„Lietuvos ryto“ talentas lygiuojasi į Jasikevičių

2016-02-11 12:39
Nuotr.: M.Gailiūnas
Nuotr. M.Gailiūnas

Tinklapiui bcvilniausperlas.lt krepšininkas papasakojo apie savo pirmuosius žingsnius krepšinio aikštelėje, apie patirtį su aukšto lygio žaidėjais bei daug kitų įdomių dalykų.

– Kas tave paskatino susidomėti krepšiniu?
– Į krepšinio treniruotę mane atvedė tėvai, labiau mama, kai man buvo 6 metai. Nes mama sakė, kad turiu turėti kokį nors užsiėmimą, lankiau dailę ir kitus būrelius, bet mama atvedė būtent į krepšinį. Ir pirmus dvejus metus man „baisiai“ nepatiko, nes per krepšinio treniruotes krepšinio elementų nebūdavo. Bet su laiku išaugo į aistrą ir dabar neįsivaizduoju gyvenimo be krepšinio.

– Vasarą treniravaisi su pagrindine „Lietuvos ryto“ komanda, buvai registruotas Europos taurės rungtynėms, koks jausmas būti su tokio lygio krepšininkais?
– Būti su tokio aukšto lygio krepšininkais yra neapsakomas jausmas, kai tu kiekvieną dieną išeini treniruotis su viena geriausių šalies komandų ir su aukšto lygio krepšininkais, tai neįkainojama patirtis. Kiekvienoje treniruotėje tu privalai daug mokytis iš profesionalų, žiūrėti kiekvieną jų judesį, klausti kuo daugiau patarimų ir semtis patirties.

– Esi laikomas vienu perspektyviausių Lietuvos žaidėjų, ar tai tave motyvuoja stengtis dar labiau?
– Krepšinio aikštelėje esu maksimalistas, jeigu man žmones sako, kad jau neva kažką pasiekiau, man tai ne riba ir mano tikslai kur kas aukštesni.

– Žaidi tiek Moksleivių pirmenybėse, tiek Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Ar septyniolikmečiui nesunku stumdytis su vyrais?
– Jeigu atvirai, tai pirmi keli mėnesiai buvo tikrai ne rožėmis kloti, nes staigus šuolis nuo moksleivių iki vyrų buvo ganėtinai sunkus, nes čia kitas lygis, kiti greičiai, čia žaidėjai – kur kas protingesni.  Netgi dabar yra sunku, tačiau dabar esu pripratęs prie šio lygio ir kiekvieną treniruotę bandau eiti tik į priekį.

– Ar turi savo idealą, į kurį bandai lygiuotis?
– Visų Lietuvos įžaidėjų ikona turėtų būti yra Šarūnas Jasikevičius. Bet ne pagal žaidimo techniką, o pagal darbo etiką, atsidavimą ir charakterį. Nes Šaras yra tikras treneris aikštelėje, jis visuomet užsitarnaudavo komandos draugų pagarbą ir jo klausydavo, kaip vyriausiojo trenerio. Todėl būtent šiais aspektais ir noriu lygiuotis į jį.

– Nors tau dar tik 17-iolika metų, tačiau esi dirbęs su įvairaus stiliaus krepšinio specialistais. Kuris treneris tau paliko didžiausią įspūdį?
– Turbūt aukščiausio lygio treneris, su kurio man teko dirbti, tai Tomas Pačėsas. Poroje treniruočių dalyvavau su pagrindine „Lietuvos ryto“ komanda, tai tikrai labai reiklus, griežtas treneris. Taip pat Lietuvos jaunių rinktinėje dirbau su Sauliumi Štombergu, tas pats Arvydas Gronskis turi labai didelį patirties bagažą ir tikrai džiaugiuosi, kad man yra tekę treniruotis su šiais treneriais.

– Plačiau papasakok, koks yra treneris Arvydas Gronskis?
– Treneris labai daug dėmesio skiria detalėms, jas akcentuoja. Jis yra protingai griežtas, nes kai reikia jis gali pasakyti griežtą žodį, o gali ir pajuokauti. Kaip ir minėjau, turi labai daug patirties ir aš esu be galo laimingas, kad kiekvieną dieną galiu dirbti su šiuo puikiu krepšinio specialistu.

– Esi moksleivis, žaidi per kelias komandas, ar mokslai nuo to nenukenčia?
– Būna visko. Kartais grįžti po sunkios treniruotės ir žinai, kad kitą dieną tavęs laukia sunkus atsiskaitymas, būna sunku prisiversti, tačiau esu jaunas, pilnas jėgų, tad bandau išlaviruoti (šypsosi).

– Praėjusiais metais MKL pirmenybėse rungtyniavai su 9 nr. pažymėtais marškinėliais, šiemet Eurolygos jaunimo atrankoje vilkėjai 7-ąjį, o Nacionalinėje krepšinio lygoje žaidi su 20. Vis dar neišsirenki mėgstamiausio?
– Mėgstamiausias vis dėlto yra devintas numeris, tačiau taip gavosi, kad „Perlo-MRU“ komandoje ir Eurolygos atrankoje gavau kitus numerius, tai nėra didelė problema, bet jeigu yra galimybė, visuomet renkuosi devintąjį. 

