Linas Kvedaravičius apie Marcelo Nicolos situaciją: „Komandos turėtų dairytis Lietuvos trenerių“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“ korespondentas
2015-11-06 10:05
Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Šią vasarą liaupsinti Vilniaus „Lietuvos ryto“ nuveikti darbai rezultatų kol kas neatneša. Jeigu sostinės krepšinio sistemos sukūrimas buvo sveikintinas ir ilgalaikio darbo reikalaujantis procesas, tai lietuvių pagrindu sudaryta ir stratego iš Argentinos vadovaujama reprezentacinė Vilniaus komanda skambių pergalių kol kas neskina.

Vilniečiai Europos taurės E grupėje savo sąskaitoje kol kas turi vos vieną pergalę iš 4 galimų o pastarąsias dvejas rungtynes namuose „Lietuvos rytas“ pralaimėjo ne pirmo ryškumo Rusijos ekipoms.

Negana to, pasitikėjimo savimi Marcelo Nicolos auklėtiniams nepridėjo ir nesėkmė vietiniame fronte, kuomet sostinės krepšininkai Kaune 70:79 nepasipriešino savo amžiniems varžovams „Žalgirio“ krepšininkams.

Žinomas krepšinio specialistas ir Vilniaus miesto vicemero pareigas šiuo metu einantis Linas Kvedaravičius tinklalapiui „BasketNews.lt“ tikino, jog „Lietuvos ryto“ problemos yra akivaizdžios, tačiau tuo pačiu ir pasidžiaugė vasarą atliktais klubo darbais.

– Kaip manote, kur šiuo metu slypi „Lietuvos ryto“ komandos žaidimo problemos?
– Aš manau, kad šioje situacijoje viena bėda nevaikšto, o jos yra kelios. Visų pirma, tai komandos nusiteikimas nėra pakankamas pergalėms. Taip, kartais atsiranda blyksniai, bet klubas visų rungtynių metu nesugeba išlaikyti užsidegimo. Taip pat pastebimas tiek trenerio, tiek ir žaidėjų nesuderinamumas.

– Galbūt šioje situacijoje veikia ir psichologinis faktorius?
– Be jokios abejonės, kad taip. Namuose pralaimėtos rungtynės slegia ne tik žaidėjus, bet ir trenerius. Nėra malonu prieš savus sirgalius du kartus nusileisti triuškinančiais skirtumais.

– Ko šiai komandai, anot jūsų, dabar labiausiai trūksta?
– Manau, kad trūksta supratimo, kur žaidėjai rungtyniauja ir dėl ko jie žaidžia. Tikiu, kad jie padarys išvadas, nes žaidime galima įžvelgti gerų blyksnių. Rungtynėse su „Zenit“ ekipa matėme geresnio žaidimo proveržių, todėl „Lietuvos rytas“ dar galėjo kabintis į tas rungtynes. Deja, to gero žaidimo vilniečiams pritrūko, tačiau matau, kad komanda tikrai turi potencialo.

– Pastaruoju metu nerimsta diskusijos dėl „Lietuvos ryto“ stratego Marcelo Nicolos darbo. Ar manote, kad šios kalbos turi pagrindą?
– Aš manau, kad Lietuvoje mes turime pakankamai aukšto lygio trenerių, ir komandos turėtų dairytis būtent mūsų tautybės specialistų. Kalbant apie patį trenerį, mano asmenine nuomone, gaila, bet apie jo rezultatus kol kas nėra ką spręsti, nes jie netenkina nieko.

– Vasarą daug liaupsių susilaukė sostinės klubo komplektacija, tačiau siekti pergalių kol kas tai nepadeda. Kaip manote, ko „Lietuvos ryto“ sudėtyje trūksta?
– „Lietuvos rytui“ šiuo metu labiausiai trūksta agresyvaus sunkiojo krašto puolėjo ir traumuoto Artūro Gudaičio. Manau, kad aikštelėje esant Gudaičiui, vilniečių žaidimas būtų kiek kitoks. Tačiau sudėtis yra pajėgi ir galinti siekti aukštų tikslų.

