Tragiškai žaidžiantis Bryantas prabilo apie karjeros pabaigą

2015-11-09 08:30
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Košmariškai šį Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezoną pradėjęs Los Andželo „Lakers“ veteranas Kobe Bryantas bendraudamas su klubo vyriausiuoju treneriu Byronu Scottu pirmą kartą užsiminė apie karjeros pabaigą.

„Kobe man pirmą kartą pasakė, kad šis sezonas jam gali būti paskutinis“, – po susitikimo su Niujorko „Knicks“ teigė Scottas.

Daug kritikos dėl savo prasto žaidimo sulaukiantis 37-erių Bryantas pats pripažino, jog dar nėra galutinai apsisprendęs ir viskas paaiškės ateityje.

„Mano noras dabar yra tiesiog žiūrėti, kaip į viską reaguoja kūnas, ir ar dar noriu žaisti, – sakė Bryantas. 

Vieną pergalę per šešerias rungtynes pasiekusi „Lakers“ dabar sužais dvejas rungtynes per dvi dienas. Scottas atskleidė, jog Bryantas tausoti savęs neketina ir nori žaisti kiekviename mače, kuris jam gali būti paskutinis karjeroje.

„Treneri, tai gali būti mano paskutiniai karjeros metai. Jeigu yra įmanoma, aš norėčiau žaisti kiekvienose rungtynėse“, – Bryantas sakė „Lakers“ vairininkui.

Daugiausiai NBA lygoje uždirbančio Bryanto ir Los Andželo klubo kontraktas baigs galioti po šio sezono. Pasak paties krepšininko, jei sprendimą dėl karjeros reiktų priimti dabar, tai neabejotinai jis kabintų sportbačius ant vinies.

„Jeigu jūs šiandien manęs paklaustumėte, tai būtų paskutinis mano sezonos. Tačiau niekada negali žinoti, kas dar nutiks. Šis klausimas vis dar atviras“, – atviravo Bryantas.

20-ąjį sezoną NBA ir „Lakers“ komandoje rungtyniaujantis Bryantas per šešis sužaistus mačus vidutiniškai pelnydavo po 16,5 taško, atkovodavo po 3,5 kamuolio ir atlikdavo po 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Veterano taiklumas iš vidutinio nuotolio siekia 42,9 proc. taiklumu, o iš tritaškio zonos – vos 20,8 proc. 



Komentarai:

>Flamboyant

nu ir kas ne taip? gal netiksliai, bet esme nesikeicia. o tau besmegeni kobfani turbut depresucha, kad tavo numyletai ir nevykusiai MJ kopijai jau smelis is siknos byra? :) net MJ nesamoningai grizes i Wizards nebuvo pajuokos objektu, koks dabar yra Kobikas - praktiskai didziausias lygos klounas, uzdirbantis 25 lemus, kartais nepataikantis net i lanka ir isivaizduojantis, kad jis vis dar kieciausias. :)
2015-11-10
-4
Atsakyti
>korsaras

