„Petrochemos-Dexteros“ treneris Naruševičius: „Vorotnikovas – serijos MVP“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2016-04-12 23:23
Nuotr.: V.Mikaitis

Jonavos „Petrochema-Dextera“ reguliaraus sezono metu nedemonstravo geriausio krepšinio ir užėmė tik 10-ąją vietą, tačiau atkrintamosiose varžybose rodo tikrąjį savo pajėgumą.

Ji aštuntfinalyje 3-1 susitvarkė su „Telšių“ komanda, kuri buvo užėmusi 7-ąją vietą reguliariame sezone bei turėjo namų aikštės pranašumą. Ketvirtfinalyje Jonavos klubas susitiko su Šakių „Vyčiu“ ir lemiamose rungtynėse triumfavo 3-2.

Kalbėdamas apie paskutinę dvikovą „Petrochemos“ treneris Kęstutis Naruševičius pabrėžė lemiamą pataikiusio Tado Sebežiovo indėlį.

„Pergalė vienu tašku dar saldesnė. Reikia gerbti priešininką, užuojauta jiems ir sveikinimai Jonavai. Lemiamas metimas buvo patikėtas Sebežiovui. Jis yra vyriausias komandos žaidėjas, šiandien jis sužaidė geras rungtynes ir padarė tai, ką turėjo padaryti“, – kalbėjo treneris.

Ketvirtfinalio serijoje Jonavos klubas stengėsi išnaudoti savo priekinę liniją, o labiausiai išsiskyrė Henrikas Vorotnikovas, kuris vidutiniškai pelnydavo po 15,8 taško ir atkovodavo 5,2 kamuolio. Treneris šį žaidėją pavadino serijos MVP.

„Jis buvo figūra ir beveik visose rungtynėse buvo stabilus. Aš manau, kad jis buvo didelė dalis šios komandos. Tiek atakuodamas krepšį, tiek ir kovodamas dėl kamuolių jis buvo naudingiausias žaidėjas“, – apie savo vidurio puolėją kalbėjo Naruševičius.

Nepaisant dviejų laimėtų serijų, strategas nemano, kad jo komanda jau viršijo lūkesčius. Treneris teigia, kad jo ekipa galėjo pasirodyti silpnesnė, nes jiems nesisekė reguliariame sezone.

„Galvoju, kad tikslas dar nėra viršytas, o sezono pradžioje mes nežaidėme taip, kaip turėjome žaisti. Žaidėme silpnokai, turėjome problemų. Bet atkrintamosios tuo ir yra įdomios, kad mes sugebėjome išpirkti savo kaltę prieš Jonavos gerbėjus. Suteikėme galimybę džiaugtis čempionatu iki pat jo pabaigos“, – apie sezoną kalbėjo Naruševičius.

Pusfinalyje „Petrochema-Dextera“ kausis su Kauno „Žalgirio-2“ krepšininkais. Strategas pažymėjo, kad sirgaliams ši dvikova bus itin įdomi.

„Mūsų poroje su „Žalgirio“ dubleriais yra tam tikra istorija. Abejose komandose rungtyniauja vienmečių žaidėjų, kurie kartu žaidžia rinktinėse, todėl tai bus viena iš mikrodvikovų, kurios sirgaliams visada būna įdomios“, – sakė treneris.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.