„Petrochemos“ gynėjas Verbickas: „Labai supykome išgirdę ketvirtfinalio prognozes“

2015-03-30 12:53
Nuotr.:

Ričardas Verbickas džiaugiasi gera komandine dvasia
Ričardas Verbickas džiaugiasi gera komandine dvasia
Nuotr. jsk.lt
Kuomet antrosiose Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalio rungtynėse Jonavoje trečiojo kėlinio laikas artėjo prie pabaigos, iniciatyvos drąsiai ėmėsi šeimininkų gynėjas Ričardas Verbickas, pataikęs sudėtingą tritaškį per varžovo rankas su ketvirčio pabaigos sirena.

Šis šūvis tapo būsimo „Petrochemos“ spurto ketvirtajame kėlinyje pradžia, kuris padėjo palaužti reguliariojo sezono vicečempionę Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipą. Namuose – 73:66 laimėję jonaviečiai išlygino ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių rezultatą – 1:1 ir rytoj, antradienį, žais trečiąjį susitikimą, kuris vyks Marijampolėje

Atakuojantis gynėjas Verbickas vien paskutiniųjų sekundžių tritaškiu rungtynėse Jonavoje neapsiribojo. Devyniolikmetis 191 cm ūgio krepšininkas iš viso pelnė 16 taškų bei buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose.  

Tinklalapis „jsk.lt“ pakalbino atkrintamosiose varžybose pagerėjusią statistiką demonstruojantį kaunietį. Antrąjį sezoną Jonavoje rungtyniaujantis žaidėjas pasidalino mintimis apie ketvirtfinalio seriją, asmeninę statistiką bei laukiančias atkrintamųjų varžybų kovas.

– Antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse marijampoliečiai buvo pabėgę į priekį, tačiau jums pavyko juos pasivyti ir mačo pabaigoje palaužti. Kas lėmė tokį gerą „Petrochemos“ žaidimą, ypatingai ketvirtajame kėlinyje?
– Manau, tam turėjo įtakos mūsų komandos charakteris bei pasitikėjimas vienas kitu, ko galbūt kiek trūko reguliaraus sezono metu. Kamuolys atsirasdavo vietoje ir laiku, o gynyboje varžovams nedavėme lengvų taškų. Tai juos išvedė iš vėžių.

– Prieš pirmąsias serijos rungtynes daug kas prognozavo lengvą Marijampolės klubo pasivaikščiojimą ketvirtfinalyje. Kaip tokios kalbos paveikė visą Petrochemos komandą?
– Išgirdę tokias kalbas buvome labai supykę. Kaip bebūtų, tai kartu prisidėjo prie mūsų nusiteikimo serijai. Jaučiame, kad galime būtų konkurencingi ir trečiose serijos rungtynėse Marijampolėje sieksime tik pergalės.

– Pradedant aštuntfinalio etapu, demonstruoji pagerėjusią asmeninę statistiką. Sezono pabaigoje pasiekei optimaliausią sportinę formą?
– Žaidžiant atakuojančio gynėjo pozicijoje, mano pasirodymas aikštelėje iš esmės priklauso nuo komandos draugų. Gynyboje stengiuosi išpildyti trenerio iškeltas užduotis, o puolime komandos draugai vis labiau manim pasitiki ir sukuria patogių progų atakuoti iš įvairių distancijų.

– Atkrintamosiose varžybose „iššovė“ Lukas Grabauskas bei Evaldas Aniulis. Komandai pavyko puikiai nusiteikti prieš lemiamas sezono kovas?
– Tiek Lukas, tiek Evaldas jaučia komandos draugų bei trenerių štabo pasitikėjimą, todėl jau buvo pats laikas „iššauti“. Suartėjome kaip komanda, pritapo naujokai, todėl žaidimas vis gerėja ir neplanuojame sustoti.

– Serija keliasi į Marijampolę. Namuose sūduviečiai rungtyniauja itin galingai, koks žaidimo planas gali atnešti sėkmę?
– Marijampoliečiai yra labai stipri komanda, o namuose jie žaidžia dar geriau. Kaip bebūtų,  žinant mūsų klubo sirgalius, tikiuosi, kad mes ir varžovų aikštelėje jausimės taip, kaip žaisdami namuose! Kalbant apie žaidimo planą - jis išliks toks pat - klampinsime varžovus kibioje gynyboje ir stengsimės išnaudoti savo progas puolime.

– Ką galėtumei palinkėti Jonavos klubo sirgaliams?
– Sirgaliams ir toliau linkiu išlikti tokiais aktyviais. Pažadame dar padovanoti gražių rungtynių bei gerų emocijų.

 



Komentarai:

vv
jo butu saunu kad padarytumet ta pasiputusi zibena :D lkl treneri :D
2015-03-31
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.