Langfordas Rusijoje susidūrė su rasine neapykanta

2016-02-03 16:42
Nuotr.: RIA Novosti - Scanpix nuotr.
Nuotr. RIA Novosti - Scanpix nuotr.

Rasizmas Rusijoje – plačiai įsišaknijusi problema, o tuo neseniai galėjo įsitikinti ir Kazanės UNIKS ekipos legionierius iš JAV Keithas Langfordas.

Krepšininkas asmeninėje savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino žinute, kurioje papasakojo apie karčią patirtį. Langfordas atskleidė, jog išeinant iš arenos iš jauno sirgaliaus lūpų jis išgirdo žeminantį kreipinį „nig**a“. 

Visgi amerikietis išliko ramus ir istorija pasidalino tik savo socialiniame tinkle. 

Rasizmo problema šioje šalyje yra itin dažnas reiškinys. Džniausiai rasinės neapykantos protrūkiai įvyksta futbolo stadionuose, kur prieš juodaodžius nukreipiamos įžeidžiančios skanduotės ar mėtomi įvairūs daiktai.

Prieš keletą savaičių Kontinentinės ledo ritulio lygos mačo metu į juodaodį žaidėją buvo mėtomi bananai.



Komentarai:

Anonimas
eina nafik kokie nevykeliai cia komentuoja, nigger yra zeminantis zodis reiskiantis verga, kuris neturi laisves, neturi teisiu, ir yra kazkienio nuosavybe. Tik visiskas lopas galetu prilyginti nigga zodi su zodziu baltasis. Jeigu baltasis tolygu nigga, tai reiskia yra spalva ne juoda o nigga color?
2016-03-02
+5
Atsakyti
Kiek žinau , žodis "negro" daugelyje kalbu reiskia "juoda", be to Afrikoje egzistuoja tokios šalys, kaip Nigerija ir Nigeris, be to LT konstitucinis teismas isaiskino, kad Lietuvoje juos "nigeriais" galima vadinti, nes pas mus nebuvo vergoves (Garasto atvejis)...ko tie juodi pyksta ? Lyg mes pyktume, kai mus vadina baltais ???

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-02-03
+1
Atsakyti
to a2b
dar vienas... jausk skirtuma, kai vadina "black" ir kai "nigga"
2016-02-03
-6
Atsakyti
Žalia-balta!Nu tai kas čia tokio? Jei tokie esa, tai ko čia pergyvena? Juk nevadina invalidu, nerankiu, bekoju.. prisigalvoja rasizmas matai :-D


tokie runkeliai kaip tu net patys nesusigaudo, kad esa rasistai..
2016-02-03
+2
Atsakyti
A2B
nematau ko cia pykt, jei kas mane ''baltu'' pavadintu, ir ka? :)
2016-02-03
+2
Atsakyti
to zalia-balta
baltaskuri pasidomek istorija nepliurpes nesamoniu
2016-02-03
+2
Atsakyti
Nu tai kas čia tokio? Jei tokie esa, tai ko čia pergyvena? Juk nevadina invalidu, nerankiu, bekoju.. prisigalvoja rasizmas matai :-D
2016-02-03
-10
Atsakyti
nigga ir nigger skiriasi :)
2016-02-03
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.