Mačo pabaigoje sustojęs „Lietuvos rytas“ per plauką įveikė „Juventus“ (video, foto, komentarai, statistika)

2015-02-01 15:15

Rungtynių pabaigoje atsipalaidavęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ (19-4) vos nepaleido pergalės iš rankų. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai po atkaklios kovos namuose 79:76 (26:15, 16:26, 25:14, 12:21) palaužė Utenos „Juventus“ (15-9) krepšininkų pasipriešinimą.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus pusantros minutės atrodė, jog šiame susitikime jau galima dėti tašką – „Lietuvos rytas“ turėjo dviženklę persvarą 76:65. Vis dėlto svečiai iš Utenos nesudėjo rankų ir pabandė sukurti stebuklą.

Rungtynių žaidėjas
Antanas  Kavaliauskas
PTS 22 | REB 3 | ST 1 | BS 1
Arvydas Šikšnius per mažiau nei minutę pelnė 8 taškus iš eilės, o likus žaisti 16 sekundžių kamuolį perėmęs ir baudų metimus realizavęs Saulius Kulvietis pratęsė „Juventus“ spurtą iki 10:0 ir skirtumas tarp komandų ištirpo iki minimumo – 75:76.

Likus žaisti 6 sekundes svarbių baudos metimų mesti stojęs Mindaugas Lukauskis pataikė tik kartą (77:75), o svečiams organizuojant lemiamą ataką taisykles netikėtai pažeidė Martynas Gecevičius, prie baudų metimo linijos pasiuntęs Valdą Dabkų.

Šansą išlyginti rezultatą turėjusio Dabkaus ranka sudrebėjo – jis realizavo vieną baudos metimą iš dviejų (76:77), o netrukus dar kartą prie baudų metimo linijos atsistojęs Lukauskis nebeklydo – 79:76.

„Juventus“ savo atsakymui turėjo dar beveik 3 sekundes, tačiau kamuolį perėmęs Travisas Leslie leido švęsti vilniečiams sunkią pergalę.

„Lietuvos rytas“: Antanas Kavaliauskas 22, Mindaugas Lukauskis 15, Travisas Leslie 13, Gediminas Orelikas 11, Kšištofas Lavrinovičius 6.

„Juventus“: Valdas Dabkus 17 (9 atk. kam.), Arvydas Šikšnius 14, Rashaunas Broadusas ir Saulius Kulvietis po 12, Vaidas Čepukaitis 9, Ovidijus Varanauskas 6.

Virginijus Šeškus („Lietuvos ryto“ vyr. treneris) „Buvo sunkios rungtynės. Tai galbūt ketvirtas ar penktas mačas, kada ketvirtajame kėlinyje turėdami persvarą arba lygų rezultatą paleidžiame varžovus į priekį. Padarėme 18 klaidų ir tai yra tikrai daug. Dauguma iš jų – vaikiškos. Kad ir rungtynių pabaigoje, kuomet galima tą kamuolį laikyti tiesiog rankose, mes priimame blogus sprendimus. 

Reikia pripažinti, kad nesame optimalios formos. Pirmoje rungtynių pusėje gynėmės viena sistema, po ilgosios pertraukos – kita ir jeigu pabaigoje nebūtume praleidę 10 taškų, mes būtume įvykdę savo planą. Stengėmės ruoštis kitoms rungtynėms. Bandysime taisyti klaidas.“

Dainius Adomaitis („Juventus“ vyr. treneris): „Noriu pasveikinti savo vyrus su ta kova, kurią pademonstravome. Sąlygos žaisti buvo labai sunkios. „Lietuvos rytas“ žaidė labai agresyviai, ties pražangos riba. Kelis momentus į jų tą agresyvumą neatsakėme tuo pačiu ir jie atitrūko. Negalima leisti vilniečiams spurtuoti, atsidurti patogioje situacijoje. Deja, to šiandien padaryti nepavyko.“

Mindaugo Lukauskio blokas:

http://www.youtube.com/watch?v=NFdOePBJjO4



Komentarai:

arturas97grizus lesliui baronui vietos nebeliks


tai kad Leslis keicia Lukauski ,o Baronas Geca.
2015-02-02
+4
Atsakyti
Babajus tikras kavaliauskas.ar reikia taip.Čia kažkoks ....?dantis iž
2015-02-02
-18
Atsakyti
jei ne teisejei, neaisku kas cia butu laimeje. Tiesiog uz ausu istempe ryta i pergale... Idomu jiems patiems kaip jausmas po tokios teiseju istemtos pergales :) Jauciu nekazka.
2015-02-02
+4
Atsakyti
Tomas123FakeTomas123Žalia-balta!Gaila kai jau ale tipo favoritas, grandas... tai pastovej turi teisėjai dar juos tempt. Ar lkl ar eurolygoj krc tas pats...--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltJusu ir tempt nereikia :DDDDD Sunesioja ant 30 akiu kas tik netingi :DDDDIr kas gi cia tokie sunesioja? Kazkaip uzmirsai kas jus zagina Kibiro taureje.Zagina tik tave kazkas namuose.


