Donatas Motiejūnas dėl nugaros skausmų praleido rungtynes San Antonijuje

2016-01-03 07:46
Nuotr.: AP – Scanpix

Dėl atsinaujinusių nugaros skausmų Donatas Motiejūnas praėjusią naktį neišbėgo į aikštę mače su San Antonijaus „Spurs“. Hjustono „Rockets“ komandos treneris ir pats krepšininkas ramina, kad tai – nieko rimto.

Pasak trenerio J.B. Bickerstaffo, Motiejūnui nepažeisti jokie nervai.

„Gydytojai dirba su juo ir žiūrės, kaip į tai reaguos organizmas“, – teigė treneris.

Kai Motiejūnas pajuto diskomfortą nugaroje, gydytojai jam iš karto patarė praleisti rungtynes. Visgi tikimasi, kad pirmadienį jis su komanda keliaus į Solt Leik Sitį, kur bus žaidžiamos rungtynės su Jutos „Jazz“.

„Tai – dienos-dviejų reikalas“, – tikino Motiejūnas.

Šį sezoną jis praleido pirmas 20 rungtynių, nes reabilitacija po balandį atliktos nugaros operacijos užtruko. Sugrįžęs į aikštę, per 14 rungtynių aukštaūgis vidutiniškai pelnydavo po 5,6 taško ir atkovodavo po 2,1 kamuolio.

Be lietuvio rungtyniavusi ekipa San Antonijuje 103:121 (27:29, 28:31, 17:36, 31:25) nusileido vietos „Spurs“ (29-6). Pastarajai tai buvo 20-oji pergalė namie šį sezoną iš tiek pat galimų.

„Spurs“: LaMarcusas Aldridge'as 24 (9 atk. kam.), Kawhi Leonardas 22, Borisas Diaw 20, Danny Greenas 18, Davidas Westas 10.

„Rockets“: Dwightas Howardas 22 (12 atk. kam.), Jamesas Hardenas 17, Corey Berweris 11, Trevoras Ariza ir Patrickas Beverley po 10.



Komentarai:

Originalios Donato traumos simptomai buvo ne nugaros skausmai, o dėl užspausto nervo nusilpusi koja. Bent kažkiek vilties tikrai yra, kad tai nesusiję..
2016-01-03
+4
Atsakyti
To Flamboyant
Na Motiejūnas tikrai neklaus Tamstos patarimo,ar žaisti jam už rinktinę ar ne.
2016-01-03
+9
Atsakyti
to tomas93
Zinok greiciau tai jum visiem reik psichologu , nei Flamboyant :)
2016-01-03
-6
Atsakyti
djgaffer
Neramina visada tokios žinios,bet tokios traumos taip greit neišgyja.Reik tikėtis,kad nieko per daug rimto-jei pats sako,kad tai tik poros dienų reikalas,reiškias žmogus nemeluoja.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-01-03
-2
Atsakyti
ayo
nugaros traumos nera kazkas kas va kaip kaulo luzis pyst ir sugijo ir davai i aikstele. ne pirma ir ne paskutini karta tokios naujienos eis, o cia verkiantys yra tie patys vaikai kur verke is laimes kai i finala patekom eurobasket o po to prapisus finale pradejo rinktine sudais vadint kad oj nebuvo verti finalo. Gal jus tada pasirinktine kokia francu ar ispanu rinktine ir bandwaggoninkite? Ten jie kaip ir visad turi zaideju rinktinej, nereiks jum verkt.
2016-01-03
+5
Atsakyti
FlamboyantIr nugara. Visi, tie kas daugiau ar maziau sportuoja zino kas tai yra. Cia visoms sporto sakoms, net laidu vedejai kurie sedi prie stalo ir dalina zioplus patarimus kaip suliekneti ar kodel Stasys Zinai neatiduoda 200 euru uz karves apseklinima, net jie neina i darba ir vaziuoja reabilitacijas atlikti kazkur i Druskininkus, pasipliuskenti SPA ir tt...kad galetu toliau vesti savo laidas. O cia krepsininkas. Jis losia NBA. Auksciau jau nera kur. Jis jaunas, jo organizmas pats save gydo is vidaus, bet visi zino, kad zmogui betkokia chirurgine intervencija i jo kuna amziams palieka padarinius. Ir ydomiausia yra tai, kad daugiausiai sneka visada tie, kuriems atrodo jog ten kasi losia, nu biski nugara paskauda ir viskas. Pakentesi ir susitvarkys. Sneka visi tie, kurie biski pakreipe nugara iskarto ja tepasi su Fastum Gel dedasi senelio Kosmo Diska. Ima bileteni kokiam menesiui ir neina i darba apsimesdami didziausiais ligoniais. Viskas ka jie daro tai nueina pas seimos daktara, persisviecia nugara ir patys pasikele nuotrauka pries langa nustato sau diagnoze " nu matos biski gal pakrypus tokia..... bet su nervais gerai, isvarzos nera, ataugu minimaliai"... Cia tie patys zmones, kurie vos pasisuke koja losdami kasi iskarto bega i tulika, kisa koja i kriaukle ir atsisuke salta vandeni skambina darbdaviui, kad negalesiu ateiti i darba koki menesi nes "susivariau juodai" koja. O apie krepsini reikia pamirsti nes dabar ilgam atkrito. Ir tokie idijotai pasakoja kitiems, kad atejus saltiems orams ar rudens dregmei jie negali miegoti nes sanarys visada jaucia temperaturu kaita. Cia tie zmones, kurie turedami 37.1 temperaturos praleidzia megeju kasio varzybas nes bijo veliau atkristi. Ir aisku, cia tie zmones, kurie kasio metu gaudydami kamuoli susiduria pirsta, ir jie sugriebe ranka nubega i kita aikstles puse, suspaudzia ja i kumsti ir pasikisa tarp koju ir susiraukia lyg butu pamate pilnai prisikta vaiko pampersa palei pat nosi. Ir visi tie zmones, kalba kad Motiejunas, Ilgauskas ir visi kiti turi ir privalo zaisti uz rinktines nepaisydami kazkokiu vaikisku traumu. Taip kad Donatai nustok apsimetinejes, nes matau kad nori tik pasiimti bileteni :)


