pinigai ir skolos mazes. Dabar kai nera skaidrumo reiskia, kad jie svaisto pinigus vejais pagal senas schemas, tiksliau didzioji pinigu dalis nuseda lietuviu zaideju kisenese ir taip metai is metu. Renkami zaidejai ne pagal zaidimo kokybe, motyvacija, bet imami savi, kuriems svarbu tik gauti pinigu..


Zalgirio vadovybe yra turbut kokua dvidesimt kartu skaidresne uz rito, ar tu ka nors esi girdejas apie rito zaideju kontraktus, api Zalgirio ta gazieta trimituoja vos ne kas savaite, ar supranti ka nors apie ju makles su beobasket siukslyno zaidejais, kokiu jie ten turi isipareigojimu, kad rite vien lavonai is tos agenturos losia. Taip kad jaigu ju gozieta nieko apie save neraso, nebutinai jie labai sventi, vien wilno savivaldybes 4 milijonai kazkaip be santazo keistokai atrodo...
2015-01-20
-5
Atsakyti
UnbijouArchitektasJonas nedurnas žmogus, bet kartais kai lepteli... Kai supratau tai bebrą siūlė tik į stovyklą, bet vistiek keista, kai tokį sąlyginai silpnoj komandoj silpnai žaidžiantį žaidžiantį siūlo, o Seibą, kuris vienuose lyderių yra pagrindinis žaidėjas kažkaip ignoruoja vietoj jo rinkdamąsis Gecą kuris apie gynybą gal ir yra kažką girdėjęs kai dar mokės sporto mokykloj... Užteko matyt kaip Tyshaun'o Prince pusbrolis per jį kiaurai ėjo 4 kėlinį ir maitino kamuoliais aukštus ar pats įmesdavo...Na ir dėl įžaidėjų, tai nelabai suprantu, ką jis mato tam Kariniauske.. Aš tai matau perspektyvą, pvz jei per vasarą varys po 8 val be išeiginių ir pagerins metimą, greitį ir driblingą, tai gali iš jo kažkas išeit, bet dabar tai nežinau... kažkaip Juškevičius man 2 PG visgi, nes Lekavičiui dar trūksta iki jo nemažai... aišku, Lekavičius jei nesustos tobulėt tai turėtų būt geresnis už Adą, bet dar ne šią vasarą.O šiaip ir gerai, kad žmogus linkęs biškį pasigirt, čia matyt save turėjo galvoj tarp tų išėjusių komandų vadovų... Kuklumas gerai, bet geriausia kada šalia kuklaus dar yra toks įžūlus :)Nesutinku visiskai del Kariniausko. Kazlauskui idealiausias variantas ir yra butent Kariniauskas - zaidejas kuris isejes galetu 100 % pildyti nurodymus be jokiu improvizaciju ir pan. - toks ale "Maskoliunas", kuris kaip matom iki dabar Kazlausko numyletinis :) ! Juskevicius tikrai negaus tiek laisves kiek anais metais, del vienos paprastos priezasties - zais Kalnietis... Zodziu manau rinksis tarp 3 - Kariniauskas, Lekavicius ir Juskevicius - pagal braiza labiausiai tiktu Kariniauskas, as rizikuociau su Lekavicium...


Iš esmės tai pritariu tavo pasvarstymams, kadangi mano požiūri jie logiški. Bet kažkur girdėjau, ar Lryte skaičiau, kad kaip tik Kazlas minėjo jog Karina nėra tikras įžaidėjas, o va Lekavičius yra.

Bet pripažinkim, Lietuva su Kazlu žaidžia medinį krepšinį, nors aišku nieko neprikiši - sekas imt geras vietas + nėra tokių žaidėjų su kuriais būtų galima žaist kaip 2000, 2003, 2004...