ka tu cia vel svaigsti apie viena geriausiu ever SG? be jo tavo numyletinis Lebronciukas nebutu jokiu ziedu iskovojes, del ir atbego i Majami. tu gal bilobilio kokio isgerk, jei nepameni, del ko finale pries Mavs buvo pralosta - priminsiu, kad Lebronas finalo 4-uose keliniuose tarsi dingdavo, uz ka buvo smarkiai kritikuojamas. 2006 m. isvis padare viena ispudingiausiu comeback'u ever, kai atsilikinedami 0:2 ir gavinedami treciose nuo Mavsu, atsitiese ir laimejo 4 is eiles praktiskai nerealaus Wade zaidimo deka. o kas su ispanais 2008 olimpiados finale truktelejo JAV rinktine 4 keliny, kai jau ispanai lipo ant kulnu? gal Lebronas? gal Kobe? zo, nepjauk tu grybo. pries visas tas traumas buvo nerealus zaidejas ir ne ka mazesne zvaigzde nei tavo Lebronciukas. :)
2015-11-10
Atsakyti
kasioguru>korsarasnusisnekejai cia su tuo James. siaip kol jis dar savo prime, tai per anksti apie ji kazka sakyt, bet kad iki MJ lygio netraukia, tai jau faktas. uztenka prisimint, kaip su dar 2 zvaigzdunais nesugebejo iveikt vieno frico. :D ne vienas is jau beuneinancios, sulaukusios brandos, ar dabartines kartos zaideju nera ir speju nebus toks isskirtinis ir visa galva uz kitus aukstesnio lygio, kaip buvo MJ.o kalbant apie komandas, kas kur pradejo, tai cia aisku, kad situacijos skirtingos. siaip MJ kaip ir James pradejo karjera grybu komandoj, ir kol po poros metu nepadraftino Pippeno, nieko labai stebuklingo buliai nenuveike ir tas yra suprantama. ten buvo kazkas panausaus i OKC, kai po metu kitu atsirado dar 1 zvaigzde ir tada buliai po truputi eme kilt. Duncanas gi atejo i Spurs, kai Robinsonas turejo trauma ir Spursai paaukojo sezona specialiai pralosinedami, kad tik gaut aukstesni pick'a. laimejo loterija, pasauke Duncana, pasveiko Rodinsonas ir kitamaet iskart ziedai. Kobes situacija dar kitokia - jis buvo pasauktas tik kazkur 14 ar 15, t.y. ji pasirinko komanda, kuri neturejo auksto saukimo, vadinasi ji jau buvo stipri, o be to Lakers dar persiviliojo Shaqa. todel Kobei ir nuskilo, palygint su kitais, kurie ateje i visiskas luzeriu komandas, turejo jas kelt is dugno. taip buvo su James, buvo su Iverson, su Carter. pastarieji 2 praktiskai ir nespejo ilgiau pazaist gerai sukomplektuotose komandose, todel ir liko be ziedu, nors savo prime turejo ne maziau talento, nei Kobe.


Su 2 zvaigzdunais? :D Nebejuokink, jei tu Wade laikai zvaigzdunas. Jis kaip kokia kometa blykstelejo viena karta ta sezona, kai su Sh. Onielu laimejo ziedus, o veliau vien traumos, traumos... Zaidziant su Jamesu, treneris bande Wade sezono metu tausoti, nezaisdavo jis net ir neturedamas rimtu traumu 30% rungtyniu, nes jo keliai nebegali jau senai atlaikyti viso sezono. O kai zaisdavo, tai kaip loterija buvo jo zaidimas. Jei vienas rungtynes galedavo gan geru % pelnyti 30~ tasku, tai po to dvi sekancias rungtynes praktiskai nuskandindavo Heat komanda su 2/12 ar patakymu keliomis klaidomis. Jam juodai neidavo zaidimas, o vis tiek aiksteje per finalus budavo 30+ minuciu, vien su trenerio mintimi "O GAL DAR ISAUS...".

Jei atminti turi (vis tai buvo vos pries kelis metus), tai neberasyk geriau, kad Wade buvo kazkas labai gero. O jei priestarausi man, tai galesiu tau pasiknisti statistikoje irodysiu tau jo finaliniu rungtyniu pataikyma ir atnesta nauda. O jau nekalbant apie pati prasta zaidima nerandant saves, ko kartais net statistika neatspindi.

Tad sakyciau didele dalimi del Wade 2 finalai ir buvo pralaimeti, nesulaukiant to tikrojo Wade is 2006 metu pagalbos. Tais metais jis buvo tikra zvaigzde. Bet veliau man jo zaidimas didelis nusivylmas, neskaitant keliu rungtyniu, kai jam pakrisdavo ir shudo nemaldavo.
2015-11-09
-9
Atsakyti
Kasioguru - kiek tu čia nusisnekesi specialiste tu. Tu bent pasidomek tais draftais kada draftavo K Bryant ir tada pezek čia.

O kas dar lygina K Bryant ir M J tai žmonės mieli, šie du žaidėjai yra beveik analogiško žaidimo personos, skirtumas tik tas, kad M Jordan akivaizdžiai psichologiškai buvo stipresnis už visus kartu sudėjus. M J turėjo puikiausią dovana žaisti be traumų beveik visą savo karjerą ir tik išėjęs 99 m., jis berods susižeidė delną ir ilgai negalėjo net normaliai kamuolio apimti. Bet po šitokiu traumų kurias turėjo K Bryant....dar kažko tikėtis labai - sunku. Ir asmeniškai džiaugiuosi kad jis dar juda, dar losia ir stengiasi nepaisant nepalankių jam susiklosčiusių aplinkybių. Bet vienintelis žaidėjas kuris gali lygiuotis savo artistiškumu, judesių bagazu, žvėriški noru laimėti, žiedais, metimais bei kojų technika su M J ., tai tik K Bryant.