Tau reikia labai rimtos psichologo pagalbos, rimtai.
2016-01-03
-2
Atsakyti
To flamboyant
Nū tu dažnai nusipezi(perspausdi), nu bet čia kaip pirstu į akį.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-01-03
+6
Atsakyti
Ir nugara. Visi, tie kas daugiau ar maziau sportuoja zino kas tai yra. Cia visoms sporto sakoms, net laidu vedejai kurie sedi prie stalo ir dalina zioplus patarimus kaip suliekneti ar kodel Stasys Zinai neatiduoda 200 euru uz karves apseklinima, net jie neina i darba ir vaziuoja reabilitacijas atlikti kazkur i Druskininkus, pasipliuskenti SPA ir tt...kad galetu toliau vesti savo laidas. O cia krepsininkas. Jis losia NBA. Auksciau jau nera kur. Jis jaunas, jo organizmas pats save gydo is vidaus, bet visi zino, kad zmogui betkokia chirurgine intervencija i jo kuna amziams palieka padarinius. Ir ydomiausia yra tai, kad daugiausiai sneka visada tie, kuriems atrodo jog ten kasi losia, nu biski nugara paskauda ir viskas. Pakentesi ir susitvarkys. Sneka visi tie, kurie biski pakreipe nugara iskarto ja tepasi su Fastum Gel dedasi senelio Kosmo Diska. Ima bileteni kokiam menesiui ir neina i darba apsimesdami didziausiais ligoniais. Viskas ka jie daro tai nueina pas seimos daktara, persisviecia nugara ir patys pasikele nuotrauka pries langa nustato sau diagnoze " nu matos biski gal pakrypus tokia..... bet su nervais gerai, isvarzos nera, ataugu minimaliai"... Cia tie patys zmones, kurie vos pasisuke koja losdami kasi iskarto bega i tulika, kisa koja i kriaukle ir atsisuke salta vandeni skambina darbdaviui, kad negalesiu ateiti i darba koki menesi nes "susivariau juodai" koja. O apie krepsini reikia pamirsti nes dabar ilgam atkrito. Ir tokie idijotai pasakoja kitiems, kad atejus saltiems orams ar rudens dregmei jie negali miegoti nes sanarys visada jaucia temperaturu kaita. Cia tie zmones, kurie turedami 37.1 temperaturos praleidzia megeju kasio varzybas nes bijo veliau atkristi. Ir aisku, cia tie zmones, kurie kasio metu gaudydami kamuoli susiduria pirsta, ir jie sugriebe ranka nubega i kita aikstles puse, suspaudzia ja i kumsti ir pasikisa tarp koju ir susiraukia lyg butu pamate pilnai prisikta vaiko pampersa palei pat nosi. Ir visi tie zmones, kalba kad Motiejunas, Ilgauskas ir visi kiti turi ir privalo zaisti uz rinktines nepaisydami kazkokiu vaikisku traumu. Taip kad Donatai nustok apsimetinejes, nes matau kad nori tik pasiimti bileteni :)
2016-01-03
+6
Atsakyti
viskas jau. I Europa jam reik grist. Kelis sezonus pazaist lengviau. Pas lenkus, lietuvius. Jei atsigaus, tada gali vel i aukstesni lygi pabandyt. Kolkas jam NBA svieciasi tik suolo sildymas. Tie kas gyvenima mato per rozinius akinius - atsibuskit. Kol kas jis tikrai net ne rinktines lygiuo zaidejas, Su tokiu zaidimu jis vargu ar i pasiruosimo cikla pakviestas butu. Yra ir be jo kam zaist.
2016-01-03
-2
Atsakyti
Howard su Harden
vapse nera jokios jungties,tas uz save zaidzia,anas uz save.Preitais metais dar gerai atrode Rockets,siemet pirmam roudne vakaruose iskris...Yra gandu kad Howardas vel nepatekintas situacija komandoje ir raketoms gali ji tekt iskeist...Mchale atleidimas irgi gerokai per ansktyvas buvo...

