Naudingiausiu NKL savaitės žaidėju tapo monstriškai rungtyniavęs Darius Griškėnas

2016-03-21 09:59
Nuotr.: NKL
Nuotr. NKL

Praėjusį savaitgalį NKL komandos sužaidė paskutines reguliariojo sezono rungtynes, po kurių paaiškėjo galutinis ekipų išsidėstymas turnyrinėje lentelėje, o kovos dėl svarbių pozicijų sirgaliams padovanojo ne vieną įsimintiną akimirką.

Pirmenybių lyderių trejetukas buvo paaiškėjęs jau gerokai anksčiau. Vietas ketvirtfinalyje jau buvo rezervavusios Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“, Šakių „Vyčio“ bei „Mažeikių“ komandos, tačiau ketvirtoji ekipa įsiterpė tik paskutiniajame ture. 

Paskutine didžiojo ketverto komanda tapo „Palanga“, kuri šeštadienį 74:64 įveikdama „Mažeikius“ sugebėjo nukonkuruoti dėl tos pačios pozicijos kovojusį „Perlą-MRU“.

Įspūdingi individualūs pasirodymai, neįveikiamoji Suvalkijos sostinė bei čempionų vargai – visa tai ir dar daugiau skaitykite tradicinėje tinklalapio „nklyga.lt“ savaitės apžvalgoje.

MVP

Reguliarųjį sezoną su trenksmu baigė ne tik Joniškio „Delikatesas“, bet ir jo lyderis Darius Griškėnas, kuris trečią kartą šį sezoną atsiims naudingiausio NKL savaitės krepšininko prizą, kurį įsteigia bendrovė „Mantinga“.

Rudenį itin buksavusi Joniškio ekipa sezonui persiritus į antrąją pusę pradėjo demonstruoti gerokai solidesnį žaidimą, šiuo metu džiaugiasi 6 pergalių serija ir pagal šią kategoriją nusileidžia tik 10 kartų paeiliui laimėjusiai „Sūduvai-Mantingai“. Prie tokios pergalių serijos svariausiai prisideda 194 cm ūgio puolėjas Griškėnas, kuris praėjusį savaitgalį per dvejas rungtynes rinko po 37,5 naudingumo balo.

Įsimintiną šou Griškėnas surengė šeštadienio rungtynėse su „Šilutės“ komanda, į kurios krepšį per 33 minutes jis įmetė 34 taškus (8/12 dvit., 5/5 trit., 3/4 baud. met.). Negana to, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, o rungtynes baigė savo sąskaitoje turėdamas 41 naudingumo balą.

Griškėno dviejų savaitgalio rungtynių statistiniai vidurkiai – 30,5 tšk., 8,5 atk. kam., 2,5 rez. perd., 37,5 naud. bal.

Šou

Įspūdingu žaidimu šeštadienį pasižymėjo ne tik Griškėnas. Vilniaus „Perlo-MRU“ ekipos gynėjas Margiris Normantas savo komandos sirgalių akivaizdoje surengė įspūdingą spektaklį ir, pelnęs net 42 taškus, sostinės komandą atvedė į netikėtą pergalę prieš Šakių „Vytį“ – 92:91. Normantas per 42 minutes pataikė 8 dvitaškius iš 13 bei 7 tritaškius iš 10. Be to, vilnietis pridėjo ir 5 atkovotus kamuolius bei 3 rezultatyvius perdavimus ir mačą baigė surinkęs 42 naudingumo balus. Be jo Vilniaus komandos gretose dviženklį taškų skaičių surinko vienintelis Arnas Beručka (12), kuris, beje, be Normanto vienintelis pataikė tritaškį (1/9).

