Petrauskas: „Auklėtinius kamavo pirmųjų rungtynių jaudulys“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2015-08-06 21:56

Gedimino Petrausko vadovaujama Lietuvos rinktinė nervingose ir netaikliais metimais pažymėtose pirmose Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionato rungtynėse pasiekė pergalę ir savo žygį šiame turnyre pradeda geromis nuotaikomis.

„Svarbiausia yra tai, jog nusiėmėme tų pirmųjų čempionato rungtynių naštą. Šiandien matėme savo auklėtinius, jie buvo kiek kitokios nuotaikos. Nekokybiškos, gynybinio tipo rungtynės, tačiau džiaugiamės, kad čempionatą pavyko pradėti pergale.

Emocijos neblogos. Taisytinų dalykų daug, bet tai galima pateisinti jauduliu. Norėčiau padėkoti žiūrovams. Labai smagu, kad taip palaiko. Norisi jų arenoje kuo daugiau“, – po rungtynių kalbėjo Lietuvos nacionalinės komandos strategas Petrauskas.

Lietuvos šešiolikmečiai pirmajame susitikime su ispanais prie baudų metimų linijos stojo 33 kartus, tačiau pataikyti pavyko vos 11 metimų. Mūsiškių taiklumas nuo šios atžymos siekė tik 33 procentus.

„Negaliu pasakyti, kad visi netaiklūs metimai yra dėl jaudulio. Pasiruošimo cikle baudų metimus metėme apie 75 procentus. Palyginus su šiomis rungtynėmis, 33 procentai – labai žemas rodiklis. Tačiau ir ispanai prametė daug baudų metimų.

Manau, kad tai buvo pirmųjų rungtynių jaudulys. Jos buvo nerezultatyvios, įtemptos ir visa tai susidėjo į vieną. Dalis klaidų taip pat buvo dėl jaudulio, bet dalis ir iš pasimetimo. Buvo tokių momentų, kai varžovai mus nustebino keisdami gynybos sistemas. Mes prarasdavome kamuolius aikštės viduryje, lygioje vietoje, kur neturėtume to daryti. Tai bandysime sutvarkyti per artėjančią naktį“, – kalbėjo 30-metis specialistas.

Petrauskas šiose rungtynėse panaudojo 10 krepšininkų. Savojo šanso nesulaukė Aidas Bakutis ir Danielius Lavrinovičius. Pasak trenerio, jie aikštėje nepasirodė ne dėl to, kad yra kažkuo blogesni už kitus.

„Mes žinojome, kad turime 12 lygiaverčių žaidėjų. Tie du, kurie šiose rungtynėse nežaidė, net neabejoju, jog rungtyniaus rytoj ir mums tikrai duos naudos. Mūsų tikslas – žaisti agresyviai gynyboje, varginti varžovą ir su ilgesniu atsarginių žaidėjų suoleliu laimėti rungtynes.

Pažiūrėjus į šį mačą matome, jog visi pelnė beveik po dešimt taškų. Visa komanda dirbo“, – tęsė Petrauskas.

Kitas rungtynes mūsiškiai žais penktadienį su Graikijos šešiolikmečiais. Susitikimo pradžia – 19 val.



Komentarai:

tomas
„Mes žinojome, kad turime 12 lygiaverčių žaidėjų. Tie du, kurie šiose rungtynėse nežaidė, net neabejoju, jog rungtyniaus rytoj ir mums tikrai duos naudos. Mūsų tikslas – žaisti agresyviai gynyboje, varginti varžovą ir su ilgesniu atsarginių žaidėjų suoleliu laimėti rungtynes.- pati geriausia zaidimo filasofija !! geras tas treneris nepiskit proto.

Skaitykite daugiau: http://www.basketnews.lt/news-87930-petr...
2015-08-07
-4
Atsakyti
kaisiadorys
Tevelio vaikelis nevertas NKL

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-08-07
-2
Atsakyti
Kirilas
Ko čia triedžiat į batus, nesvarbu kaip, bet laimėjome. Ir ne pries kokia Suomija ar Švediją. Nukalėm pačią Ispaniją !

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-08-07
+12
Atsakyti
Anonimas
Jis ne eitu, o begtu treniruot vyru rinktines.
2015-08-06
+1
Atsakyti
jdas nesuprantu ko kurtinaicio neskiria jaunuciu treneriu? jis neblogas gan


Naivuolis. Manai Kurtinaičiui dar reikia kažką įrodinėti treniruojant vaikus.

Milijonierius. Tikriausiai šiuo metu daugiausiai uždirbantis Lietuvos treneris.

Čia dar klausimas ar jis eitų nervus gadintis ir treniruoti vyrų rinktinę.
2015-08-06
Atsakyti
to \?
Neadekvatus tavo komentaras, tos klaidos ir pramestos baudos paaiškinamos čempionato starto jauduliu, juk tie šešiolikmečiai vaikinai žaisdami prie savų žiūrovų jaučia nemažą atsakomybę ir įtampa, ypač kai diena prieš tai Sabonis pasakė, kad iš jų nori medalių.
2015-08-06
-4
Atsakyti
jd
as nesuprantu ko kurtinaicio neskiria jaunuciu treneriu? jis neblogas gan
2015-08-06
Atsakyti
\?visiskas beviltiskas treneris,vaikai neparuosti cempionatui,klaidos,pasai aiduodami tiesiai i rankas ispanams,neimesti baudu metimai,klaidos ,neismetama kamuoliuis uzribio,perduodant,is varancioojo atimamas kamuolys,metimai netikslus,gynyboj neblogai suzaide,jokiu medaliu nesviecia...startinis jaudulys,kodel prancuzai,graikai kroatai neturi to jaudulio,,?


"klaidos,pasai aiduodami tiesiai i rankas ispanams,neimesti baudu metimai,klaidos ,neismetama kamuoliuis uzribio,perduodant,is varancioojo atimamas kamuolys,metimai netikslu" visi tavo išvardinti dalykai, bent jau didžiaja dalimi, grynai pačių žaidėjų reikalas :D Treneris mat kaltas, kad žaidėjai baudų nepataiko, kamuolius tiesiai į rankas varžovam atiduoda ar į krepšį nepataiko :))) Geras tas Petrauskas, o iš vaikų nenorėkit "lygio"; po poros metų kai kurie į save panašūs nebeatrodys.
2015-08-06
+6
Atsakyti
\?
visiskas beviltiskas treneris,vaikai neparuosti cempionatui,klaidos,pasai aiduodami tiesiai i rankas ispanams,neimesti baudu metimai,klaidos ,neismetama kamuoliuis uzribio,perduodant,is varancioojo atimamas kamuolys,metimai netikslus,gynyboj neblogai suzaide,jokiu medaliu nesviecia...startinis jaudulys,kodel prancuzai,graikai kroatai neturi to jaudulio,,?
2015-08-06
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.