O spursai warriorsam duos rimta musy vakaru finale ir greiciausiai kas laimes ta serija tas ir bus cempionai.
2016-01-03
-3
Atsakyti
flam,kai pirstu i aki :) pas mus daugelis tik sikti puikiai moka,nors daugelis sedi prie pc,triusikuose juodas dryzius,varpa neplauta savaite kurioje ten jau varskes fabrikas,apsisykeliai... vos vienas kitas adekvaciai masto ir samojus normalius raso
2016-01-03
-3
Atsakyti
O šiaip žiūrėjau rungtynes, tai į Spurs žaidimą žiūrint tiesiog širdis atsigauna ir pamatai krepšinio grožį. Puiki atmosfera komandoje, puikus susižaidimas, tiesiog jaučia vieni kitus aikštelėje nereik nei žiūrėt.
2016-01-03
-3
Atsakyti
FlamboyantJeigu jis tures galva, tai spjaus i ta rinktine. Kiek dar Lietuvai reikia, kad suprastu jog tie krepsininkai neprivalo atiduoti kiekvienos vasaros, aukoti savo poilsi, laika su seima, atostogas ar retai matomus draugus del kazkokios rinktines, kuri ir taip buna praktiskai kiekvienais metais. Anksciau Kalnietis buvo visu reklamu zvaigzde, interviu ir visi uzkulisiai pries ir po varzybu tik su Mantu. Dabar staiga po traumos, kuria jis gavo losdamas uz rinktine, Mantas tapo niekam nebereikalingas, nes juk jis nepalosia, kam tokio reikia...niekam neydomu ant kokio tevo dalgio tu meni. Taip butu ir Donatu. Lostu, gautu trauma, atsinaujintu nugara ir sakytu : ai, tas tai amzinai traumuotas. Kabink batus ant vinies. Nes lietuvoje toks mastymas, jei uz rinktine nelosi, reiskiasi tu parsidavelis, ozys, ir aisku - koks tu lietuvis. Juk musu ir taip tik tris milijonai. Ane?Donatai, buk protingas ir gydykis. Losti gali betkur, nba, europoje ir gauti didelius pinigus, gyventi be rupesciu ir nesiaukoti del visokiu antzmogiu, kurie nemokes tavo mokesciu ir vaiku mokslo saskaitu.Bet mane labiausiai nervina tai sitie komentatoriai, kurie yra absoliutus idijotai. Kai DOnatas gavo trauma, tai jau matai laukiam jo gryztancio, visi linki sveikatos, laikykis, geru nauju ir tau ir tt... oi Donce grys tai cia tiek privartys tu negru baudos aiksteleje kad starto vieta garantuota. Ir va jis gryzta, pirmos rungtynes, vos keli metimai - nera. Sesios minutes - Doncas seda. Visi raso : jau nebetas Doncas kaip anksciau, jau nieko gero. Praeina pora rungtyniu, Doncas ymeta biski tasku : oooo gryzta senasis Donce, dominuoss vel. Dabar praleido rungtynes - kabink batus ant vinies. Tai apsispreskit durniai - palaikot jy arba ne. Lietuvos budulizmas tesiasi, gerai tik tada kai jiems kazkokia nauda. Ir jeigu Doncas nezais uz rinktine...ojejj brol, sudai bus maisomi juodai su Motiejuno pavarde.


