Vyšnia ant nuostabios Bryanto karjeros torto: 60 taškų ir pergalingas metimas paskutinėse rungtynėse

2016-04-14 06:46

Jeigu tai būtų Holivudo filmas, jis atrodytų pernelyg prasto scenarijaus ir neįtikimas. Tačiau tai buvo realybė ir tai buvo nuostabiausias įmanomas atsisveikinimas su krepšiniu.

Kobe Bryantas savo paskutinėse karjeros rungtynėse pelnė 60 taškų, įskaitant rezultatą persvėrusį metimą ketvirto kėlinio pabaigoje, o jo Los Andželo „Lakers“ (17-65) namie 101:96 (19:21 23:36 24:18 35:21) nugalėjo Jutos „Jazz“ (40-42).

Rungtynių žaidėjas
Kobe  Bryant
PTS 60 | REB 4 | AS 4 | ST 1 | BS 1
Taip 20 metų Bryanto karjera baigėsi ne tik įspūdingu asmeniniu pasiekimu, bet ir pergale. Didžiąją rungtynių dalį tai neatrodė įmanoma.

Bryantas prametė pirmus 5 savo metimus, o „Lakers“ įpusėjus mačui atsiliko 42:57. Tačiau Kobe vien per trečią kėlinį pelnė 15 taškų ir neleido „Jazz“ pabėgti, o vos prasidėjus ketvirtam ketvirčiui pataikė tritaškį ir pelnė savo 40-ąjį tašką.

Bryantas ėmė vaikytis 50 taškų ribos, o kai ją pasiekė, nesustojo ir vedė „Lakers“ į pergalę.

Jo tritaškis, likus žaisti 59 sekundes, priartino „Lakers“ iki 95:96. „Jazz“ prametė, o kitoje atakoje „Lakers“ legenda pataikė metimą iš vidutinio nuotolio, taip išvesdamas Los Andželo klubą į priekį 97:96, likus žaisti 31,6 sek.

„Jazz“ gynėjas Trey Lylesas tada prametė, o svečiai prasižengė prieš Bryantą ir šis baudų metimais pelnė savo 60-ąjį tašką. Tai – septintas kartas Bryanto karjeroje, kai jis pasiekė 60 taškų ribą.

Kitoje atakoje „Lakers“ apsigynė ir Bryantas rezultatyviai asistavo Jordano Clarksono dėjimui. Tai buvo pirmi kito „Lakers“ žaidėjo pelnyti taškai po 17 iš eilės Bryanto taškų.

Netrukus Kobe buvo pakeistas ir pilnutėlė „Staples Center“ arena su gausybe žvaigždžių plojo jam atsistojusi.

Bryantas aikštėje praleido 42 minutes, pataikė 16/29 dvitaškių, 6/21 tritaškių ir 10/12 baudų. Jis taip pat atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, blokavo 1 metimą, 2 kartus suklydo ir kartą prasižengė.

Visi Bryanto taškai:

https://www.youtube.com/watch?v=BdGeXcJ-hfo

Būdamas 37-erių metų, Bryantas tapo vyriausiu žaidėju NBA istorijoje, pelniusiu bent 60 taškų. Ankstesnis rekordas priklausė Wiltui Chamberlainui – 32 metai.

Bryantas su kaupu pagerino ir NBA rezultatyvumo rekordą paskutinėse sezono rungtynėse. Prieš dvejus metus Jordanas Clarksonas savo paskutinėse NBA rungtynėse pelnė 43 taškus.

Bryantas į krepšį metė net 50 kartų ir tai – didžiausias toks skaičius nuo 1983-1984 m. sezono.

„Lakers“: Kobe Bryantas 60, Jordanas Clarksonas 12, D'Angello Russellas 9.

„Jazz“: Trey Lylesas 18 (11 atk. kam., 5 per. kam.), Gordonas Haywardas 17, Shelvinas Mackas ir Joe Inglesas po 12, Jeffas Witney 10 (9 atk. kam.).

Bryantą prieš rungtynes pasveikino visos ryškiausios „Lakers“ ir NBA žvaigždės. Magicas Johnsonas pirmasis šlovino Bryantą, kalbėdamas gyvai „Staples Center“ arenos viduryje, o po to per ekranus savo sveikinimus išsakė buvę Kobes komandos draugai ir dabartinės NBA žvaigždės.

Nuo Shaquille'o O'Nealo ir Pau Gasolio ir Dirko Nowitzki – ryškiausi NBA krepšininkai dėkojo Bryantui už nuostabią karjerą NBA ir milžinišką įtaką krepšinio populiarinimui.