– Kuris „Perlo-MRU“ krepšininkas yra linkęs daugiausiai papokštauti treniruočių ar kelionių metu?
– Tai būtų mūsų komandos „veteranas“ Remigijus Sugintas (šypsosi).



Komentarai:

mancas
Manciokas pydaras

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-02-12
-10
Atsakyti
Izvalgytojas
Siandien kaip tik pries ji tarpmokyklinese zaidziau, tai galiu pasakyt kad jus visi "komentatoriai" jei neturit ka pasakyt tai tiesiog nekomentuokit. Kad ir su menstruacijos spalvos komandos marskineliai, bet zmogus turi realius sansus but geru izaideju, kuris kamuolio nevarinetu peciu auksty, bei tuo paciu gal ir i rinktine prasimusti. Tai tiek, zalciai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-02-11
+6
Atsakyti
ATA
Zmogau, bek toliau nuo situ!
2016-02-11
-2
Atsakyti
Anonimas
Net is sitas jaunuolis lygiuojasi i zalgirieti, kuris isniekino vainauskiniu tabloidine komandele per legendini lkl pusfinali.
2016-02-11
+7
Atsakyti
to Tomorrow
Kas suzlugdyta? Ka nepasiteisino jusu vainauskiniu komjaunimo urodu strategija imti visas is Zalgirio ismestas siuksles?
2016-02-11
Atsakyti
Oi to jamesno
Nu aisku geriau pas zalius dar, nieko nemokancius..ne taip skaudes. O i uzsieni is kart blogas sprendimas, ten jau is kart kaip lele parduoda, o ir pabegt sansu nulis. Visgi geriau lik zadrotu ir nekisk nosies is namu, nes tu istvirkeliu dabar ant kiekvieno kampo, baisu ir is namu iseit .. :(
2016-02-11
Atsakyti
h
Tday, manau tavo asmenybe ant tiek suzlugdyta, kad net komentarai tavo jokiu emociju nekelia. net gailescio, nes vilciu jau vistiek senai nera
2016-02-11
-4
Atsakyti
TDaYVarsas vaikas. Tegul pasidomi kiek talentu per paskutinius kelerius metus buvo suzlugdyta dvesiancioje vainauskineje komuniagu parodijoje.


Jei mane rinksis tarp zaliu ir raudonu rinksiuos zalius arba jeigu i uzsieni tai i uzsieni
2016-02-11
-2
Atsakyti
Tomorrow
Šauniai pašnekejo vaikis,bet tegul geriau parašo kiek per kokius paskutinius 10metu buvo sužlugdyta jaunu talentu gaidžiu komandoje iš kauno.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-02-11
-3
Atsakyti
TDaY
Varsas vaikas. Tegul pasidomi kiek talentu per paskutinius kelerius metus buvo suzlugdyta dvesiancioje vainauskineje komuniagu parodijoje.
2016-02-11
Atsakyti
ple ple, galim jį lazdavot ir tt, bet mums visiems reikėtų pasimelst, kad pagaliau Lietuvoj užaugtų ir atsirastų kažkas panašaus į Jaską. Deficitas įžaidėjų siaubingas. Visko turim ir daugiau turim nei reikia, o įžaidėjai tokia bėda, kad baisu ir blogiausia, kad tam fronte nesimato jokių prošvaiščių.
2016-02-11
+2
Atsakyti
d
neduok niekad interviu, nes komentatoriai zalkurwinukai prikomentuos tiek slykstybiu kad galva susprogs. o tu saunuolis, tikiuosi rinktine kada nors tures nauja vedli;)
2016-02-11
-2
Atsakyti
as
norint lygiuotis pirma uz Žalius reikia žaist,o ne raudonus...
2016-02-11
Atsakyti
Majs
Gerai, kad lygiuojasi, bet dar dirbt ir dirbt ir diiirbt

......

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-02-11
+3
Atsakyti
Anonimas
Gaila,kad atsiranda tokiu nepraustaburniu Lietuvoje kurie visiskai nesupranta krepsinio,ir nesidziaugia musu salies perspektyviaisiais zaidejais,mano manymu Aistis turi tikrai realius sansus butu vienas is geriausiu Lietuvos izaideju,esu mates jo rungtynes,bei dziaugiuosi jo atsidavimu komandai,kadangi kaip jau visi zinote siuo metu Lietuvoje yra izaideju badas,tad galime pasidziaugti kad po truputi Lietuvos krepsinis atsigauna :)
2016-02-11
-1
Atsakyti
Gabus jaunuolis, vienas talentingiausių savo amžiaus grupėje... oi pala... su Ryto apranga? Oi ne, ką jis čia šneka, nieko gero iš jo, pilni daugiabučiai tokių vidutoniokų, lietryčio išreklamuotas produktas.
2016-02-11
-5
Atsakyti
Tokių "talentų" pilni kiemai lietuvoje...
2016-02-11
-2
Atsakyti
Sepas
Gerai kad ne i curry dar lygiuojasi pz :D
2016-02-11
-3
Atsakyti
sėkmės ,Pilai
:)
2016-02-11
+1
Atsakyti
arturas97 + biban = bibanelo
Zaidziau pries Einiki rajone rezutlatas buvo 21 : 1, tada labiau pasistengiau ir rezultatas tapo 21 : 3 :D
2016-02-11
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 25

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.