„Sūduva-Mantinga“ sutriuškino gynybos gniaužtuose atsidūrusį Jonavos klubą

2015-12-12 18:05
Nuotr.: suduva-mantinga.lt

Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių tolti ėmusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (17-3) Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėse iškovojo triuškinančią pergalę. Sūduviečiai svečiuose 87:50 (29:7, 20:10, 20:14, 18:19) sumindė Jonavos „Petrochemą-Dexterą“ (10-10) ir įsirašė septynioliktąją pergalę.

Svečiai Jonavoje susirinkusią vietinę publiką privertė nusivilti jau pačioje rungtynių pradžioje. Mariaus Kiltinavičiaus vadovaujami Marijampolės krepšininkai susitikimą pradėjo spurtu 10:0 ir akimirksniu įgijo dviženklį pranašumą.

Netrukus Jonavos klubui pavyko atsidaryti savo taškų sąskaitą, tačiau jiems tai buvo menka paguoda – „Sūduva-Mantinga“ ir toliau dominavo abejose aikštelės pusėse, o pirmąjį ketvirtį taškais baigęs Marius Valukonis dar labiau padidino savo komandos atotrūkį (29:7).

Didesnės sėkmės puolime „Petrochema-Dextera“ nesulaukė ir antrajame ketvirtyje – Kęstučio Naruševičiaus auklėtiniai įstengė pelnyti vos 10 taškų, kuomet įsisiautėję jų varžovai pasižymėjo dvigubai daugiau ir po dviejų kėlinių buvęs skirtumas tapo neginčijamu (17:49).

Antroje rungtynių dalyje vaizdas aikštelėje nesikeitė – Marijampolės klubas ir toliau išlaikė rimtį bei koncentraciją, o katastrofiškai atakavę aikštės šeimininkai pajėgė tik šiek tiek sumažinti savo atsilikimą.

Jonavos ekipa tragiškai atakavo iš trijų taškų zonos – tikslą pasiekė vos 2 mesti vietinių krepšininkų tolimi metimai iš 21. Dvitaškių grafoje pastarieji taip pat nespindėjo ir pataikė vos 15 iš 41 (36 proc.)

„Petrochema-Dextera“: Tomas Milinskas 10, Justas Vazalis 8, Dainius Gulbinas ir Lukas Grabauskas po 6.

„Sūduva-Mantinga“: Dovis Bičkauskis 15, Paulius Vaitiekūnas 13 (13 atk. kam.), Gintautas Matulis ir Aurimas Kieža po 11, Donatas Sabeckis 10, Marius Valukonis ir Tautvydas Kliučinykas po 9.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.