Komentarai:

ByronLabai dėkui už sąrašą, Ar vienas aš pastebėjau, kad visokie Kobe, Jordanai, Iversonai, McGrady - po kelioliką kartų karjeroje yra išmetę 36-49 metimus per rungtynes??? O tik James VOS VIENĄ kartą karjeroje yra išmetęs 36 metimus ir tai buvo net prieš 11 metų!!! 2005 metais.O dabar pasakykite kas muša visus rezultatyvumo rekordus pasiektus jauniausiu būnant ir kas daugiausia šansu turi aplenkti Jabbaro rezultatyvumo rekordą? :))) Taip, atspėjote - JAMES.Kaip matote visai nebūtina būti savanaudžiu, kad galima būtų aplenkti visus rezultatyvumų rekordus.


Vien praeitų metų finale išmetė 38 35 34 34 33 abugeli
2016-04-15
+16
Atsakyti
Y
Nemanau, kad James turės tokį farewell turą, kokį turi Kobe. Tiesiog niekas nemėgsta išverstaskūrių veiksnių, kurie atleidinėja trenerius ir keičia komandas kaip kojines. Žemas lygis tas tavo LB

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-15
-2
Atsakyti
hahismete 50 metimu tam kad pagerintu MJ rekorda :DD http://www.basketball-reference.com/lead...


Labai dėkui už sąrašą, Ar vienas aš pastebėjau, kad visokie Kobe, Jordanai, Iversonai, McGrady - po kelioliką kartų karjeroje yra išmetę 36-49 metimus per rungtynes??? O tik James VOS VIENĄ kartą karjeroje yra išmetęs 36 metimus ir tai buvo net prieš 11 metų!!! 2005 metais.

O dabar pasakykite kas muša visus rezultatyvumo rekordus pasiektus jauniausiu būnant ir kas daugiausia šansu turi aplenkti Jabbaro rezultatyvumo rekordą? :))) Taip, atspėjote - JAMES.

Kaip matote visai nebūtina būti savanaudžiu, kad galima būtų aplenkti visus rezultatyvumų rekordus.
2016-04-15
+3
Atsakyti
kj
tai ir baige karjera nepasiekias gineviciau lygio
2016-04-14
-5
Atsakyti
Greatest player of all time.

Legenda.

#MambaOut
2016-04-14
+5
Atsakyti
Jw
Paskutinės 3 min kažkas iš pasakos srities

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-14
+6
Atsakyti
Negalvojau, kad Kobes taip ilgesiuos :/
2016-04-14
-3
Atsakyti
zmogus
Na is tiesu graziai pabaige karjera kobe. Visada buvau sio zmogaus "hateris" ir jo nemegau, nes jis paskandino mano komanda celtics, taciau atejus kobes karjeros pabaigai pradejau vertinti ji ir gailiuosi, kad hatinau ji. Zinoma, galima prikibti prie metimu skaiciaus ir kamuolio kontroles laiko, taciau dabar supratau, kad ne tame esme. Taciau, Esu suzavetas tokia saunia karjeros pabaiga. Gaila, kad pvz Nashas nepabaige karjeros taip graziai. Per ilgai uzsibuvo ir baige karjera traumuotas :(
2016-04-14
+4
Atsakyti
tomygun
Gerbiu tavo nuomone, nes visi turi savo mastymo kampa ir cia yra tik detales, man teikia malonuma kitokie dalykai ir vertybes :), o apie Lebrona man apskritai sunku kalbeti, nes man jis imponavo, taciau per ta susireiksminima jis tapo apgailetina ir neverta demesio persona, na ir tema apie kobe :) Idomu bus stebet Duncano pasitraukima, kazkaip itariu, kad sau ramiai po sezono pranes apie retirement

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-14
Atsakyti
Tomy
Nebejuokink zmoniu. Kokia fake.. Paziuresiu kai Lebronas sulaukes jo metu atsisveikinimo rungtynese, tegul ir buna kamuoliais maitinamas, padarys toki skambu pareiskima. Jus ziurite i metimu skc, nes norite juodaja puse matyti, o kiti megaujasi 37 eriu metu legendos paskutemis rungtynemis. Ir beje lojantys ciucikai, lal net ir su 50 metimu ismetusiu Kobe nugalejo Utah Jazz. Manau si vieta ir ipareigoja uztilti jums per amzius ;)