Įšoko

Kiek netikėtą, tačiau itin svarbią pergalę šeštadienį iškovojo ir „Palangos“ ekipa. Virginijaus Sirvydžio auklėtiniai namuose 74:64 nugalėjo „Mažeikius“ ir prieš pat reguliariojo sezono pabaigą sugrįžo į stipriausių ketvertuką. Vieta tarp keturių stipriausių lygos komandų pajūrio krepšininkams suteiks galimybę praleisti aštuntfinalio etapą ir įkrauti baterijas prieš kovas dėl vietos finaliniame ketverte. Panašu, kad traumą patyrus vidurio puolėjui Matui Jucikui, pertrauka laukiant varžovų palangiškiams bus tarsi gryno oro įkvėpimas.

Namų sienos

Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai išsaugojo įspūdingą pergalių seriją namų arenoje. Suvalkijos sostinės krepšininkai paskutinėse reguliariojo sezono namų rungtynėse 88:62 nugalėjo „Palangą“ ir namuose iškovojo jau 19-ąją pergalę iš eilės. Marijampolės ŽSM sporto salės sienos pastarąjį kartą vietos krepšininkų pralaimėjimą matė prieš daugiau nei metus – 2015-ųjų vasario 27-ąją, kai suvalkiečiai nusileido Vilniaus „Perlo-MRU“ žaidėjams.

Sausai

Nepaisant to, kad čempionės titulą ginanti Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ ekipa reguliarų sezoną baigė būdama laipteliu aukščiau nei Joniškio „Delikatesas“, tačiau Ryčiui Vaišvilai oponento Roberto Stankevičiaus šį sezoną pergudrauti taip ir nepavyko. Joniškiečiai šventė pergales visose keturiose šių komandų tarpusavio akistatose, o paskutinę pergalę prieš klaipėdiečius „Delikatesas“ iškovojo penktadienį, kai uostamiestyje triumfavo 84:76.

Baigėsi

Šeštadienį baigėsi reguliarusis NKL sezonas, po kurio galutinai paaiškėjo komandų išsidėstymas turnyrinėje lentelėje. Jau anksčiau buvo aišku, jog vietą lygoje kitą sezoną privalės užleisti „Lietkabelio“ dubleriai. Atkrintamąsias praleis ir 13-tieji likę „Ežerūno-Kario“ krepšininkai. Tuo metu aštuntfinalį iš šalies galės stebėti keturios ekipos, kurios iškart užsitikrino vietą ketvirtfinalyje – „Sūduva-Mantinga“, „Vytis“, „Mažeikiai“ ir „Palanga“. 

Aštuntfinalio etapo poros:

  • Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ – Joniškio „Delikatesas“
  • Vilniaus „Perlas-MRU“ – Raseinių „Rasai“
  • „Telšiai“ – Jonavos „Petrochema-Dextera“
  • Kauno „Žalgiris-2“ – „Šilutė“

Naudingiausių savaitės žaidėjų TOP 5:

Donatas Sabeckis („Sūduva-Mantinga“): 15,5 tšk., 9 atk. kam., 4,5 rez. perd., 27 naud. bal.

Margiris Normantas („Perlas-MRU“): 32,5 tšk., 3,5 atk. kam., 3 rez. perd., 27,5 naud. bal. 

Darius Griškėnas („Delikatesas“): 30,5 tšk., 8,5 atk. kam., 2,5 rez. perd., 37,5 naud. bal.

Titusas Robinsonas („Palanga“): 20 tšk., 8 atk. kam., 3 blk., 24,5 naud. bal.

Aurimas Kieža („Sūduva-Mantinga“): 17,5 tšk., 5,5 atk. kam., 3 rez. perd., 1,5 blk., 18,5 naud. bal.

MVP – Darius Griškėnas („Delikatesas“)



Komentarai:

tomas
gerai varo Grisa,ji i gimtaji lietkabely

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-03-21
+23
Atsakyti
Tai sitos suzaidusios zais su pirmas keturias vietas uzemusiomis komandomis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-03-21
-2
Atsakyti
jeigu 8 komandos likusios tai vadinasi ketvirtfinalis o ne astunfinalis.
2016-03-21
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.