Laprovittola taip pat yra labai pajėgus žaidėjas, kuris gali rungtyniauti aukščiausiame lygyje. Tačiau verta pastebėti, jog kol kas jis užsižaidžia su savimi. Argentinietis turėtų žaisti komandai, bet kol kas matome daugybę neparuoštų metimų ir sprendimus parodyti patį save.

– Ar įmanoma, kad į Lietuvos grandų akistatą šį sezoną dar sugrįš intriga?
– Intriga sugrįžti tikrai gali, nes lemiamos kovos prasidės tik pavasarį, o iki jo vilniečiai turi dar daug laiko. Rinka yra nuolat judanti ir klubas gali pasistiprinti keliais pajėgesniais žaidėjais. Manau, kad šį sezoną staigmenų dar sulauksime.

– Kalbant apie naująją Vilniaus krepšinio piramidę, kodėl ji sukurta tik dabar?
– Galbūt praeityje nebuvo supratimo tarp miesto valdžios ir pagrindinės komandos, o gal kiti veiksniai. Tačiau dabar mums pavyko susitarti su „Lietuvos ryto“ komanda dėl bendros vizijos. Vilniuje yra daug krepšinio mokyklų ir jose žaidžiančių vaikų, todėl ypatingai svarbu, kad jie matytų vietą, į kurią turėtų galimybę patekti ir kažką pasiekti.

Apatinė piramidės grandis yra mokyklos, kurios į RKL pirmenybes deleguoja geriausius savo žaidėjus, o komandoje dirba geriausi krepšinio mokyklų treneriai. Ta pati komanda rungtyniaus ir jaunimo Eurolygos turnyre, todėl labai svarbu, kad jie žaistų vieningai. Kitas jų žingsnis – žaisti NKL čempionate.

– NKL pirmenybėse rungtyniaujančioje „Perlo-MRU“ ekipoje galime pastebėti ir vyresnių bei daugiau patyrusių krepšininkų pavardžių. Ar nemanote, jog tai kertasi su pagrindine šios komandos idėja?
– Nemanau, vyresni žaidėjai turi įnešti daugiau stabilumo. Tiesa, reikia pridurti, kad tokių žaidėjų neturi būti dauguma – jie neturi sudaryti komandos pagrindo, o tiesiog padėti jai žaisti stabiliau.

– Ar galime tikėtis Vilniaus krepšinio piramidės vaisių jau artimiausioje ateityje?
– Šiuo metu Aistis Pilauskas jau yra registruotas pagrindinėje „Lietuvos ryto“ komandoje, todėl reikia tikėtis, kad ateityje tokių žaidėjų bus ir iš RKL bei NKL pirmenybių komandų.



Komentarai:

BPN
Tikrai turėčiau daugiau simpatijų Lrytui jeigu juos treniruotų lietuvis. Juolab, kad trenerių lietuvių, su kuriais Lrytas taip pat pralaimėti, yra. Skirtumas tas, kad potencialiai su jais galėtų laimėti. Yra jauna ir LIETUVIŠKIAUSIA per keletą metų komanda, o treneris užsienietis. Užsienietis, kuris "susistiprina" įžaidėju tautiečiu, kai pas jį ant suolo ... Janavičius ir Juškevičius, kurie tikrai lygiaverčiai Lekavičiui ir yra Kalniečio dubleriai. Komanda neblizga, nors Kavaliauskas, Gudaitis, Janavičius, Juškevičius, Gailius, Runkauskas, Giedraitis (gal dar ką nors užmiršau?) yra turbūt geriausių Lietuvos krepšininkų dvidešimtuke + Lavrinovičius - ko dar norėt? Turėtų būt kažkokia strategija, vizija ir einama link to. Gi dabar... Nieko gero. Labai nieko gero...
2015-11-06
+2
Atsakyti
Spartacastai zinoma nesamone, kad sulietuvinka komanda treniruoja uzsenietis.


ka reiskia sulietuvinka ? gal cia koks naujas zodis ar vardas,gal galit placiau paiskinti!
2015-11-06
+5
Atsakyti
Spartacastai zinoma nesamone, kad sulietuvinka komanda treniruoja uzsenietis.


