„Juventus“ žinutė: „Kol vieni eis „atlikti prievolę“, kiti atiduos visas širdis ir jėgas“

2016-05-23 13:13

Utenos „Juventus“ klubas bet kuriuo atveju nebūtų buvęs laikomas Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) mažojo finalo serijos favoritu, tačiau savaitgalį pasibaigusio pusfinalio rezultatai uteniškių misiją apginti bronzos medalius pavertė...(ne)įmanoma.

Norint išlikti trečia pagal pajėgumą šalies komanda, Utenos ekipai reiks tris kartus įveikti Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus. Palyginimui, per visą ligšiolinę istoriją uteniškiai oficialiose rungtynėse prieš sostinės klubą laimėjo sykį per dvidešimt susitikimų.

Skaičiai ir istorija tiesiog žudanti, tačiau per pastarąsias kelias dienas šalies krepšinio padangėje įvyko daug pasikeitimų. Ir tie pasikeitimai suteikia vilti tiek „Juventus“ klubui, tiek krepšinį mylintiems Utenos žmonėms.

Klaipėdos „Neptūno“ klubas, vedamas Dainiaus Adomaičio, sugriovė „Lietuvos ryto“ nenugalimumo mitą. Mitą, kurį anksčiau išskaidydavo tik Kauno „Žalgiris“, tačiau didžioji dalis silpnesnių šalies komandų į seriją su vilniečiai eidavo jau iš anksto susitaikę su pralaimėjimu. „Neptūnas“ įrodė, kad nenugalimų nėra.

Galima grįžti dar šiek tiek į praeitį ir prisiminti ketvirtfinalio seriją. Nors vilniečiai 3:0 įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą, pergalės buvo iškovotos tik vidutiniu 9,7 taško skirtumu, o pirmajame mače nuo pralaimėjimo namuose Tomo Pačėso komanda išsigelbėjo tik paskutinėmis akimirkomis.

Nėra abejonių, kad „Lietuvos rytas“ lieka didele jėga šalies krepšinyje, tačiau silpnesnių komandų, tokių, kaip „Juventus“, požiūris į varžovą pasikeitė visiems laikams. Misija, kuri dar prieš metus buvo neįmanoma, dabar tampa masalu titulų išalkusioms komandos ir žaidėjams.

Pačėsas spaudos konferencijoje po pralaimėto pusfinalio pareiškė, kad kova dėl bronzos vilniečiams bus „prievolės atlikimas“, tuo tarpu daugumai „Juventus“ atstovų tai bus viena svarbiausių serijų gyvenime. Serija, kurioje bus kovojama ne tik dėl apdovanojimų, bet ir dėl galimybės parodyti savo vertę.

Dar daugiau, tai bus serija, kurios labiausiai lauks Utenos krepšinio mėgėjai. Jau ne vienerius metus trunkanti šių klubų gerbėjų priešprieša bei incidentai, kuriuose ne sykį nukentėjo „Juventus“ ekipos sirgaliai, „Lietuvos ryto“ klubą pavertė pačia nemylimiausia sporto komanda Utenos mieste.

Nuo paauglio krepšinio aikštelėje iki močiutės turguje. Nuo pardavėjų prekybos centruose iki kostiumuotų įmonių vadovų. Visų noras vienas – atkeršyti „Lietuvos rytui“ už visus uteniškių užgauliojimų ir užpuldinėjimų metus. Atkeršyti krepšinio aikštelėje.

Tie vienuolika krepšininkų (Tomas Zdanavičius ir Mantas Šerkšnas netrukus grįš iš Lietuvos jaunimo rinktinės) Utenoje visiems laikams gali tapti didvyriais. Krepšininkais, kurių pavardes miestelėnai prisimins po dešimties, dvidešimties ar penkiasdešimties metų.

Tie vienuolika krepšininkų gali padaryti žygdarbį, kuris Utenos miesto metraščiuose bus įrašytas prie pačių svarbiausių faktų. Galų gale, tie vienuolika krepšininkų gali padaryti laimingais 25 tūkstančius žmonių, nes abejingų šiai serijai Utenoje tikrai neliks.

Kol vieni eis „atlikti prievolę“, kiti atiduos visas širdis ir jėgas, nors ir puikiai suprasdami, kad laukia misija (ne)įmanoma.

