Kovingumą Barselonoje pademonstravę žalgiriečiai gerino rekordus

2016-02-12 21:00

Kauno „Žalgiris“ (1-6) Eurolygos „Top 16“ rungtynėse svečiuose privertė paprakaituoti „Barcelona“ (3-4) ekipą, tačiau kapituliavo lemiamomis akimirkomis. 

Kauniečiai Katalonijos ekipai nusileido 86:92 (19:16, 12:22, 24:27, 31:27).

Rungtynių žaidėjas
Justin  Doellman
PTS 7 | REB 8 | AS 2 | ST 1 | BS 1
Nepaisant Lietuvos čempionams nesėkmingos rungtynių baigties, du „Žalgirio“ žaidėjai šiame mače pagerino asmeninius karjeros rekordus. Lukas Lekavičius pelnydamas 16 taškų sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes (ankstesnis rekordas – 13), o Edgaras Ulanovas – naudingiausias 30 (23).

Susitikimą sėkmingiau pradėjo žalgiriečiai – sužaidus pirmąją penkių minučių atkarpą po Iano Vougiouko dvitaškio Kauno klubas turėjo aštuonių taškų pranašumą (12:4).

Vis tik tai buvo smūgis, pažadinęs snaudusį žvėrį – netrukus atsigavusi Katalonijos ekipa iki ketvirčio pabaigos sušvelnino atsilikimą iki trijų taškų, o antrajame kėlinyje ėmėsi rimtesnių veiksmų. Alexas Abrinesas, Bradas Olesonas ir Tomašas Satoransky tolimais metimais pradėjo bombarduoti žalgiriečių gynybą ir susikrovė dviženklę persvarą (38:28).

Tiesa, prieš pat ilgąją pertrauką savąjį atsakymą pateikė ir „Žalgirio“ latvis Kasparas Vecvagaras – jis paskutinę antrojo kėlinio sekundę smeigė tritaškį ir sumažino „Žalgirio“ atsilikimą iki vienženklio (31:38).

Negana to, svečiai sėkmingą žaidimą tėsę ir trečiojo kėlinio pradžioje, kai po keturių iš eilės žalgiriečių taškų skirtumas tarp komandų sumenko iki trijų (33:38).

Visgi vos užsivedęs „Žalgirio“ garvežys tuoj pat sustojo – Abrinesas netrukus pelnė penkis taškus iš eilės, o Justinui Doellmanui pridėjus dvitaškį, komandas ir vėl skyrė dviženklė praraja (45:35).

Jasikevičiaus kariaunos atsilikimas dar labiau padidėjo ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai po Satoransky dėjimo „Barcelonos“ pranašumas šoktelėjo iki šešiolikos taškų (73:57).

„Žalgiris“ ginklų nesudėjo ir pamažu vėl pradėjo tirpdyti savo deficitą, o iki rungtynių pabaigos likus 40 sek. po Renaldo Seibučio tritaškio šeimininkų persvara sumenko iki septynių taškų (84:77).

Tačiau tuomet trumpam blykstelėjusią Lietuvos ekipos viltį pradėjo pūsti Pau Ribasas. Dėl „Žalgirio“ krepšininkų pražangų taktikos ispanas keturis kartus stojo prie baudų metimų linijos ir, šaltakraujiškai sumetęs visus metimus, užtikrino savo komandai pergalę.

„Barcelona“: Juanas Carlosas Navarro 14, Pau Ribasas 13, Alexas Abrinesas 12, Samardo Samuelsas 11, Tomašas Satoransky 10.

„Žalgiris“: Renaldas Seibutis 19, Edgaras Ulanovas 17 (8 atk. kam., 30 naud. bal.), Lukas Lekavičius 16, Ianas Vougioukas 14, Paulius Jankūnas 11.

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

kirvis2000o tu tik su sudais visus maisyt sugebi,ir jei kas netycia paneigia tavo pesimistines prognozes,iskart pradedi vartytis kad jau kita kart tai zaidejas apsisiks-tikras istikimas sirgalius. kas del Saro, tai jau dabar net plika akimi matyt kad komanda pradejo zaist kurkas geriau,paprasciausiai ispildytojai grebliarankiai negalintys pataikyt laisvi,ir Saras cia visiskai nieko detas.tu papasakok geriau kokias klaidas siandien padare Jaska?ka darydamas kitaip jis galejo nugalet zvaigzdziu prifarsiruota basku kluba?