Durna logika. Čia atseit trenerio tautybė turi būti proporcinga komandos legiono tautybėms? Klubiniam krepšinyje tautybė yra tik fasadas.

zalgirisDmotik tegu laprovitola kartu su treneriu neisvazuoja o seip kiek tuos trenerius keis naujas ateis dauiau pralaimejimu bus ir ji sakys reik mest :)


Aha, priviliojo Laprovitolą o dabar mest? Būtų kiauliška, juolab sudėtį rinko lietuvišką, kas rodo, jog gerbia vietos krepšinį ir neprastūmė savo tautiečių ar kokių amerikiečių, nors galėjo. Pritatriu dėl keitimo, kitas treneris dirbtų iki kito nuopolio, nes rezultatų reikia "čia ir dabar".

R3dmanVisada buvo madinga sneket, kad komandos turetu buti sudarytos is vien lietuviu. Matom si sezona, kokia uzsivedusi ta lietuviska komanda.


R3dmanTai, kad Lietuvos ryte daugiau zvaigzdziu negu Barcelonoje. Tu matei Oreliko, Gailiaus ir co. elgsena? Tarsi pasaulio bambos butu.


Teisingi pastebėjimai. Va tau ir "lietuviška komanda", kuriai atseit turėtų rūpėt pergalės labiau nei amerikiečiams. MITAS. Ir geras pastebėjimas dėl "žvaigždžių"- Gailius ant tiek susiraukęs, kad greit kaip juoodji skylė sugers visą siemens'ą į save. Nepašneka angliškai su Oreliku ir vaikšo užsišikę. Patiko man, kad anose rungtynėse Nicola Oreliką pasodino suolo gale ilgam - Jucikas tvarkėsi žymiai geriau. Visokie angliškai nepašnekantys provincialai Gailiai, Orelikai mat nepasitenkinimą demonstruoja. Tokiem tai jo, tik prie šeško žaist - mesk kiek nori, bėk kur nori. Praspirt reikia keletą auglių iš komandos ir palikt tik tuos, kas dar padebesiais neskraido. Kodėl pvz ožių nerodo šiauliečiai Giedraitis ir Jucikas? Abu žaidžia nuostabiai! O visokie ex klaipedskai "neranda žaidimo". Aišku, lengviau išvis nežaist ir laukt kol atleis trenerį, nei perlipt save ir sužaist taip kaip reikalaujama.
2015-11-06
Atsakyti
ATI
FlamboyantPerskaičiau ir supratau jog prioritetas yra tik vienas - pamėginti pakovoti su Žalgiriu. Nežinau, gal čia jie visi apsimeta ir nemato ar nesupranta, kad šitos komandos degeneracija prasidėjo kai iš vadovybės dingo Jonas Vainauskas. O tėvas jau pusė dekados skandina ir gėda daro sostinės komandai bei jos gerbėjams.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


aha butu tiesiog mesijas, Jezus Kristus is didziosios ir ne kitaip! Matau nelabai prisimeni del ko klestejo Rytukas tais laikais...
2015-11-06
-15
Atsakyti
Perskaičiau ir supratau jog prioritetas yra tik vienas - pamėginti pakovoti su Žalgiriu. Nežinau, gal čia jie visi apsimeta ir nemato ar nesupranta, kad šitos komandos degeneracija prasidėjo kai iš vadovybės dingo Jonas Vainauskas. O tėvas jau pusė dekados skandina ir gėda daro sostinės komandai bei jos gerbėjams.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-06
-3
Atsakyti
kirvis2000kemzura tikrai neslabakas,paprasciausiai nesugeba suvaldyti zvaigzdziu bet su vidutinem komandom jis dirba puikiai todel rytui butu idealus variantas,pamatytume kazka panasaus i bronzines lietuvos rinktines zaidima


