Casey: „Mes neišnaudojome Valančiūno, todėl varžovai galėjo rizikuoti“

2016-04-17 09:29

Jonas Valančiūnas žvėriškai kovojo dėl kamuolių ir vieną po kito kartojo metimus, tačiau Indianos „Pacers“ rado lengviausią priešnuodį lietuviui – ji privertė centrą susirinkti asmenines pražangas ir apribojo tiek jo laiką, tiek ir žaidimą aikštėje.

Toronto „Raptors“ treneris Dwane‘as Casey pripažino, kad komanda turėjo labiau išnaudoti Valančiūną. Jis pabrėžė, kad greitai pražangas rinkęs lietuvis palengvino užduotį varžovams.

„Dėl asmeninių pražangų negalėjau Valančiūno išnaudoti taip, kaip norėjau. Man patiko, kaip jis rungtyniavo. Jonas nuo pat rungtynių pradžios žaidė puikiai, atkovojo 11 kamuolių puolime.

Visgi mes jo neišnaudojome, todėl „Pacers“ krepšininkai galėjo rizikuoti ir dvigubinti gynybą prieš Kyle‘ą Lowry ir DeMarą DeRozaną. Tikimės, kad jis nebesusidurs su problema dėl pražangų“, – lietuvio žaidimą apibūdino „Raptors“ treneris.

Iš viso Valančiūnas vos per 21 minutę atkovojo 19 kamuolių ir užfiksavo ne tik savo asmeninį karjeros rekordą, bet ir geriausią rezultatą „Raptors“ istorijoje atkrintamosiose varžybose.

Visgi sėkmingą Valančiūno kovą po krepšiais stipriai ribojo pražangos. „Raptors“ strategas Casey uteniškį ant suolelio buvo priverstas sodinti tiek svarbiu metu trečiajame kėlinyje, tiek ir lemiamame ketvirtyje. Galiausiai aikštelę dėl pražangų limito jis paliko iki susitikimo pabaigos likus 2 minutėms.

Vidurio puolėjas pataikė tik 4 dvitaškius iš 14 (29 proc.), pridėjo visas keturias baudas bei surinko 12 taškų.

Rezultatyviau už Valančiūną rungtyniavo tik 18 taškų surinkęs Cory Josephas ir 14 įmetęs DeRozanas.

Valančiūno pasirodymas:

Valančiūno dėjimas:



Komentarai:

Mldc MIKRA3, daugiau tokiu komentaru +
2016-04-17
+3
Atsakyti
MIRKA3
*su Biymbo puolimas tapo labai ribotas (ne gynyba)
2016-04-17
+3
Atsakyti
MIRKA3
Realiai 1x1 Lowry su Derozanu pries Pacers nera tie zaidejai, kurie galetu daryt taskus. Tuo tarpu Jonui 1x1 kamuolys neduodamas, nors pries savo oponentus yra geresnis, ka ir rode rungtyniu eigoj. Casey komentaru nereiktu tiesiogiai priimt, vien jo pasisakymai apie Jono prazangu problema viska sustato i vietas - jis tiesiog tikisi, kad kitas varzybas nesusirinks prazangu ir tiek. George ejo per Raptors gynyba kaip norejo ir nieko siuo klausimu naujo neisvysim. Vien vaizdas kai stovi gynasi zveidzde Lowry, o George viena ranka kamuoli laiko - atstumas baisus. Pacers taip pat neisnaudojo viso savo rezervo - Lawsonas gryba visiska pjove, M.Elis puse rungtyniu nuo Ty nesiskyre... Tas pats George pirmoj rungtyniu pusej neblizgejo.

Nieko naujo ir netiketo neisvydom, desningas Raptors RS lygio bek ir mesk zaidimas, kuris PO visiskai netinka - energijos Pacers nestigo, gynyboj nieks nechalturino. Kol Jonas buvo aikstej, Pacers zaidimas buvo padrikas, tuo tarpu su Biyombo Raptors gynyba tapo labai ribota ir buvo aisku ka spaust, tai Pacers ir atsigavo.

Juokinga kai pries PO atsidarai NBA puslapi ir PO reprezentaciniam vaizde pristatomos didziausios zvaigzdes - berods James ir Derozanas rytuose... :D Vakar rungtynes parode kaip atrodo tikra zvaidzde - tai P.George.

Pacers tikrai siuo metu yra ne top komanda, taciau vien ju pakanka parodyti Raptors tikraji veida. Raptors max 1 etapas, kuris dar su klaustuku. Juokingiausia, kad net jei jie pralaimetu Pacers 0:4, jokiu pokyciu komandoje nebus del Derozano ir Lowry. O va su Jono ateitim abejoju, kad Raptors sutiks moketi padidejusias islaidas, nes Jono nebuvimas sios komandos rezultatu labai ir nepakeistu.
2016-04-17
+3
Atsakyti
Uz tai puikiai Dezika ir Lowry isnaudojo, kai Joseph ir Powelas geriau atrode.
2016-04-17
+3
Atsakyti
M
Bet tai Biyombo koks apgailetinas buvo. Niekad nelaikiau jo geru zaideju - JV tikrai geresnis, bet kad sitaip pievas aikstej daryt....nei kamuoliu nusiima, nei apsigina. Gauna perdavima - kamuolio nesugraibo.
2016-04-17
-2
Atsakyti
aKA
Jeigu kamuolys musamas i krepsi, tai skaitosi atkovotas ir metimas, kitaip tariant pataisymas.
2016-04-17
Atsakyti
Kai taip mušinėjamas kamuolys, tai mano nuomone čia nei metimas, nei atkovotas kamuolys... Tuo labiau, kad keliose vietose mušinėjo mušinėjo ir galiausiai neatsikovojo. Realiai Valančiūnas atkovojo mažiau kamuolių, bet ir mažiau prametė :)
2016-04-17
+8
Atsakyti
To anonimas
Taip

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-17
+3
Atsakyti
Anonimas
jei kamuoli sokinedams palieti jau skaitosi atkovotas kamuolys? :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-17
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.