Anyway, mane tai nervina tiek LT trenerių skirstymai: tikras įžaidėjas, netikras įžaidėjas... Nežinau aktyviai žiūriu krepšinį nuo 1998 metų ir pastebiu jog ta įžaidėjo pozicija tikrai nėra tokia svarbi. jei reikia kūrybiško žaidėjo, tai nebūtinai jis turi būt įžaidėjas. Čia dabar prikišinėja, kad va mažai asistų atiduoda Ž jauni įžaidėjai... Bet realiai kaip tu juos atiduosi, kai tavo darbas schematinis: persivarai aikštę ir atiduodi kažkam kamuolį nes taip nubraižyta... Aišku, kai yra patirtis, tai atsiranda visokios improvizacijos galimybės ir t.t... bet šių metų Ž žaidime, kai dominuoja 101 - Anderson ir daryk ką nori (čia bene šlykščiausias šių metų Ž žaidimo komponentas, kai šikna jau būna ant galo visada taip žaidžia), ir įmetimas į baudos aikštelė nu ir kartais dar Milas ant 3pts randamas. Nu nėra vietos čia improvizacijai, o jaunimas dar ir bijo rizikuot. Lekavičius apskritai labiau meta nei ieško komandos draugų, bet realiai tai jis gerai meta. Galis irgi geriau mėtė nei perdavinėjo ir ką???

man tai baisu, kad tas statymas į rėmus nuo ankstyvos karjeros viską ir sujoja, neleidžia pasireikšt žaidėjo kūrybiškumui. Jei būčiau Ž vadybininkas ar treneris, tai kam pirkt tą Cherie?? EL top 16 be šansų su juo ar be jo praeit... Veikiau vietoj to, kaip ir Jonas sako, atiduot dalį skolų + duot/suteikt daugiau atsakomybės Lekavičiui, kuris yra vienas iš dviejų visoj Ž komandoj galintis pats susikurt padorią progą metimui.

Tai čia tas pats ir su rinktine... trūksta kūrybos apskritai mažiukų žaidime. Stebėjau dalį Ž jaunių finalo rungtynių su VEF, tai vėl gi labai buvo keista, kad realiai tėra įmetinėjamas kamuolys į paint area... Nu blem, nesakau, kad nereikia visai, bet gal atiduot dalį atakų kokiam perspektyviam Varnui 101 sužaist, kad tas grūdintųs... Jei neturėsim gynėjų aukšto lygio, tai velnią mum ir ta priekinė linija išeis į naudą, o su burtais taip nesiseks pastoviai
2015-01-20
+3
Atsakyti
UnbijouArchitektasJonas nedurnas žmogus, bet kartais kai lepteli... Kai supratau tai bebrą siūlė tik į stovyklą, bet vistiek keista, kai tokį sąlyginai silpnoj komandoj silpnai žaidžiantį žaidžiantį siūlo, o Seibą, kuris vienuose lyderių yra pagrindinis žaidėjas kažkaip ignoruoja vietoj jo rinkdamąsis Gecą kuris apie gynybą gal ir yra kažką girdėjęs kai dar mokės sporto mokykloj... Užteko matyt kaip Tyshaun'o Prince pusbrolis per jį kiaurai ėjo 4 kėlinį ir maitino kamuoliais aukštus ar pats įmesdavo...Na ir dėl įžaidėjų, tai nelabai suprantu, ką jis mato tam Kariniauske.. Aš tai matau perspektyvą, pvz jei per vasarą varys po 8 val be išeiginių ir pagerins metimą, greitį ir driblingą, tai gali iš jo kažkas išeit, bet dabar tai nežinau... kažkaip Juškevičius man 2 PG visgi, nes Lekavičiui dar trūksta iki jo nemažai... aišku, Lekavičius jei nesustos tobulėt tai turėtų būt geresnis už Adą, bet dar ne šią vasarą.O šiaip ir gerai, kad žmogus linkęs biškį pasigirt, čia matyt save turėjo galvoj tarp tų išėjusių komandų vadovų... Kuklumas gerai, bet geriausia kada šalia kuklaus dar yra toks įžūlus :)Nesutinku visiskai del Kariniausko. Kazlauskui idealiausias variantas ir yra butent Kariniauskas - zaidejas kuris isejes galetu 100 % pildyti nurodymus be jokiu improvizaciju ir pan. - toks ale "Maskoliunas", kuris kaip matom iki dabar Kazlausko numyletinis :) ! Juskevicius tikrai negaus tiek laisves kiek anais metais, del vienos paprastos priezasties - zais Kalnietis... Zodziu manau rinksis tarp 3 - Kariniauskas, Lekavicius ir Juskevicius - pagal braiza labiausiai tiktu Kariniauskas, as rizikuociau su Lekavicium...


