Rytis Biliartas: „Mes žinome, kad galėjome patekti į pirmąjį septintuką“

2016-01-28 11:43
Nuotr.: Facebook
Nuotr. Facebook

Praėjusį sezoną LKL pirmenybėse Kėdainių „Nevėžio“ komandoje, toli gražu, ne atsarginių žaidėjų suolelį trynęs Rytis Biliartas šią vasarą grįžo į Klaipėdą iš naujo įrodinėti savo vertės.

Visgi sugrįžęs į NKL pirmenybes tokių pačių šiltnamio sąlygų neabejotino komandos lyderio vaidmeniui, kaip prieš dvejus metus Palangoje, jis nerado. Būtent po itin sėkmingo 2013-2014 metų sezono, kuomet pajūrio ekipoje žaidėjas rinkdavo po 15,8 taško, jis ir atkreipė LKL komandų dėmesį.

Ne įspūdingai šį sezoną pradėjęs klaipėdietis iš pradžių nedemonstravo savo geriausios sportinės formos tačiau praėjusį savaitgalį Biliartas sužaidė dvejas geriausias sezono rungtynes, o ryškiausiai pasižymėjo mače su „Petrochema-Dextera“.

Jonavoje vykusiose rungtynėse puolėjas pelnė 31 tašką, atkovojo 16 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 35 naudingumo balus.

„Esminis pasikeitimas buvo tas, kad treneris man suteikė gerokai daugiau minučių aikštelėje“, – savo pasiekimus aiškino naudingiausias praėjusios savaitės NKL krepšininkas.

Šį sezoną po 10,6 taško renkantis ir po 7,3 kamuolio vidutiniškai atkovojantis Biliartas tinklalapiui nklyga.lt taip pat papasakojo apie „Naftos-Uni-Akvaserviso“ tikslus, jos nesėkmių priežastis bei patirtį dvejose pajėgiausiose šalies krepšinio lygose.

– Ar naudingiausio savaitės žaidėjo apdovanojimas jums yra svarbus? 
– Man labiau malonu, nes kaip žaidėjas, tokio pripažinimo sulaukiu pirmą kartą. Svarbiausia, kad laimėtume – man ir komandai labiausiai reiškia tik pergalės.

– Praėjusį savaitgalį žaidėte dvejas rungtynes ir jums asmeniškai jos abi tapo sėkmingiausiomis šį sezoną. Kas lėmė tokį staigų jūsų demonstruojamų rezultatų pasikeitimą?
– Esminis pasikeitimas buvo tas, kad treneris man suteikė gerokai daugiau minučių aikštelėje. Anksčiau mano aikštelėje praleidžiamo laiko vidurkis buvo gerokai mažesnis, bet dabar jaučiu trenerio pasitikėjimą.

– Rungtynėse su „Petrochema-Dextera“ surinkote 35 naudingumo balus, tačiau net ir tokio jūsų asmeninio pasirodymo pergalei nepakako. Kodėl?
– Gal ne visi mūsų žaidėjai sužaidė taip, kaip galėtų ir mums jų pritrūko. Taip pat „Neptūnas“ pasikvietė mūsų įžaidėją Lauryną Beliauską, kurio mums taip pat reikėjo. Jonava turi gerą komandą ir norint ją nugalėti, reikia visų mūsų gero žaidimo. 

– Šiuo metu „Nafta-Uni-Akvaservis“ žygiuoja devintoje vietoje. Jus tai tenkina?
– Tikslas buvo patekti į pirmąjį septintuką. Bet atsitiko taip, kad sezono pradžioje barstėme taškus, nelaimėjome kelių rungtynių, kurias privalėjome laimėti, o jos vėliau ir nulėmė, kad likome už pirmojo septyneto borto. Kaip ir matėte, mums pritrūko labai nedaug. Dabar turime stengtis toms kovoms, kuriose esame, juolab, kad visos antrojo septintuko komandos mums yra įkandamos.

– Treneris Rytis Vaišvila neseniai sakė, kad didesnių rezultatų tikėtis šį sezoną nereikėtų. Kokia yra jūsų klubo krepšininkų nuomonė šiuo klausimu?
– Nežinau. Aš nuo savęs ir komandos galiu tik pasakyti, kad visi stengiamės ir siekiame tik aukščiausių tikslų. Mes žinome, kad galėjome patekti į pirmąjį septynetą. Bet žinote, bendradarbiaujant su „Neptūnu“ mūsų tikslai yra ir jaunimo ugdymas. Privalome leisti pasireikšti ir jiems. Tokia yra sistema, žaidžiame su tuo, ką turime, bet visi atsiduoda darbui ir juda pirmyn.

– Praėjusį sezoną žaidėte LKL. Kodėl, jūsų nuomone, jums nepavyko ten įsitvirtinti?
– Tikrai norėjau likti LKL, laukiau komandų pasiūlymų, bet sprendimų neradome. Dabar yra privalumas, kad esu namuose. Aišku, norėjau išvykti į užsienį arba likti LKL, bet grįžimas į Klaipėdą taip pat buvo geras pasirinkimas. 

– 2013-2014 sezone žaidėte Palangoje ir demonstravote kol kas geriausius rezultatus per savo karjerą. Kaip galėtumėte palyginti tuos metus su šiuo sezonu?
– Galbūt prieš šį sezoną jaučiau lengvą psichologinį spaudimą, kadangi girdėjau kalbų, kad buvau pasikviestas kaip būsimasis komandos lyderis, kuris ką tik grįžo iš LKL. Psichologiškai šį sezoną įsivažiavau sunkiau. Palangoje viskas buvo visiškai kitaip. Čia turime daugiau pajėgesnių žaidėjų.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.