Tomas Pačėsas: „Trys kėliniai buvo labai prasti ir „Nevėžis“ tą labai gerai išnaudojo“

2016-03-05 20:01

Tris kėlinius atkakliai su Kėdainių „Nevėžiu“ „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionato rungtynėse kovojęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ pamatus pergalei pastatė po spurto ketvirtajame ketvirtyje.

Po susitikimo jo eigą komentavęs sostinės klubo strategas Tomas Pačėsas pasveikino varžovus su pademonstruota kova bei liko kiek nusivylęs auklėtinių žaidimu iki lemiamo kėlinio.

„Norėčiau visų pirma pasveikinti „Nevėžį“ su gera kova, ypatingai pirmoje rungtynių pusėje. Išskyrus antrąjį ir ketvirtąjį kėlinį, mes prastai pradėjome rungtynes. Klydome elementariose situacijose. Išskyrus kovą dėl atšokusio kamuolio, pirmieji trys kėliniai buvo labai prasti ir Kėdainių komanda tą labai gerai išnaudojo.

Labai geras rungtynes sužaidė Tayloras Kingas, Mindaugas Kupšas. „Nevėžis“ turėjo keletą lyderių, gerai juos išnaudojo, su tuo ir sveikiname. Kovinga, gerai subalansuota komanda. Turi ir gerus gynėjus, ir puolėjus, bet nežiūrint į tai, mes prastai žaidėme visus tris kėlinius ir stengsimės padaryti išvadas. Suprantu, kad kažkas buvo gero, bet jau antrosios rungtynės, kai mes kažkur neatidirbame“, – kalbėjo Pačėsas.

„Lietuvos ryto“ gretose pirmąsias rungtynes sužaidė į sostinę po beveik trejų metų sugrįžęs Artūras Jomantas. Susitikimo pabaigoje savojo šanso sulaukęs puolėjas per 5 minutes pelnė 2 taškus, atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir 1 kartą prasižengė. 

„Jomantas – universalus, aš jį matau keliose pozicijose. Artimiausia pozicija yra lengvojo krašto puolėjo ir sunkiojo krašto puolėjo. Pabandysime naudoti. Šiame susitikime pabandėme vienaip, nesužaidė. Antanas Kavaliauską šiandien turėjome laikyti aikštėje 28 minutes, nes kitas žaidėjas nefunkcionavo.

Jomantas kol kas nesitreniravo šioje pozicijoje, todėl taip vėlai įtraukėme į žaidimą. Jis nežino kol kas derinių ir jam pačiam būtų sunku. Matome, Artūras yra universalus puolime ir šiose abiejose pozicijose mums gali būti naudingas“, – apie neseniai prisijungusį aukštaūgį atsiliepė „Lietuvos ryto“ strategas.

Tuo metu „Nevėžio“ vyriausiasis treneris Ramūnas Cvirka pasidžiaugė komandos atkakliu žaidimu ir išskyrė dvi pralaimėjimo priežastis.

„Pirmiausia noriu pasveikinti „Lietuvos rytą“ su pergale. Mūsų vyrai taip pat neblogą žaidimą pademonstravo tris kėlinius, išskyrus ketvirtą. Pralaimėjimo priežastys – klaidos ir atkovoti kamuoliai. Jeigu pirmoje rungtynių pusėje padarėme dvi klaidas, tai antroje – septynias, kurios buvo labai skaudžios. Jie pabėgo į greitą puolimą ir pelnė taškus be mūsų gynybos. Kol taktiškai, statiškai gynėmės, ta gynyba buvo pusė bėdos“, – sakė Cvirka.

Šiame susitikime „Nevėžio“ ekipoje debiutavo tik penktadienį prie klubo prisijungęs amerikietis Edgaras McKnightas, kuris per 12 minučių prametė visus penkis metimus ir taškų nepelnė, tačiau atliko 3 rezultatyvisu perdavimus, atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį

„Manau, kad jis bus neblogas atakų organizatorius. Dabar sunku pasakyti, kaip jis atrodys toliau. Bet matosi, kad turės energijos, jis nori žaisti, neblogai valdo kamuolį, moka perduoti kamuolį. Edgaras tik vakar atskrido, tai, matyt, jam reikės savaitės-dviejų, kad įsivažiuoti. Matosi, jog jis yra bendraujantis, tad dėl to problemų su juo nebus“, – apie naujoką kalbėjo „Nevėžio“ specialistas.

Išsamesnis Tomo Pačėso komentaras:

Išsamesnis Ramūno Cvirkos komentaras:



Komentarai:

gvs
mums vienodai tas lrytas,kysininiku klubas ir komanda,KMT taure su blogu kvapeliu ,iskovota padedant teisejams,Saro jubiliejus svarbesne nauja,negi lryto isteriko sapaliones...
2016-03-06
+1
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.