„Mažeikių“ šturmą atlaikiusi „Sūduva-Mantinga“ apgynė namų sienas

2016-01-23 18:46
Nuotr.: M. Gailiūnas

„Mažeikių“ krepšininkai rimtai kėsinosi į „Sūduvos-Mantingos“ nepralaimėtų rungtynių namuose seriją, tačiau lemiamu metu savyje jėgų atradę marijampoliečiai 80:69 (20:19, 23:11, 19:26, 18:13) parklupdė svečius iš Mažeikių.

Susitikimo pradžioje nė vienai komandai nepavyko įgyti ženklesnio pranašumo, tačiau antrajame kėlinyje sūduviečiai pradėjo tolti. Pradėjęs ryškėti „Sūduvos-Mantingos“ priekinės linijos pranašumas ir atsidariusi toliašaudė artilerija Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniams į ilgąją pertrauką leido išeiti turint trylikos taškų pranašumą (43:30).

Trečiojo kėlinio pradžioje Aurimas Kieža pataikė du tritaškus iš eilės ir dar labiau atitolino savo ekipą (46:32).

Visgi Aloyzo Rudžio auklėtiniai nebuvo linkę kartoti prieš savaitę padarytų klaidų – į marijampoliečių išpuolius mažeikiškiai atsakė trimis tolimais metimais iš eilės, o po Deivido Kumelio šūvio skirtumas tarp komandų ir vėl sumažėjo iki vienženklio (41:50).

Ketvirtajame kėlinyje svečiai dar kartą pabandė priartėti ir jų pastangos davė vaisių – savų sirgalių palaikomi sūduviečiai pradėjo strigti varžovų gynyboje, o po Šarūno Vingelio tritaškio bei Vytauto Pikalavičiaus dvitaškio Marijampolės klubo pranašumas sumenko iki keturių taškų (65:61).

Vis tik šie svečių išpuoliai pažadino marijampoliečius – Dovis Bičkauskis pelnė keturis taškus iš eilės, o lemiamą vinį į „Mažeikių“ karstą įsmeigė Gintautas Matulis. Visų rungtynių metu pratylėjęs puolėjas šaltakraujiškai pataikė iš toli ir varžovus pasiuntė į nokdauną (76:68). 

Po tokio smūgio svečiai atsigauti nebesugebėjo, o jų agoniją dėjimu iš viršaus baigė Aurimas Kieža.

„Sūduva-Mantinga“: Aurimas Kieža 26, Dovis Bičkauskis 21, Paulius Vaitiekūnas 14, Donatas Sabeckis 10.

„Mažeikiai“: Šarūnas Vingelis ir Evaldas Šaulys po 17, Darius Pakamanis 10.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.