Na ka cia bepridaryt galejo...Nebent pats iseit i aikstele...
2016-02-13
Atsakyti
UzurpatoriusMan tai juokingiausia, kad vėl prasidės gražios kalbos apie Lekavičių. Šis žaidėjas yra itin nestabilus ir pažeidžiamas, tad tikėtis 2 tokių rungtynių iš eilės (arba bent panašaus lygio) būtų naivoka. Nekelkit ant šakių per anksti to, ko nereikia kelt.Apie Šarą. Nesuprantu tik vieno, ko jūs iš jo norit? Ko norit iš ką tik, pabrėžiu, KĄ TIK startavusio vyriausiojo trenerio? Nesvarbu, Šaras, ne Šaras, Sabonis ar kas tik nori, bet šiai dienai jis yra tik šio, trenerių, pasaulio naujokas. Daug jam dar kur yra tobulėt, ir tikiu, kad tokia asmenybė kaip jis ateity su tuo susitvarkys bei patobulės. Nereikia norėt rezultato ČIA IR DABAR.


o tu tik su sudais visus maisyt sugebi,ir jei kas netycia paneigia tavo pesimistines prognozes,iskart pradedi vartytis kad jau kita kart tai zaidejas apsisiks-tikras istikimas sirgalius. kas del Saro, tai jau dabar net plika akimi matyt kad komanda pradejo zaist kurkas geriau,paprasciausiai ispildytojai grebliarankiai negalintys pataikyt laisvi,ir Saras cia visiskai nieko detas.tu papasakok geriau kokias klaidas siandien padare Jaska?ka darydamas kitaip jis galejo nugalet zvaigzdziu prifarsiruota basku kluba?
2016-02-13
-5
Atsakyti
nieko nepadarysi,skirtingas komandu lygis ir tiek ziniu..aisku jei prie fantastinio Renaldo,Luko ir Edgaro pasirodymo bent kakziek zenkliau butu prisidejes Hanlan su Motum tai dar didelis klausimas kas butu nugalejes kadangi Barca siandien tikrai neblizgejo bet deja yra kaip yra..aplamai reikia laidot si EL sezona ir leist zaisti tuos kurie liks kitamet,o visokius pocius su motumais siust i suolo gala(net neregistruojant macui),tegu LKL'e irodineja savo verte jei nesutinka su kontrakto nutraukimu nes toki zaidima demonstruojanciu yra pilnas LKL uz n kartu mazesni atlygi.
2016-02-13
Atsakyti
Man tai juokingiausia, kad vėl prasidės gražios kalbos apie Lekavičių. Šis žaidėjas yra itin nestabilus ir pažeidžiamas, tad tikėtis 2 tokių rungtynių iš eilės (arba bent panašaus lygio) būtų naivoka. Nekelkit ant šakių per anksti to, ko nereikia kelt.

Apie Šarą. Nesuprantu tik vieno, ko jūs iš jo norit? Ko norit iš ką tik, pabrėžiu, KĄ TIK startavusio vyriausiojo trenerio? Nesvarbu, Šaras, ne Šaras, Sabonis ar kas tik nori, bet šiai dienai jis yra tik šio, trenerių, pasaulio naujokas. Daug jam dar kur yra tobulėt, ir tikiu, kad tokia asmenybė kaip jis ateity su tuo susitvarkys bei patobulės. Nereikia norėt rezultato ČIA IR DABAR.
2016-02-13
+7
Atsakyti
Kas iš to kovingumo, jei vėl pralaimėjom ir iš 7 varžybų turim 6 praloštas....
2016-02-13
-13
Atsakyti
Na viena aisku koki 90% komentatoriu cia vaikai viena diena stume ant kaikuriu zaideju kita diena aukstina moliai uzaukit. Viena aisku barsa nusilpus o ne zalgiris gerai suzaide nes jai butu gerai suzaide butu laimeja dbr galima sakyt is bedos. Zaliem dauk ko truksta ir turbut truks kai min iki kito sezono o gal cia ir aura jau tokia zalgirio.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-02-13
+6
Atsakyti
ŠarasNauji busimi Žalgirio stiprus krepšininkai tai Ulanovas ir Lukas