Ne viskas cia Tomy skirta tik dalis pradzios, o kita pudeliukams lojantiems.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-14
+6
Atsakyti
tomygun
Krepsinio gerbejam tokie cirkai ispudzio anaiptol nedaro, man tas kobe jau pora sezonu kaip neegzistuoja, bet cia jau ne apie pati krepsini kalba eina, aziotazas ale neeiline situacija, o realybei tokia, kad padare cirka kurio vidutine kaina $1k. Taigi patikinti negaliu, bet 15k ziurovu tikrai arena talpina, vadinasi virs puses kobes sezono algos atmuse per vienas varzybas, kur dar atributika: neabejoju visi pirko kaip postsovietmeciu Lietuvoje visi pirko dzinsus. O kad ziurovai nebambetu na tai pagrindinis vakaro klounas turejo benefiso vakara. Niekada nebuvau kobes gerbejas, bet ir jo heiteriu saves nepavadinciau. Tik naturaliai atsistoja klausymas ar jam, tiek daug pasiekusiam ir arogantiskam( is tos geros, nugaletojo mentaliteto puses) reikalinga tokia fake slove ?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-14
+3
Atsakyti
hah
ismete 50 metimu tam kad pagerintu MJ rekorda :DD http://www.basketball-reference.com/lead...
2016-04-14
+1
Atsakyti
KLAUSIMAS
KIEK KARTA TA LEGENDA TAPO NBA CEMPIONAIS??
2016-04-14
+3
Atsakyti
Toras
KUR GALIMA PAMATYTI JO METIMUS O?!??!
2016-04-14
-6
Atsakyti
Back mamba is Black
15 pramestų tritaškių, nebus dar vienas rekordas?
2016-04-14
+2
Atsakyti
to kasioguru
Matau tu nematyto lygio ožys, ,, butu neleide tiek metimu ismest" tai tu man paaiškink kaip su dabartinem jazz gynybos schemom ir taisyklėm jam nebūtų leidė išmest..kad sukrito, ypač pabaigoj sutinku, bet visų laisvas gi nemete.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-14
-1
Atsakyti
Geriausias
Buvo nupstabu matyti jo zaidima augant ir sunku patiket jog nebematysim jo zaidziancio , tikrai bus pasiilgtas :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-14
-2
Atsakyti
šiaip byron laikau prie žemesnės kastos
bet šiuo komentaru, respect. Jokios pagiežos, logiškai pasamprotauta ir pagarba legendai bei puikus suvokimas šventės bei atsisveikinimo rungtynių. Kai matai kaip legendos atsiliepia apie Kobę, net pačioji karalienė pavydi jam jo šlovės bei žmonos, tai kas belieka jums, klounams, bepakomentuot. O kitiems ablaūxams tai nusibauskit asilai. Su šiomis rungtynėmis galit pradėti ieškotis naujo išsiliejimo objekto dėl jūsų nenuvykusio gyvenimo, dūchinimo mokyklose ir šiaip gimusiais po gaidžio aura.
2016-04-14
+1
Atsakyti
negalou patiketi, kad daugiau kobes, nebeisvysime zaidziancio ant parketo, bet yra kaip yra, niekas nezaidzia amzinai, black mamba LEGENDA, asmeniskai teko pasiziureti nuo 4 kelinio , bet kiek pamaciau tai wow kobe zaide kaip geriausiais laikais

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-14
+24
Atsakyti
ByronAš tikrai visiems laikams atsiminsiu, kad metė 50 metimų ;))) Būtų įdomu išgirsti iš statistikų megėjų, kada paskutinį karta nba žaidėjas yra išmetęs bent 50 metimų iš žaidimo? Manau, tikrai keliasdešimt metų atgal.Bet šiaip nesigailiu, kad žiūrėjau šias rungtynes. Kas nematė, gali pagalvoti, jog Kobes niekas ten nedengė, visgi per antrąją rungtynių pusę Lakers laimėjo ant 20 taškų skirtumo! Bet realybė tokia, kad ji net labai dengė. Aišku, nepersistengė, niekados nei vieno karto nedvigubino. Bet tikrai dengė ir neleisdavo jam laisvai būnant mėtyti.Iš kitos pusės galvoju, jog Jazz jo nedvigubino, nes jau žinojo, kad net laimėjus - nebūtų patekę i atkrintamąsias. Rockets jau buvo laimėjusi prieš Kings. Jei Rockets būtų pralaimėjusi ir Jazz būtų šios rungtynės išgyvenimo klausimas, tai būtų pačios lengviausios laimėtos rungtynės. Tiesiog VISI kamuoliai būdavo atiduodami Kobei! Tad jei būtų dvigubinę Kobę, tai jis vis tiek būtų bandęs įveikinėti jų gynybą. Toks būvo planas - jam leisti mėtyti bet kokiu atveju. To tikėjosi tiek žaidėjai, tiek organizacija, tiek visi žiūrovai. Bet džiaugiuosi, kad Jazz jau žinojo, jog nieko nepakeis pergalė ir tiesiog sąžiningai dengė 1vs1, nors žinojo, kad Kobe 99% atliks metimą.Ketvirtas kėlinys - kažkas fantastiško!!! Kobe per jį 23 taškus! Sąžininga būtų pasakyti, kad Kobe žaidė šiandien kaip savo senaisiais geraisiais laikais, nes praktiškai vienas atvedė Lakers komandą į pergalę. Tris kėlinius labai daug metimų prametė, bet ketvirtame kėlinyje tikrai sudėtingus metimus sumetė ir daugiau metimų pataikė, nei prametė. Nuostabios rungtynės!Geriausių visų laikų žaidėjų sąrašas:1. LeBron James2. Michael Jordan3. Kobe Bryant


Juokas juokais, bet sitas Lebrono subinlaizys kartais ir idomiai paraso kazka i tema, negalima to ignoruoti, nu vis geriau negu nevykelio KasioGaidzio saliskus komentarus skaityti :D
2016-04-14
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 32

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.