Raseiniuose sau vietą radęs Žydrūnas Kelys pagalvoja ir apie sugrįžimą į LKL

2016-02-17 16:09
Nuotr.: Alio Raseiniai
Nuotr. Alio Raseiniai

Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ – šių dviejų Lietuvos krepšinio superklubų pavadinimais išmarginta naudingiausio praėjusios savaitės NKL krepšininko Žydrūno Kelio biografija.

Dabartinis Raseinių „Rasų“ komandos atakų dirigentas šiuo metu tokių solidžių komandų dėmesiu pasigirti negali, tačiau sezoną pradėjęs RKL pirmenybėse, jis ir vėl garsiai priminė apie save.

Vilkint NKL rungtyniaujančios „Rasų“ komandos marškinėlius Kelys šį sezoną spėjo sužaisti tik 10 rungtynių, tačiau biržietis dar nė karto nepaliko aikštelės nesurinkęs dviženklio taškų skaičiaus. Negana to, sėkmingą 28-erių metų gynėjo žaidimą puikiai iliustravo itin užtikrintas žaidimas praėjusį savaitgalį.

Penktadienio mače su Jonavos ekipa Kelys pelnė 15 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 28 naudingumo balus. Kitos dienos mače su Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ ekipa jis pelnė 29 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir, atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus, surinko 35 naudingumo balus.

Krepšininko vedama „Rasų komanda džiaugėsi abejomis savaitgalio pergalėmis, o toks pasiekimas vienuoliktoje pozicijoje žengiančiai komandai šį sezoną tapo itin retu reiškiniu.

Mačas su Klaipėdos komanda Keliui buvo sėkmingiausias per visą jo karjerą, o toks pasirodymas jam garantavo ir naudingiausio savaitės krepšininko titulą. Tinklalapiui „nklyga.lt“ kalbėdamas apie savo sėkmingą žaidimą ir buvusias karjeros stoteles, krepšininkas prisiminė ir laikus, praleistus abiejų Lietuvos grandų gretose.

– Ką jums reiškia naudingiausio savaitės žaidėjo pripažinimas?
– Tai yra darbo, kurį nudirbau per beveik tris mėnesius, įvertinimas. Pernelyg tai nieko nereiškia. Svarbiausia, kad su komanda laimėjome abejas rungtynes.

– Prie „Rasų“ prisijungėte tik prieš pat naujuosius metus. Kaip sekėsi įsilieti į naują komandą?
– Po truputį įsivažiuoju. Į Raseinius atvykau daug nesportavęs ir tik dabar po truputį jaučiu, kad viskas eina teisinga linkme.

– Žaidžiate po beveik 30 minučių. Panašu, kad ir trenerio pasitikėjimą jaučiate.
– Taip, manau, kad su tokiu tikslu treneris Kurtinaitis mane ir pasikvietė į šią komandą. Mano užduotis yra vadovauti komandai. Tai daryti nėra lengva, bet viskas eina į priekį.

– Šį sezoną „Rasų“ žaidimas gerokai banguoja. Kokios pozicijos sezono finiše tikisi Raseinių komanda?
– Tikslai yra kuo aukštesnė vieta. Jie niekada nebus tik išsilaikyti lygoje ir neiškristi. Reikia žengti kuo toliau, juolab, kad šį sezoną NKL yra daug lygių komandų ir niekada negali žinoti, kas kurią dieną suklups.

– Sezoną pradėjote gimtuosiuose Biržuose. RKL čempionato lygis nuo NKL ženkliai skiriasi?
– Skiriasi bendras krepšinio supratimas. Vis tik daug RKL komandų į rungtynes atvyksta kartu net nepasitreniravę. Tarkime, jei kai kurios komandos dirbtų du kartus per dieną, jos drąsiai galėtų susilyginti su pirmomis aštuoniomis NKL komandomis. Manau, kad tai yra požiūrio ir treniruočių klausimas.

– Esate vienintelis šiuo metu NKL rungtyniaujantis krepšininkas, kuris praeityje yra žaidęs ir „Žalgiryje“, ir „Lietuvos ryte“. Kokie jūsų prisiminimai iš tų laikų?
– Buvau jaunas, rungtyniaujant abejose komandose gavau daug įdomios patirties. Aišku, norėtųsi sugrįžti (šypteli). Nors, ką gali žinoti… Iš tų laikų yra likę geri prisiminimai. Buvo surinkti geri žaidėjai, geri trenerių kolektyvai. Smagu ir malonu prisiminti tuos laikus.

– Kalbant bendrai, per savo karjerą esate pakeitęs nemažai komandų. Apie kurią iš jų pagalvojus, jums kyla šilčiausi prisiminimai?
– Mano atmintyje labiausiai yra įstrigę laikai su „Perlo“ komanda. Buvome kaip vienas kumštis. Tuomet žaidėjams buvo daugiausiai 21-eri ar 22-eji metai, aš buvau kiek vyresnis, bet iš esmės tai buvo jaunimo komanda. Tais laikais daug pasiekėme, galėjome eiti ir dar toliau, bet atsitiko, kaip atsitiko. Vėliau ta komanda iširo, bet metai praleisti ten man buvo įdomiausi.



Komentarai:

N
Taip jau buna per ta dideli nora gerti ir baliavoti,ne vienas pavyzdys yra...o gaila. Dabar lieka tik pasvajot apie senus laikus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-02-17
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.