Rytis Vaišvila: „Jei netiki pergale, reikia kabinti sportbačius ant vinies“

2016-04-02 20:14
Nuotr.: fotopolis.lt

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirfinalyje prieš neabejotiną poros favoritę triumfavusi Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ ekipa vienu žingsniu priartėjo prie finalinio ketverto.

Marijampolėje 71:67 triumfavę Ryčio Vaišvilos auklėtiniai ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Nepaisant to, kad klaipėdiečiams ketvirtfinalyje tenka kovoti prieš reguliariojo sezono nugalėtojus, uostamiesčio klubo vairininkas savo auklėtinių pergalės staigmena vadinti nenorėjo.

„Jeigu bet kokiose rungtynėse nesitiki pergalės, reikia kabinti sportbačius ant vinies. Mes tikėjomės pergalės, ruošėmės rungtynėms, bet visa esmė slypi vyrų tikėjime ir kovingume. Supratome, kad tai nėra toks ypatingai grėsmingas varžovas.

Taip, jie yra čempionato lyderiai, mes tai suvokiame, bet mes galime žaisti prieš visus ir aišku, prieš juos laimėti“, – savo treniruojamos komandos pajėgumu tikėjo Vaišvila.

„Sūduvos-Mantingos“ krepšininkams šiose rungtynėse fatališkai nekrito tritaškiai. 13 netaiklių tolimų metimų serija rungtynes pradėję suvalkiečiai mačą baigė pataikę tik 4 tritaškius iš 33. 

„Metant metimus visai komandai negali būti juoda diena, – varžovų taiklumą aiškino Vaišvila. – Gali atskiri žaidėjai nepataikyti, bet kažkas vis tiek iššauna. Mes stengėmės ir apsigynėme“.

„Nafta-Uni-Akvaservis“ komandos vedliu vėl buvo po trijų mėnesių pertraukos vos antrąjį kartą žaidęs Mindaugas Stašys. Įžaidėjas per 35 minutes pelnė 19 taškų, o po mačo „Nafta-Uni-Akvaservis“ strategas pripažino, jog Stašio sugrįžimas jo komandai buvo gyvybiškai svarbus.

„Mindaugas mums labai daug reiškia. Jam esant aikštelėje, mūsų žaidime vyrauja tvarka. Jis ir pats gali patempti. Stašys yra 30 ar net 40 procentų mūsų komandos“, – pasakojo Vaišvila.

Panašios nuomonės apie 180 cm ūgio gynėją buvo ir „Sūduvos-Mantingos“ vyriausiasis treneris Marius Kiltinavičius.

„Stašys šiai komandai turi itin didelę įtaką. Jis dėlioja detales į joms tinkamas vietas. Bet pagrindiniai tų detalių dėliotojai šiandien buvome mes patys“, – reziumavo treneris.

Jis pripažino, kad triumfuoti sugebėjusi Klaipėdos komanda jo nenustebino. Specialisto teigimu, sūduviečiai patys nesusitvarkė su savimi.

„Pralaimėjome rungtynes kiekvienas su savimi atskirai. Žaidėme ne taip, kaip visada. Tritaškių nepataikymas priklauso tai pačiai problemai. Pradėjus nepataikyti, tu prarandi ritmą. Tada tą ritmą pajaučia varžovai, todėl vėliau matome nepasitikėjimą savo jėgomis“, – kalbėjo Kiltinavičius.

Antrąsias serijos rungtynes jau antradienį komandos kelsis žaisti į Klaipėdą, tačiau kaip teigė Kiltinavičius, į priekį išsiveržę oponentai psichologinio pranašumo įgyti neturėtų.

„Ši pergalė Klaipėdos komandai bus papildomas impulsas, bet taip pat bus ir mums. Mūsų užduotis lieka ta pati, kuri ir buvo prieš rungtynes. Nesvarbu, mes šiandien laimėjome ar ne, bet pergalė antradienį Klaipėdoje mums vis tiek bus būtina“, – optimizmo neprarado strategas.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.