Ir Žinot, man atrodo kad kai žmogui ploja visas MSG niu jorke tai reiškia daugiau nei jūsų komentarai. Bukagalviai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-09
-11
Atsakyti
krepsinis24.eu !
2015-11-09
Atsakyti
ne
kol babkes kals tai nemanau, kad mes žaisti. taip ir iki 40 gali, o realiai kas mėnesį po straipsni, kad nori va jau baigti arba persikelt į italija ir ten baigti..nei jis kur kelsis nei jis ką baigs.. melž kiek galės visus
2015-11-09
-4
Atsakyti
>korsaras

nusisnekejai cia su tuo James. siaip kol jis dar savo prime, tai per anksti apie ji kazka sakyt, bet kad iki MJ lygio netraukia, tai jau faktas. uztenka prisimint, kaip su dar 2 zvaigzdunais nesugebejo iveikt vieno frico. :D ne vienas is jau beuneinancios, sulaukusios brandos, ar dabartines kartos zaideju nera ir speju nebus toks isskirtinis ir visa galva uz kitus aukstesnio lygio, kaip buvo MJ.

o kalbant apie komandas, kas kur pradejo, tai cia aisku, kad situacijos skirtingos. siaip MJ kaip ir James pradejo karjera grybu komandoj, ir kol po poros metu nepadraftino Pippeno, nieko labai stebuklingo buliai nenuveike ir tas yra suprantama. ten buvo kazkas panausaus i OKC, kai po metu kitu atsirado dar 1 zvaigzde ir tada buliai po truputi eme kilt. Duncanas gi atejo i Spurs, kai Robinsonas turejo trauma ir Spursai paaukojo sezona specialiai pralosinedami, kad tik gaut aukstesni pick'a. laimejo loterija, pasauke Duncana, pasveiko Rodinsonas ir kitamaet iskart ziedai. Kobes situacija dar kitokia - jis buvo pasauktas tik kazkur 14 ar 15, t.y. ji pasirinko komanda, kuri neturejo auksto saukimo, vadinasi ji jau buvo stipri, o be to Lakers dar persiviliojo Shaqa. todel Kobei ir nuskilo, palygint su kitais, kurie ateje i visiskas luzeriu komandas, turejo jas kelt is dugno. taip buvo su James, buvo su Iverson, su Carter. pastarieji 2 praktiskai ir nespejo ilgiau pazaist gerai sukomplektuotose komandose, todel ir liko be ziedu, nors savo prime turejo ne maziau talento, nei Kobe.
2015-11-09
+1
Atsakyti
a girdi muchamoras?!Dūxauskas tu kurva lenkų tvarius. Galvos opa pas tamsta, jei elementaraus dalyko nesupranti, kad Jordanas būdamas metuose traumų neturėjo. Nedaeina, jie MJ turėtų tokią pat pabaiga traumų kaip KB savo tų taškų nė per roto virusą nebūtų suleidęs. Pikčiausiai kai tokie debilai ateina ir meta kozirius neatsižvelgiant į skirtingas žaidėjų situacijas. Kito portalo debilo guru komentarus net neskaito. Įnėręs Lebronui į rudaja ir ant replay modo nusistatęs, kur Dievas jo birką prieš espn kameras demonstruoja. Buvo Doncė tai šitą dūxą vartė kaip norėjo. Atsibodo vartyt tai dabar atsigavę dūxauskai :)


Isidejes tevo fotke, manai vyresnis atrodai ? Atrodai kaip duxamoras visiskai - spuogai issisunke, akiniai nebe madoj, veidas kaip miningito kamuojamas. Kur tau toks invalidas kazka normalaus parasys, tik sudus i eteri beria ir geda normaliems zmonems daro ! Susidegink, net ir tavo artimieji kupini laimes bus !
2015-11-09
-2
Atsakyti
a girdi muchamoras?!Dūxauskas tu kurva lenkų tvarius. Galvos opa pas tamsta, jei elementaraus dalyko nesupranti, kad Jordanas būdamas metuose traumų neturėjo. Nedaeina, jie MJ turėtų tokią pat pabaiga traumų kaip KB savo tų taškų nė per roto virusą nebūtų suleidęs. Pikčiausiai kai tokie debilai ateina ir meta kozirius neatsižvelgiant į skirtingas žaidėjų situacijas. Kito portalo debilo guru komentarus net neskaito. Įnėręs Lebronui į rudaja ir ant replay modo nusistatęs, kur Dievas jo birką prieš espn kameras demonstruoja. Buvo Doncė tai šitą dūxą vartė kaip norėjo. Atsibodo vartyt tai dabar atsigavę dūxauskai :)


