Lojeski: „Nustebau, kad lietuviai su Ukraina turėjo tiek vargo“

Laurynas Butkauskas
„BasketNews.lt“ korespondentas, Ryga (Latvija)
2015-09-06 17:47
Nuotr.: FIBA.com

Belgijos rinktinė (1-1) Europos čempionato D grupėje iškovojo pirmąją pergalę, be didesnio vargo 84:55 sutriuškinusi Estijos (0-2) ekipą. Rytoj belgams teks susikauti su lietuviais – juos būsimų mūsiškių varžovų lyderis Matthew Lojeski laiko vienais iš grupės favoritų.

„Mes mačą su estais pradėjome išrikiavę patikimą gynybą, puolime taip pat tvarkėmės sėkmingai, o tai padėjo nutolti 28 taškais ir išsaugoti iniciatyvą. Galbūt negalima sakyti, kad varžovai yra labai silpni, tačiau mes žaidėme kokybišką krepšinį ir įrodėm savo pranašumą“, – po pergalės sakė 16 taškų pelnęs Lojeski.

Paprašytas palyginti Estijos rinktinę ir Latvijos nacionalinę komandą, kuriai pralaimėjo vakar, Lojeski gyrė Ainaro Bagatskio auklėtinius.

„Latvių rinktinė yra aukštesnė, galingesnė, jos gretose yra puikių snaiperių. Žaidėme su latviais jų aikštėje, jie pataikė svarbius tritaškius ketvirtajame kėlinyje , taip apsunkindami mūsų situaciją. Apskritai, latvių komandos gynyba yra patikimesnė, jie turi kur kas daugiau metimus galinčių blokuoti žaidėjų“, – apie šiandieninius Lietuvos rinktinės varžovus kalbėjo Lojeski.

Paklaustas, ką mąsto apie rytdienos dvikovą su Lietuvos rinktine, natūralizuotas amerikietis nedaugždodžiavo.

„Lietuva – aukšto meistriškumo komanda, ir mes žinome, kad bus sunku. Mano nuomone, Lietuva ir Latvija yra grupės favoritės, tačiau pažiūrėsime, nes dar liko kelios svarbios rungtynės. Tiesą sakant, nustebau, kad mačas su Ukraina lietuviams buvo toks sunkus. Žiūrėjau pirmą pusę, kuomet jūsiškiai pirmavo 10 taškų, o vėliau, kai pamačiau rezultatą, tikrai nusistebėjau, – įspūdžiais dalijosi Lojeski. – Tačiau nepamirškime, kad ukrainiečiai turi Kirilą Fesenką, kuris yra rimtas faktorius po krepšiu ir problemų gali kelti visiems.“

Kiek plačiau apie mačą su lietuviais pakalbėjo Belgijos rinktinės veteranas Axelis Hervelle.

„Lietuvos rinktinė turi puikią priekinę liniją, kuri mums gali pridaryti daug bėdų. Turėsime stengtis neleisti įsibėgėti varžovų aukštaūgiams ir kontroliuoti kovą dėl atšokusių kamuolių. Tik tai mums gali padėti nugalėti. Taip, šiandien gerai pataikėm tritaškius (11/22, – aut. past.), o tai yra grėsmingas ginklas. Jeigu taip taikliai mėtysime ir rytoj, gali būti visko“, – pažymėjo 32-ejų metų puolėjas.



Komentarai:

Andrius
pala ateis ir jūsų eilė
2015-09-06
+2
Atsakyti
Visi nustebsim kai ukrainiečiai pakšt ir paims antrą vietą grupėj, po lietuvių žinoma.
2015-09-06
-1
Atsakyti
Ne tu vienas nustebai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-09-06
-3
Atsakyti
:DD
Nustebsi kiek tures vargu su jumis lietuviai :D
2015-09-06
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.