Taikos dvelksmas: FIBA atsiriboja nuo ankstesnių grasinimų

2016-05-05 11:39
Nuotr.: Fotodiena.lt/P.Peleckis
Nuotr. Fotodiena.lt/P.Peleckis

Tarptautinė krepšinio organizacija (FIBA) oficialiai kreipėsi į Europos komisiją su laišku, kuriame, kaip manoma, išsižadama savo grasinimų Europos krepšinio federacijoms.

Italijos milžinė „La Gazzetta dello Sport“ praneša, kad FIBA laiške rašoma, jog ši organizacija sąžiningai konkuruoja su Eurolyga ir kratosi ankstesnių savo mėginimų Europos šalių federacijoms taikyti sankcijas.

Tai reiškia, kad FIBA oficialiai išsižada ir nepripažįsta ankstesnių kaltinimų federacijoms, įskaitant ir planus iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių pašalinti Lietuvos ir Ispanijos nacionalines ekipas.

„FIBA niekada negrasino sankcijomis jokioms federacijoms. Organizacija nori sąžiningai konkuruoti su Eurolyga dėl naujojo Čempionų lygos turnyro kūrimo. Klubai gali laisvai rinktis jiems patrauklų turnyrą ir dėl jų pasirinkimo niekas nebus nubaustas“, – rašoma laiške Europos komisijai.

Jei tokia informacija pasitvirtins ir FIBA pozicija liks nepakitusi, Europos krešinio arenoje turėtų įsivyrauti taika.

Netrukus po šių naujienų pasisakė ir Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.

„Jei tai tiesa, tuomet derybos baigtos. Bet jei kasdien skaitysime tai, kas rašoma laikraščiuose, sprendimas bus sunkiai įgyvendinamas“, – teigė Bertomeu.

Eurolyga jau anksčiau buvo užsiminusi, jog kreipsis į Europos komisiją. Pastaroji organizacija yra pajėgi sustabdyti drakoniškus FIBA veiksmus.



Komentarai:

Anonimas
Europos Komisija gali bausti ir skirti labai dideles baudas (iki 10 proc. metinių pajamų) už sąžiningos konkurencijos pažeidimus. O FIBA veiksmai kėlė tokių didelių abejonių dėl piktnaudžiavimo. Anksčiau Europos Komisija yra baudusi FIFA, dabar yra pradėjusi tyrimą dėl vieno iš žiemos sportų federacijos veiksmų. Tad ir sporto asociacijos turi elgtis sąžiningai :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-05-05
+3
Atsakyti
pranas
vaizdziai tai vaizdziai, bet bijau, kad klaidingai.

Europos komisija aisku turi savu svertu pries FIBA, daugiausiai politiniu, bet juridiskai ji jos nekontroliuoja ir nelabai gali itakot. Netgi atvirksciai, uz politiku kisimasi i sporto reikalus gali dar didesne priespriesa gautis.

Turiu bloga itarima kad FIBA su EK elgiasi "atsirasinejimo" principu. T.y. jiems sako viena, federacijoms ir Eurolygai sako antra, o is tikro daro trecia, nes neturi atskaitomybes pries nieka. Tad mano galva niekas nebaigta, visi tie grasinimai yra like, ir kita sezona bus labai aktualus.
2016-05-05
+1
Atsakyti
Rolie
Va cia tai komentaras, Anonai, uzskaitau!
2016-05-05
-2
Atsakyti
AnonasČia man panašu į tą situaciją, kai kieme vienas peraugęs trečiokas (FIBA) vaidina vierchą prieš darželinukus (Federacijas). Tada kažkuris ketvirtokas (Eurolyga), būdamas užtektinai protingas, ne pats sumuša trečioką, o pasikviečia jo tėvus. Tėvas (Europos komisija) paima trečioką už ausies, liepia išsižadėti visų grasinimų ir VISIEMS matant nusiveda trečioką namo griežtai pasikalbėti. Po dienos ateina žinia, kad trečiokas mėnesį neis iš namų, nes tėvas neleidžia.


Vaizdžiai tu čia :D
2016-05-05
+3
Atsakyti
Anonas
Čia man panašu į tą situaciją, kai kieme vienas peraugęs trečiokas (FIBA) vaidina vierchą prieš darželinukus (Federacijas). Tada kažkuris ketvirtokas (Eurolyga), būdamas užtektinai protingas, ne pats sumuša trečioką, o pasikviečia jo tėvus. Tėvas (Europos komisija) paima trečioką už ausies, liepia išsižadėti visų grasinimų ir VISIEMS matant nusiveda trečioką namo griežtai pasikalbėti. Po dienos ateina žinia, kad trečiokas mėnesį neis iš namų, nes tėvas neleidžia.
2016-05-05
+2
Atsakyti
Ei, LKF, jau viskas gerai, galit išsikratyt pampersus :)
2016-05-05
-14
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.