Ai dar tiesa Dambrauskas yra, pamirsau visai, soriukas...
2015-01-20
Atsakyti
ArchitektasJonas nedurnas žmogus, bet kartais kai lepteli... Kai supratau tai bebrą siūlė tik į stovyklą, bet vistiek keista, kai tokį sąlyginai silpnoj komandoj silpnai žaidžiantį žaidžiantį siūlo, o Seibą, kuris vienuose lyderių yra pagrindinis žaidėjas kažkaip ignoruoja vietoj jo rinkdamąsis Gecą kuris apie gynybą gal ir yra kažką girdėjęs kai dar mokės sporto mokykloj... Užteko matyt kaip Tyshaun'o Prince pusbrolis per jį kiaurai ėjo 4 kėlinį ir maitino kamuoliais aukštus ar pats įmesdavo...Na ir dėl įžaidėjų, tai nelabai suprantu, ką jis mato tam Kariniauske.. Aš tai matau perspektyvą, pvz jei per vasarą varys po 8 val be išeiginių ir pagerins metimą, greitį ir driblingą, tai gali iš jo kažkas išeit, bet dabar tai nežinau... kažkaip Juškevičius man 2 PG visgi, nes Lekavičiui dar trūksta iki jo nemažai... aišku, Lekavičius jei nesustos tobulėt tai turėtų būt geresnis už Adą, bet dar ne šią vasarą.O šiaip ir gerai, kad žmogus linkęs biškį pasigirt, čia matyt save turėjo galvoj tarp tų išėjusių komandų vadovų... Kuklumas gerai, bet geriausia kada šalia kuklaus dar yra toks įžūlus :)


Nesutinku visiskai del Kariniausko. Kazlauskui idealiausias variantas ir yra butent Kariniauskas - zaidejas kuris isejes galetu 100 % pildyti nurodymus be jokiu improvizaciju ir pan. - toks ale "Maskoliunas", kuris kaip matom iki dabar Kazlausko numyletinis :) ! Juskevicius tikrai negaus tiek laisves kiek anais metais, del vienos paprastos priezasties - zais Kalnietis... Zodziu manau rinksis tarp 3 - Kariniauskas, Lekavicius ir Juskevicius - pagal braiza labiausiai tiktu Kariniauskas, as rizikuociau su Lekavicium...
2015-01-20
+3
Atsakyti
Vistiek nesuprantu... gal kas zinot kodel jis jau ryto nevaldo?
2015-01-20
+2
Atsakyti
zirnisTačiau kai tik iškyla problemos dėl skolų grąžinimo, kai kažkas paspaudžia per teismą, tada vėl klubas kreipiasi į savivaldybę, pradeda mojuoti transparantais, kokie jūs niekšai politikai, negi leisite „Žalgiriui“ numirti.tiesu tiesa, Zalgirio vadovybe yra dviveidziu gauja,slepianti tiesa apie finansu valdyma, tylinti apie nebepazaidzianciu zaideju algas ir islendanti tik kelti ultimatumus del pinigu davimo.Pirma turi buti skaidrumas, tada bus ir pinigai ir skolos mazes. Dabar kai nera skaidrumo reiskia, kad jie svaisto pinigus vejais pagal senas schemas, tiksliau didzioji pinigu dalis nuseda lietuviu zaideju kisenese ir taip metai is metu. Renkami zaidejai ne pagal zaidimo kokybe, motyvacija, bet imami savi, kuriems svarbu tik gauti pinigu..