A girdi bybio nuosmauka, ka tu vejus keli. Gyenimo trauma tik tu esi turejes, todel tokia nuosmauka ir tapai - eik namu darbu ruost nesamoniu cia nerasinejes !
2015-11-09
+2
Atsakyti
djgaffer
Traumos sugadino Kobei karjeros pabaigą.Galima jo nekęsti,bet faktas tas,kad tai vienas geriausių visų laikų NBA krepšininkų.Verta jam padėkoti už tai,kad per savo karjerą padovanojo ne vieną gražų epizodą ir ne vieną įspūdingą pasirodymą.Legenda trumpai tariant.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-09
-1
Atsakyti
EL PAPO
KOBE YRA LABAI GRAZUS... MIESTAS JAPONIJOJE....
2015-11-09
+1
Atsakyti
Lakers fan
Blt reikia jam laiko isizaist ir vel bus viskas normaliai dbr jau pradejo ir aisitus dalint tik jiem dar reikia lbiau isnaudot hiberta jis gali buti vienas is geriausiu ;)
2015-11-09
+1
Atsakyti
Lebronas Jamesas: nestumkit ant mano bybciulpiu
Chill out normalus fanai ir nekreipkit demesi i bybciulpius vieno ar kito zaidejo. Jie iprate ciulpti nuo gimimo tai ir ciulpia. Bryant buvo yra ir bus ikona kaip ir Michael Jordan, kaip ir formulėje Shumacheris. Visur atsiras bybciulpiu ir ta neigs, nes per gyvenima savo niekini jie jam bus tiek skausmo sukele, pinigu nunese, kad jis negales jam atleist ir smerks iki paskutinio. Tokia jau ta dalia nevykeliu. Visas pasaulis, net varzovu komandos aistruoliai,didziausi priesai ploja Kobei ir visi iki vieno dziaugiasi ji matydami aiksteje, nes kaip jau kazkas minejo jis yra krepsinio mocartas. Sita sezona pastebejau, kad pradejau jo zaidima stebeti kaip daugeli metu musu lietuvaiciu, kai kelies nakti ir sergi uz ji, uz kiekviena jo taiklu metima ir px ant komandos - svarbiausia jo pasirodymas. O gaidziai tegul giedoja. Ju paskirtis giedoti.
2015-11-09
+2
Atsakyti
UnbijouVa kaip iseina legendos - https://www.youtube.com/watch?v=nt-po0S6... Sitam taip negresia !O budami VOS 38 metu, dar ir 51 pts isudo - https://www.youtube.com/watch?v=5-b5wYcG...


Dūxauskas tu kurva lenkų tvarius. Galvos opa pas tamsta, jei elementaraus dalyko nesupranti, kad Jordanas būdamas metuose traumų neturėjo. Nedaeina, jie MJ turėtų tokią pat pabaiga traumų kaip KB savo tų taškų nė per roto virusą nebūtų suleidęs. Pikčiausiai kai tokie debilai ateina ir meta kozirius neatsižvelgiant į skirtingas žaidėjų situacijas. Kito portalo debilo guru komentarus net neskaito. Įnėręs Lebronui į rudaja ir ant replay modo nusistatęs, kur Dievas jo birką prieš espn kameras demonstruoja. Buvo Doncė tai šitą dūxą vartė kaip norėjo. Atsibodo vartyt tai dabar atsigavę dūxauskai :)
2015-11-09
+5
Atsakyti
AAntras jis nera jis net i top 5 sunkiai patektu toks pat klisas ir savanaudis kaip iversonas tik kobei sekes su komandos draugais ne viena su panasia statistika rastum ir niekam tikusi savanaudi kuris apart metimo kuri turejo nieko nesugebejo. Tokia ir zvaigzde geras bet ne top 2 gal top 10


kasiogurucia vaikai, kurie rasineja, kad Kobe antras po MJ, tai isiminkit sita - kai Kobe baigs karjera ir po metu kitu kur nors pamatysit rimta diskusija, kas geriausias laker'is ever, as jum duodu 99 proc., kad atsakymas bus "Magic" Johnson. Kobe net savo epochoj nera nr.1 - kas paneigs, kad Duncanas uz ji blogesnis?


