Vaidotas Volkus: „Kupšas į Kėdainius atvyko pačiu laiku“

2015-10-17 13:34

Šeštadienio pavakarę 17 val. Vilniaus „Lietuvos rytas“ sostinėje testuos Kėdainių „Nevėžį“. Daugelis tikisi lengvo „Lietuvos ryto“ pasivaikščiojimo, bet pasakykite tai „Nevėžio“ krepšininkams. Žaidėjai visuomet į aikštę žengia bent giliai širdyje tikėdavimi savimi.

Vienas kėdainiečių lyderių Vaidotas Volkus atviras – jis mato vienintelį būdą, kaip „Nevėžis“ gali tikėtis intrigos Vilniuje.

Vieną pergalę per ketverias rungtynes pasiekę „Nevėžio“ krepšininkai supranta, kad su pralaimėjimų dar nepatyrusiu „Lietuvos rytu“ turi sužaisti praktiškai idealiai.

– Vaidotai, „Lietuvos rytas“ yra aiškus rungtynių favoritas. Kaip galima pabandyti išlaikyti intrigą sostinėje? – LKL.lt paklausė vidutiniškai po 10,3 taško „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate renkančio puolėjo.
– Reikia sustabdyti „Lietuvos ryto“ priekinę liniją. O tai bus labai sudėtinga. Kol kas sezono pradžioje pralaimėdavome būtent baudos aikštelėje. Pradėsime tvarkytis nuo ten.

– Mindaugas Kupšas į komandą atvyksta pačiu laiku?
– Galima sakyti, kad taip.

– Ar šis „Nevėžio“ naujokas labai naudingas komandai?
– Manau, 216 cm yra pastiprinimas po krepšiu kiekvienai komandai. Jis mums bus ypač naudingas, nes pirmosiose trejose rungtynėse mus pražudė kova dėl atšokusių kamuolių. Mindaugas labai padės.

– Keturios rungtynės, viena pergalė. Kaip vertinate „Nevėžio“ formą LKL čempionato pradžioje?
– Turėjome gan neblogas rungtynes su „Pieno žvaigždėmis“, kurias galėjome laimėti. Neblogai žaidėme iki ketvirtojo kėlinio pabaigos su „Lietkabeliu“. Galėjome sužaisti tikrai geriau. Ta viena pasiekta pergalė nėra taip blogai.

– Pirmosios pergalės LKL teko palaukti porą savaičių. Kiek buvo reikalingas tas pirmasis taškas prieš „Šiaulius“?
– Psichologiškai pergalė buvo labai reikalinga. Labai norėjosi tos pirmosios pergalės. Dirbome, sportavome ne vieną mėnesį. Ji padėjo mums morališkai.

– Komandoje buvo labai daug permainų, bet kandžiojotės su „Pieno žvaigždėmis“ ir „Lietkabeliu“, nugalėjote „Šiaulius“. Toks žaidimo lygis gal net nustebino?
– Sunku ir treneriui, ir žaidėjui, kai ateina tiek daug naujokų. Ir kai ateina likus kelioms treniruotėms iki pirmųjų rungtynių. Bet žaidžiame su tuo, ką turime ir kaip galime.

– Ar dar labai trūksta laiko „Nevėžiui“ susižaisti?
– Trūksta, kaip ir visoms komandoms. Gali kalbėti, ką nori, bet jei pralaimi, kažko tikrai trūksta. Jei būtų 4-0, tada galėtum sakyti, kad nieko netrūksta.

– Pagrindinis „Nevėžio“ tikslas yra atkrintamosios, ar išlikimas lygoje?
– Pirmiausia – išsilaikyti, o po to galime galvoti apie aštuntuką.

– Kaip manote kas bus pagrindiniai jūsų konkurentai kovojant dėl 8-10 vietų turnyro lentelėje?
– Dabar labai sunku spėlioti. Turnyro lentelėje „Šiauliai“ be pergalių, nors tai turėtų būti stiprūs vidutiniokai. Tas pats „Lietkabelis“ turėtų žaisti tikrai geriau. Sunku pasakyti. Įpusėjus sezonui viskas gali apsiversti. Tos prognozės, kurios buvo, kol kas neišsipildė.



Komentarai:

ne į tą skyrių patalpinote šitą straipsnelį
šitas straipsnį basketnews.lt kažkodėl patalpino skyriuje "Eurolygos naujienos" !!!??? ;)))
2015-10-21
+5
Atsakyti
OMG
Nevezis su tokiu pasistiprinimu galetu lost nba lygoj
2015-10-18
+4
Atsakyti
djgaffer
Būkim objektyvus-šansų Nevėžiui laimėti ne per daugiausiai.Kokį kėlinį gal pakovos,bet galutinis rezas ne jų naudai.Kad ir kaip bebūtų,sėkmės Kėdainiams garbingai sužaisti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-10-17
+1
Atsakyti
Anonimas
Kur tas bangputys(kunigunda) kuris stovi uz rizenas siaulius?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-10-17
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.