Išvadins nauju Ilgausku ir lieps pilietybę atimt gi jei nežais už rinktinę Lt fanai :D :D
2016-01-03
Atsakyti
TDaY
Atsiminkit, kad jokios traumos be padarinių neišgyja. O čia juk nugara, fiziškai silpniausia ir labiausiai pažeidžiama žmogaus kūno dalis. Daug žaidėjų, kurie po tokių traumų kaip D-Mo visą karjerą po to turėjo problemų su ja. Puikus pavyzdys Paul Davis iš Khimki.
2016-01-03
+1
Atsakyti
Jeigu jis tures galva, tai spjaus i ta rinktine. Kiek dar Lietuvai reikia, kad suprastu jog tie krepsininkai neprivalo atiduoti kiekvienos vasaros, aukoti savo poilsi, laika su seima, atostogas ar retai matomus draugus del kazkokios rinktines, kuri ir taip buna praktiskai kiekvienais metais. Anksciau Kalnietis buvo visu reklamu zvaigzde, interviu ir visi uzkulisiai pries ir po varzybu tik su Mantu. Dabar staiga po traumos, kuria jis gavo losdamas uz rinktine, Mantas tapo niekam nebereikalingas, nes juk jis nepalosia, kam tokio reikia...niekam neydomu ant kokio tevo dalgio tu meni. Taip butu ir Donatu. Lostu, gautu trauma, atsinaujintu nugara ir sakytu : ai, tas tai amzinai traumuotas. Kabink batus ant vinies. Nes lietuvoje toks mastymas, jei uz rinktine nelosi, reiskiasi tu parsidavelis, ozys, ir aisku - koks tu lietuvis. Juk musu ir taip tik tris milijonai. Ane?

Donatai, buk protingas ir gydykis. Losti gali betkur, nba, europoje ir gauti didelius pinigus, gyventi be rupesciu ir nesiaukoti del visokiu antzmogiu, kurie nemokes tavo mokesciu ir vaiku mokslo saskaitu.

Bet mane labiausiai nervina tai sitie komentatoriai, kurie yra absoliutus idijotai. Kai DOnatas gavo trauma, tai jau matai laukiam jo gryztancio, visi linki sveikatos, laikykis, geru nauju ir tau ir tt... oi Donce grys tai cia tiek privartys tu negru baudos aiksteleje kad starto vieta garantuota. Ir va jis gryzta, pirmos rungtynes, vos keli metimai - nera. Sesios minutes - Doncas seda. Visi raso : jau nebetas Doncas kaip anksciau, jau nieko gero. Praeina pora rungtyniu, Doncas ymeta biski tasku : oooo gryzta senasis Donce, dominuoss vel. Dabar praleido rungtynes - kabink batus ant vinies. Tai apsispreskit durniai - palaikot jy arba ne. Lietuvos budulizmas tesiasi, gerai tik tada kai jiems kazkokia nauda. Ir jeigu Doncas nezais uz rinktine...ojejj brol, sudai bus maisomi juodai su Motiejuno pavarde.
2016-01-03
Atsakyti
UKV
Nejaugi Donatas taip ir neatsigaus po nugaros operacijos? :(((
2016-01-03
Atsakyti
neturim mes jau jo Rio :(
2016-01-03
-3
Atsakyti
anonimas
Viskas nebepazais jis jau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-01-03
+3
Atsakyti
anonimas
Viskas nebepazais jis jau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-01-03
-1
Atsakyti
Viskas
Karjera 100% baigta
2016-01-03
-8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 23

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.