Ne kiekvienam snargliui turi rodyt ir atsiskaityt. Kas nori remt net neabejoju sužino viską
2015-01-19
+15
Atsakyti
Tačiau kai tik iškyla problemos dėl skolų grąžinimo, kai kažkas paspaudžia per teismą, tada vėl klubas kreipiasi į savivaldybę, pradeda mojuoti transparantais, kokie jūs niekšai politikai, negi leisite „Žalgiriui“ numirti.



tiesu tiesa, Zalgirio vadovybe yra dviveidziu gauja,slepianti tiesa apie finansu valdyma, tylinti apie nebepazaidzianciu zaideju algas ir islendanti tik kelti ultimatumus del pinigu davimo.

Pirma turi buti skaidrumas, tada bus ir pinigai ir skolos mazes. Dabar kai nera skaidrumo reiskia, kad jie svaisto pinigus vejais pagal senas schemas, tiksliau didzioji pinigu dalis nuseda lietuviu zaideju kisenese ir taip metai is metu. Renkami zaidejai ne pagal zaidimo kokybe, motyvacija, bet imami savi, kuriems svarbu tik gauti pinigu..
2015-01-19
-6
Atsakyti
ATI
Siaip visai protingai pakalbejo. Matyt pries interviu pamirso i tulika nulekt pauostyt.
2015-01-19
+2
Atsakyti
Jonas matos išmano krepšinį. Manau jei grįžtų į rytą, viskas vėl apsikeistu..Nors tie jo pasakymai apie Babrauską kelia įtarimą..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-19
Atsakyti
Jonas nedurnas žmogus, bet kartais kai lepteli... Kai supratau tai bebrą siūlė tik į stovyklą, bet vistiek keista, kai tokį sąlyginai silpnoj komandoj silpnai žaidžiantį žaidžiantį siūlo, o Seibą, kuris vienuose lyderių yra pagrindinis žaidėjas kažkaip ignoruoja vietoj jo rinkdamąsis Gecą kuris apie gynybą gal ir yra kažką girdėjęs kai dar mokės sporto mokykloj... Užteko matyt kaip Tyshaun'o Prince pusbrolis per jį kiaurai ėjo 4 kėlinį ir maitino kamuoliais aukštus ar pats įmesdavo...

Na ir dėl įžaidėjų, tai nelabai suprantu, ką jis mato tam Kariniauske.. Aš tai matau perspektyvą, pvz jei per vasarą varys po 8 val be išeiginių ir pagerins metimą, greitį ir driblingą, tai gali iš jo kažkas išeit, bet dabar tai nežinau... kažkaip Juškevičius man 2 PG visgi, nes Lekavičiui dar trūksta iki jo nemažai... aišku, Lekavičius jei nesustos tobulėt tai turėtų būt geresnis už Adą, bet dar ne šią vasarą.

O šiaip ir gerai, kad žmogus linkęs biškį pasigirt, čia matyt save turėjo galvoj tarp tų išėjusių komandų vadovų... Kuklumas gerai, bet geriausia kada šalia kuklaus dar yra toks įžūlus :)
2015-01-19
-8
Atsakyti
O kaip sito i rinktine nesiule? https://www.youtube.com/watch?v=0hiN1Bh4...
2015-01-19
+2
Atsakyti
Dar pradekim bomzu nuomones klausti, negana narkomano...
2015-01-19
-8
Atsakyti
sdf
_VLP_Apie Babrauska tai jis greiciausiai pajuokavo, bet visa kita pasake visiskai teisingai. Ir apie LRyto problemas, ir apie Zalgirio nesvarius darbelius su Kauno savivaldybe - reze tiesa i akis. Respect.


reze tiesa i akis nieko nezinodamas ane ;DD
2015-01-19
-2
Atsakyti
Zmogus sneka tas kas pas ji galvoje , o tokiu kaip jo nuomone manau mazai kam cia idomi , tokiu ekspertu daugiau maziau apie milijona butu musu Lietuveleje :) peace
2015-01-19
+1
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.