Tomas Pačėsas: „Mūsų gynyba – kiaura kaip rėtis“

2016-05-26 21:38

Atkakliai prasidėjusiame „Tete-a-Tete Casino-LKL“ mažajame finale Vilniaus „Lietuvos rytas“ startavo pergalingai. Didžiąją rungtynių dalį besivejančių vaidmenyje buvę Tomo Pačėso auklėtiniai pirmąjį mačą sostinėje prieš Utenos „Juventus“ laimėjo 85:83 ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Apie Ado Juškevičiaus benefisą: „Mes kalbamės su mūsų gynėjais, nes visi bando atsitraukti po mūsų pikenrolo, kuris neatrodo toks baisus kaip gale rungtynių pasirodė. Adas (pasirodė) tikrai neblogai. Šiame susitikime vėl praleidome 24 taškus po savo klaidų. Mes tą akcentuojame ir akcentuojame, tačiau vis tas pats ir tas pats“.

Apie perdavimus po pasikeitimo situacijų: „Labai pykau ant Kšištofo. Patyręs žaidėjas ir kalbėjomės su juo, ruošėmės rungtynėms, žinome, kaip ginasi varžovai, bet jeigu mes jų neišnaudojame, kai žmogus laisvas po krepšiu. Tai jam neduodame perdavimo specialiai arba jo nematome. Manau, Kšištofas tikrai kelissyk nepamatė, bet netikiu, kad specialiai neduoda perdavimo komandos draugams“.

Apie „Juventus“ žaidimą: „Stebėjome, kaip Utenos komanda žaidė su „Žalgiriu“. Jie žaidžia beveik vienodu penketu, visi keičiasi. Turime išnaudoti pasikeitimo persvaras, kuomet mūsų aukštaūgiai atsiduria prieš jų gynėjus. Turi teisingai atsidengti maži su dideliais, turi atsistoti teisingu perdavimo kampu, kad mes galėtume perduoti kamuolį, darome, bandome, bet ne visada gaunasi.

Tas pats nelabai gavosi ir prieš Klaipėdos „Neptūną“. Mūsų įžaidėjams yra šiokių tokių problemų, tačiau nenorėčiau detalizuoti. Iš tikrųjų, bandome paprastinti žaidimą, nes nėra tikslo žaisti ilgų derinių, kai jie keičiasi po pirmos užtvaros. Manau, pradžia vėl užduoda tokį toną, kad jie daugiau atkovoja kamuolių, daugiau turi pakartojimų ir panašiai, taip pat mes klystame elementariose situacijose. Mūsų žaidėjai privalo išlikti profesionalais, nors viltys buvo ir kitokios, bet deja gyvenimas yra toks, jog turime dirbti“.

Apie Adamą Lapetą: „Prieš Arminą Urbutį jis gali žaisti, bet nenorime leisti jiems išsimėtyti, duoti lengvų taškų, ypatingai pirmose rungtynėse. Manau, jog serijoje jis tikrai žais. Kas nepavyko pirmoje pusėje, jie pelnė 50 taškų. Tai – nedovanotina. Mūsų gynyba buvo kiaura kaip rėtis“.

„Juventus“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika po pralaimėjimo apmaudo neliejo. Jis teigė besidžiaugiantis auklėtinių darbu bei eilinį sykį pademonstruotu charakteriu. 

„Neturiu, ką daug pasakyti, kovėmės kaip galėjome. Džiaugiuosi vyrais, galbūt truputį išsimušę iš to žaidimo ritmo. Bet visada yra lazda su dviem galais – daugiau pailsėjo. Spenceris Butterfieldas šiek tiek nesavas, 20 dienų nežaidęs. Sugrįžęs jis labai dirbo ir stengėsi. Spenceris – šaunuolis, kokių reta. Buvome paleidę vienu metu rungtynes, bet, kaip ir visus metus, „Juventus“ rodo charakterį, surado tų jėgų ir kovėmės iki pat galo. Manau, kad visiems patiko rungtynės, patiko ir man, tik gaila, jog nelaimėjome“, – sakė „Juventus“ vairininkas.

Spaudos konferencijos vaizdo įrašas:

https://www.youtube.com/watch?v=MSbH2I04eoo

Rungtynių apžvalga:

https://www.youtube.com/watch?v=ecNAPArjS3w



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.