Pirmųjų trejų LKL mažojo finalo rungtynių tvarkaraštis
Vilniaus Lietuvos rytas 2016-05-26 19:00 Utenos Juventus
Utenos Juventus 2016-05-29 17:00 Vilniaus Lietuvos rytas
Vilniaus Lietuvos rytas 2016-06-01 19:00 Utenos Juventus


Komentarai:

Purge
Juventus pavaryk

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-05-25
+13
Atsakyti
galetu juventus palikti projekteli be baronkos brozines,tada redaktorius supirks kitiems metams puse neptuno zaideju ir adomaiti susigrazins ir vel gausis eilinis snypstas :D
2016-05-23
+18
Atsakyti
NicoNa ka Gudaitis siemet pragriesa padarys:))) gali net bronza savo kolekcijoj turet juk dar neturejoDDD--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


turejo kai pries 2 metus LKF paeme 3 vieta Zalgiris :D
2016-05-23
+26
Atsakyti
Nico
Na ka Gudaitis siemet pragriesa padarys:))) gali net bronza savo kolekcijoj turet juk dar neturejoDDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-05-23
+2
Atsakyti
joranas
Nuo paauglio krepsinio aiksteleje iki mociutes turguje :D kvailas faken ziurnaliuga ar bent paklausei tos mociutes turguje ar isvis ar ji zino kas per velnes yra ta lietuvos ryto komanda :D? Zinoma gal but jei lietuvos ringtine kazka reiskia bet nemanau kad ji jau mirsta del juventus komandos :D gal pirma pries rasydamas tokias nesamones bent pasidomek :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-05-23
+5
Atsakyti
ArM, siaip pritariu tau, tik mane dar be nurasinejimu erzina pats komandu lyginimas. Geresne, blogesne, favoritai, nefavoritai. Laimes tie, kas geriau zais, o ne tie kurie atrodo stipresni, diskutuoti kas gali buti geresne komanda, nes ant popieriaus tas ar anas geresnis yra absurdiska, niekur nevedanti ir jokio rezultato neteikianti diskusija.
2016-05-23
+15
Atsakyti
Sekmes Juvei pries vainausku kibirine parodija!
2016-05-23
-19
Atsakyti
Qwe
GO Juventus!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-05-23
+18
Atsakyti
ArM
Kaip erzina Juventus išankstinis nurašymas tai sunku apsakyti.

Jeigu Žalgiris - Neptūnas serijoj jau visi irgi sako, kad Neptūnui jėgų neužteks, tai kodėl dėl 3 vietos rytas turės daug daugiau jėgų? Kaip tik psichologiškai smarkiai geresnėj situacijoj yra Juventus. Jie turėjo užtenkamai laiko atsigauti po serijos su Prienais, savam pusfinalyje nežaidė prastai, išsilaižė žaizdas ir dabar neturi ką prarasti. Pridėkim tą faktą, kad jie yra laimėję prieš rytą vieną kartą. Neptūnas irgi buvo laimėjęs tik 1 kartą...

O kitoj pusėj, manau, Pačėso diktatoriški treniravimo metodai gali atsisukti prieš jį patį. Vienas dalykas kai rėki ant žaidėjų ir laimi. Visai kas kita kai rėki ant žaidėjų prapylus svarbiausias sezono rungtynes. Užtektų vieno netikėto pralaimėjimo Vilniuje ir viskas totaliai sugriūtų.

Pridėkim ir tą faktą, kad Juventus žaidžia lygiai taip pat nepatogų rytui žaidimą: daug perdavimų, daug žaidimo 2x2 su mobiliais centrais, Butterfieldas jei atsigavęs bus problema. Ir netgi pridėčiau, kad Kulvietis, skirtingai nuo Šikšniaus ar Butkevičiaus bus pavojingas ir puolime.

Galiausiai, jei seriją pavyktų užtęsti Sireika, manau, būtų lemiamas pranašumas. Psichologas jis daug geresnis nei Pačėsas ir esant reikalui komandą gali ir nuraminti ir sutelkti, o ne eilinį kartą aprėkti...
2016-05-23
+6
Atsakyti
sdf
is laikrascio tyciojasi visi kas netingi :D :D :D
2016-05-23
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.