Kurie jeigu ir toliau taip loš tai 1-2 sezonų bėgyje bus nupirkti stipresnių klubų :)
2016-02-13
-3
Atsakyti
As tai pagalvoju tokiais momentais per atkarpas 0-7 ir t.t.. Kaip butu gerai buve koki Milakni turet... Gal ir ne zvaigzde, bet bent puolime gan patikimas, o kai visi meta net laisvi ir nepataiko, tai kazkaip nezinau... Aisku gerai, vyrai kovojo, bet kartais atrodo, kad pilna zalgirieciu, bet kad visu metimo stabilumas kaip pociaus...
2016-02-13
-17
Atsakyti
Gerai sulošė šiandien Žalgiris, parodė kovingumą. Kai pagalvoji kas būtų, jei turėtų Žalgiris bent vieną kitą snaiperį komandoje...
2016-02-13
-2
Atsakyti
LizingasLekavicius puolime nulis,plus neapsigina asmeniskai.


Gerai jis ginasi... kibus ir t.t. apie tai treneriai kalbėjo, o puolimas tai čia po rinktinės duobė jam buvo.. tikėkimės, kas jau viskas praeityje. Na ką turės laiko Šaras padirbėti treniruotėse iki Turnyro bei kito etapo eurolygos.
2016-02-12
-3
Atsakyti
aciu uz kova zalgiriui ! sugrazino viltis, kad zaidimas tikiuosi tik geres ir geres, po praeitu savaiciu :)
2016-02-12
-4
Atsakyti
Puikiai sukovojo, pralaimejimas nieko naujo bent bent jau nepasidave malaciai. Turbut pirma karta siam sezone 30 tasku per kelini imete :D
2016-02-12
+3
Atsakyti
Nu bravo,ačiū už kovą iki galo,kaip nudžiugino Lukas šiandien,Ulė kaip visada - šaunuolis,tobulėja su kiekviena treniruote,man jis šios sezono dalies Žalių lyderis!
2016-02-12
+5
Atsakyti
LizingasLekavicius puolime nulis,plus neapsigina asmeniskai.


jo, koks nulis :DD kaip gauna progu, isnaudoja
2016-02-12
+1
Atsakyti
Lizingas, tai kad kaip tik atvirksciai.
2016-02-12
+7
Atsakyti
Nauji busimi Žalgirio stiprus krepšininkai tai Ulanovas ir Lukas
2016-02-12
+3
Atsakyti
viliuxasasNa vecvageris tai tragiskai zaidzia, visiskai nesavas matosi jaucias, o va toki lekaviciu matyt butu labai smagu visa laika, bet manau asmeniskai jam dar antru pg geriau buti, nei pagrindiniu psichologiskai.


Lekavicius puolime nulis,plus neapsigina asmeniskai.
2016-02-12
-8
Atsakyti
Na vecvageris tai tragiskai zaidzia, visiskai nesavas matosi jaucias, o va toki lekaviciu matyt butu labai smagu visa laika, bet manau asmeniskai jam dar antru pg geriau buti, nei pagrindiniu psichologiskai.
2016-02-12
+7
Atsakyti
pagaliau zalgiris toks, koks ir turi but - kovojantis iki galo, ne pasiduodantis treciam keliny, kaip su khimki ir cska.. neblogai, kaip komandai be snaiperiu ir su vienu centru
2016-02-12
+2
Atsakyti
sopranclanBarcelona tai ne kazka jei zaistu normaliai vel butu tracoks skirtums.. O is zalgirio nera ko noret kai komanda zaidzia be izaidejo, sf ir centro, plius komanda be snaiperio, ziauri komplektacija--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Tiesa rašai, bent ne minus 30 ir tai jau progresas, bet Barca šį sezona tai visiškas šnipštas.
2016-02-12
+3
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.