Abiems visiskai pritariu. Vienas prie vieno su Jordanu eina tik James. Vieniems geriausias Jordan, kitiems James. Bet tai tik skonio reikalas. Bet supraskite viena dalyka pagaliau. Joks zaidejas nepalieka mega komandu, o atvirksciai i tokias verzias: Knicks, Lakers, Bulls, Spurs. Tiek Kobe, tiek Jordan, tiek Duncan i tokias iskart pakliuvo, tad pasakykite priezasti kas toks buvo is tokiu komandu pabeges i kokia Sixers ar Wolves? Imeskite Jamesa i komandas sutokiais paciais zaidejais vietoje Kobes, Jordan ar Duncan - ir galiu garantuoti James dabar turetu ne 5 ar 6 ziedus, o gal net ir 10 ziedu. KODEL? Todel kad Jameso charakteris pats geriausias, jis nei su vienu zaideju nera susipykes, aprekes. O paziurekite ar kas nors nori su Kobe zaisti? NIEKAS. Pats nemegstamiausias zaidejas tarp lygos krepsininku (buvo apklausa tokia, su kuom krepsininkai labiausiai nenoretu zaisti). Antras dalykas, Jamesas galejo ir gali tureti net ir 40 pts vidurki sezone. Bet jis pats sake, kad jam svarbiausia ne taskus daryti. Jis su savo zaidimu daro visus aplinkinius GERESNIUS: isejo is Cavs - iskart dugne komanda atsidure, isejo is Heat - komanda pernai net Playoff nepateko, nors liko komandoje Bosh ir Wade, o i PO nepateko pernai labai silpnoje Rytu konf. Siemet jau siek tiek stpresni nei pernai buvo. Tad James zaisdamas su jaunu Sh.Onielu niekada nebutu susipykes ir dar judvieju duetas gal net 10 metu buvo kiekvienais metais dominaves.

Tad belieka pabaigai pasakyti, kad minedam pas ka kiek ziedu, reikia atsiminti, kad ziedus iskovoja visos komandos zaidejai, o ne 1 Jordan ar 1 Kobe ar 1 Duncan. Tai visos komandos nuopelnas. Atimkite is Bulls Pippena, ir Jordan galbut butu baiges karjera su nuliu ziedu... Krepsinis, tai ne BOKSAS, kuriame praleisime stipru smugi i smakra ir po kovos tegalesi pats save kaltinti. Nes uz viska tik pats vienas atsakingas. O krepsinyje esi tik pirstas ant rankos plastakos.
2015-11-09
-3
Atsakyti
Anonimas
davai kas nekenciat kobes nerasykit nesamoniu, o geriau tyliai pasidziaukit jo blogu zaidimu, o tie kurie jy dievina priims toky koks jis dbr yra.
2015-11-09
+5
Atsakyti
Anonimas
davai kas nekenciat kobes nerasinekit nesomoniu o tyliai pasidziaukit jo blogu zaidimu, o tie kurie jy dievina prijims toky koks jis siuo metu yra
2015-11-09
+2
Atsakyti
FlamboyantPaskutinis iš tos senosios sutves jau dedasi lagaminus. Net nebejuokinga į kokius krepšinio marozus ir atrabotkes teks žiūrėti kai lyga paliks antras po M J .--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


O kaip senoji mokykla Duncan, Garnett, Pierce? Kobe dar ne paskutinis.
2015-11-09
-2
Atsakyti
kasiogurucia vaikai, kurie rasineja, kad Kobe antras po MJ, tai isiminkit sita - kai Kobe baigs karjera ir po metu kitu kur nors pamatysit rimta diskusija, kas geriausias laker'is ever, as jum duodu 99 proc., kad atsakymas bus "Magic" Johnson. Kobe net savo epochoj nera nr.1 - kas paneigs, kad Duncanas uz ji blogesnis?


..t.y. "ne blogesnis".
2015-11-09
-2
Atsakyti
cia vaikai, kurie rasineja, kad Kobe antras po MJ, tai isiminkit sita - kai Kobe baigs karjera ir po metu kitu kur nors pamatysit rimta diskusija, kas geriausias laker'is ever, as jum duodu 99 proc., kad atsakymas bus "Magic" Johnson. Kobe net savo epochoj nera nr.1 - kas paneigs, kad Duncanas uz ji blogesnis?
2015-11-09
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 31

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.