Kai tavo laikrastine bronzine atlieka Zalgiris zagina pastoviai ir metodiskai tai nenuostabu kad tau nuo to psichika ant tiek pakriko kad manai jog ir kitus kazkas zagina.
2015-02-01
-3
Atsakyti
Dapkus pluga tampo po Utenas zeme
2015-02-01
+5
Atsakyti
Kulvieti artojas,dar reik jam akeciu...
2015-02-01
+5
Atsakyti
Siksnius maladiec. :) Galingai zaidzia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-02-01
+1
Atsakyti
FakeTomas123Žalia-balta!Gaila kai jau ale tipo favoritas, grandas... tai pastovej turi teisėjai dar juos tempt. Ar lkl ar eurolygoj krc tas pats...--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltJusu ir tempt nereikia :DDDDD Sunesioja ant 30 akiu kas tik netingi :DDDDIr kas gi cia tokie sunesioja? Kazkaip uzmirsai kas jus zagina Kibiro taureje.


Zagina tik tave kazkas namuose.
2015-02-01
+8
Atsakyti
laimejo per plauka stipresne komanda ir nera ko cia diskutuoti.
2015-02-01
-16
Atsakyti
BAISU! kiek dar galima tyciotis is L.RYTO gerbeju,greitai ir L.RYTO ARENA bus >,TUSCIA.oh pamatisi -PURLIS- pamatisi.
2015-02-01
-3
Atsakyti
Gyvenime esu mates daug keistenybiu kurios sokiravo, teike slyksciausias emocijas, trigde miega ir vos prisiminus tai ka katik pamaciau - oda nueina siurpais ir ku didziausiais pagaugais. Ir tai ka siandien pamaciau yra blogiau uz viska. Tai tikrai katastrofiskas reginys, kuris mazus vikus davestu iki myzimo i lova ligi pat 18 metu. Tas vaizdas mano galvoje nedings net jei Zalgiris laimes Eurolyga ar i didiji krepsini grys pats M Jordan. Tas neregetas dalykas yra kurkas blogesnis nei Putino karas ar Karabasas Barabasas zaginantis Buratina. Net jei as netekciau kojos, rankos, bluznies ir inksto, netgi tai nebutu atsvara tam siaubui kuri tenka pamatyti net sioje svetaineje. Klausiate kas tas mistinis dalykas apie kuri kalbu? Atsakau, tai - Kavaliausko barzda!
2015-02-01
+7
Atsakyti
Tomas123Žalia-balta!Gaila kai jau ale tipo favoritas, grandas... tai pastovej turi teisėjai dar juos tempt. Ar lkl ar eurolygoj krc tas pats...--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltJusu ir tempt nereikia :DDDDD Sunesioja ant 30 akiu kas tik netingi :DDDD


Ir kas gi cia tokie sunesioja? Kazkaip uzmirsai kas jus zagina Kibiro taureje.
2015-02-01
+7
Atsakyti
vaidasz99plytinisPuiku ! Sutaupiau vazelino , dabar nereikės jo pirkti rungtynems su broliais lenkaisDžiugu, girdėjau per reklamą kad vazelinas brangs tai tau pasisekė, sutaupiai.


visai pamirsau, juk laukia išvyka į lenkija, reikės ten nusipirkti bent pora dėžių vazelino , juk lenkijoj pigiau
2015-02-01
-8
Atsakyti
Dabkus su Siksnium suvare Orelika ir Geca, o rytfaniai situos molius i rinktine kisa :D ir durniem aisku kad jie ten patektu nebent jei negaletu zaist po 10 zaideju is ju poziciju :D
2015-02-01
+14
Atsakyti
plytinisPuiku ! Sutaupiau vazelino , dabar nereikės jo pirkti rungtynems su broliais lenkais


Džiugu, girdėjau per reklamą kad vazelinas brangs tai tau pasisekė, sutaupiai.
2015-02-01
+15
Atsakyti
DarkOgiKavaliauskas kazkoks pasikeles. :D--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Primeta didelę žvaiždę jis gi, į rinktinę nori nors neiko vertas centras, iš Gudaičio daugiau perspektyvos nei iš jo.
2015-02-01
+2
Atsakyti
Karavanasarturas97trumpai:Jei kokia nors komanda laimi 2 taskais likus iki 4kel pabaigos 10sek ir varzovu kamuolys, tai VISADA reikia baudoti, nes priesininkui gali sudrebeti ataka+ turi lemiamai atakai laika.O ne baudavu gali net 3 prasileisti ir prlaimetiNereikia tik svaigti,kad VISADA.Akivaizdžiai buvo netyčia prasižengta,vien Gecevičiaus reakcija suprasti galima,nes taip suprantu tu bandai teisinti Rytą už tą epizodą.Na taip, prieš tokias komandas, kaip Juventus, tai tokia taktika tikrai suveiktų,o jei prieš prastą baudų metiką subaudavo, tai dar geriau.Prieš aukštesnio meistriškumo komandą kažin ar tokia taktika suveiktų.


nezinau tai specialiai ar ne, nes paskutine ataka geriau pulti nei gintis+gali varzovas pramesti, o zinant beviltiska ryto gynyba ir nebloga puolima tai net nera kalbu kad geriau baudoti
2015-02-01
-6
Atsakyti
Puiku ! Sutaupiau vazelino , dabar nereikės jo pirkti rungtynems su broliais lenkais
2015-02-01
-5
Atsakyti
grizus lesliui baronui vietos nebeliks
2015-02-01
+4
Atsakyti
Puikios rungtynės, ir mūsų komandos pergalė. Sveikiname. Juventus giriu. :)
2015-02-01
-3
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.