Apie tai ir kalba - jis neturi savyje griežtumo.
2015-11-06
+5
Atsakyti
kirvis2000kemzura tikrai neslabakas,paprasciausiai nesugeba suvaldyti zvaigzdziu bet su vidutinem komandom jis dirba puikiai todel rytui butu idealus variantas,pamatytume kazka panasaus i bronzines lietuvos rinktines zaidima


Tai, kad Lietuvos ryte daugiau zvaigzdziu negu Barcelonoje. Tu matei Oreliko, Gailiaus ir co. elgsena? Tarsi pasaulio bambos butu.
2015-11-06
+14
Atsakyti
Visada buvo madinga sneket, kad komandos turetu buti sudarytos is vien lietuviu. Matom si sezona, kokia uzsivedusi ta lietuviska komanda.
2015-11-06
+1
Atsakyti
tik tegu laprovitola kartu su treneriu neisvazuoja o seip kiek tuos trenerius keis naujas ateis dauiau pralaimejimu bus ir ji sakys reik mest :)
2015-11-06
+6
Atsakyti
PirmaatskyrininkisKemzūra visais atžvilgiais už jį geresnis.Nors charakteris jo - slabako, dėl ko ir keliauja iš komandos į komandą.


kemzura tikrai neslabakas,paprasciausiai nesugeba suvaldyti zvaigzdziu bet su vidutinem komandom jis dirba puikiai todel rytui butu idealus variantas,pamatytume kazka panasaus i bronzines lietuvos rinktines zaidima
2015-11-06
-1
Atsakyti
Tikrai ne kazlauskas nes yra pasakes niekada netreniruosiu lietuvos ryto

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-06
-6
Atsakyti
kirvis2000visu pirma klaida isvis buvo skirti ji vyr treneriu,sekanti klaida buvo palikti ji naujam sezonui po tokios gedingos finalo serijos,na o dabar dar bandoma ieskot priezasciu kodel ji palikti.mest ji lauk,tas pats Kemzura tikrai neprasciau sudelios zaidima.


Kemzūra visais atžvilgiais už jį geresnis.

Nors charakteris jo - slabako, dėl ko ir keliauja iš komandos į komandą.
2015-11-06
-2
Atsakyti
Spartacastai zinoma nesamone, kad sulietuvinka komanda treniruoja uzsenietis.


Taigi, kad - Šeškus būtų buvęs geriausias treneris.

KOKS DURNIUS SUMĄSTĖ JO ATSIKRATYTI?

KAS PANEIGS, KAD TAS NEGAVO ATKATO IŠ ŠEŠKAUS?
2015-11-06
+2
Atsakyti
Na, tiketis , kad zaidimas labai pageres kai grys Gudaitis ...

kazkiek ines jegos, bet ne tiek ,kad jo deka pergales prasidetu
2015-11-06
-4
Atsakyti
tai zinoma nesamone, kad sulietuvinka komanda treniruoja uzsenietis.
2015-11-06
+2
Atsakyti
visu pirma klaida isvis buvo skirti ji vyr treneriu,sekanti klaida buvo palikti ji naujam sezonui po tokios gedingos finalo serijos,na o dabar dar bandoma ieskot priezasciu kodel ji palikti.mest ji lauk,tas pats Kemzura tikrai neprasciau sudelios zaidima.
2015-11-06
+3
Atsakyti
O tai kvedaravičius nėra ryto vadyboj? Manau kad visą situaciją žino ir jei jau švaistos tokiais pareiškimais tai namo nicola greit varys nepaisant visų sutarčių ir didelių išmokų
2015-11-06
-6
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.