Dar viena treniruotė: didesnių problemų nesukėlė ir olandai

2016-07-12 17:30

Visi dvylika Lietuvos rinktinės krepšininkų pelnė taškus, o šalies nacionalinė komanda pasirengimo olimpinėms žaidynėms etape pasiekė eilinę pergalę.

Vos šešis taškus antrajame kėlinyje praleidę Jono Kazlausko auklėtiniai Alytuje 84:61 (24:19, 18:6, 24:22, 18:14) sutriuškino Olandijos krepšininkus ir draugiškų rungtynių cikle laimėjo ketvirtąsyk paeiliui.

Tai buvo antroji tautiečių pergalė tarptautiniame turnyre, kurio kovas ketvirtadienį jie užbaigs Kėdainiuose vyksiančiame susitikime su Baltarusijos nacionaline komanda.

Rungtynių žaidėjas
Jonas  Valančiūnas
PTS 16 | REB 9 | EFF 23
Pirmajame ketvirtyje po krepšiais dominavusio bei 12 taškų ir 6 kamuolius atkovojusio Jono Valančiūno vedama Lietuvos rinktinė bandė šauti į priekį, tačiau olandai sėkmingai atsilaikė. 

Visgi antrajame ketvirtyje to varžovams pakartoti nepavyko – svečiai per devynias minutes nesugebėjo pelnyti nė taško „iš žaidimo“, o 15:2 spurtavusi Kazlausko kariauna pradėjo triuškinti svečius iš Olandijos – 42:21.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje nekito – lietuviai toliau sėkmingai puolė ir besibaigiant mačui įgijo rekordinį – 27 taškų pranašumą (82:55).

Antroje rungtynių pusėje daugiau taškų nei pirmojoje (36 prieš 25) praleidę lietuviai pirmą sykį per keturis draugiškus susitikimus į savo krepšį praleido daugiau nei 60 taškų.

Pirmąsias rungtynes Lietuvos rinktinės gretose sužaidė vėliausiai prie komandos prisijungęs Jonas Mačiulis, per 18 minučių pelnęs 6 taškus (1/3 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 1/2 baudos), atkovojęs 4 kamuolius ir atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus.

Galingai mačą pradėjusiam Valančiūnui iki dvigubo dublio pritrūko vieno atkovoto kamuolio (16 tšk., 9 atk. kam.), o tik 4 metimus iš 13 pataikusiam Domantui Saboniui – dviejų taškų (8 tšk., 12 atk. kam.).

Nors pastarieji du krepšininkai ir atkovojo daugiau nei du trečdalius Lietuvos rinktinės kamuolių – 21, mūsiškiai minimaliai pralaimėjo kovą po krepšiais (30 prieš 31). Taip pat Kazlausko auklėtiniai padarė lygiai tiek pat klaidų kiek olandai – 18.

Šioms rungtynėms trenerių sprendimu registruoti nebuvo Mindaugas Kuzminskas, Antanas Kavaliauskas, Renaldas Seibutis ir Adas Juškevičius.

Lietuvos rinktinė: Jonas Valančiūnas 16 (9 atk. kam.), Paulius Jankūnas 10, Marius Grigonis 8, Domantas Sabonis 8 (4/13 metimai, 12 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 8, Deividas Gailius 7.

Olandijos rinktinė: Jito Kokas 14, Jessey Voornas 12, Worthy De Jongas 9, Willemas Brandwijkas 9.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Jono Kazlausko komentaras:

Jono Valančiūno dominavimas:

Deivido Gailiaus dėjimas po Manto Kalniečio perdavimo:



Komentarai:

Rinktinė aiški:

PG: Mantas Kalnietis, Mindaugas Girdžiūnas

SG: Renaldas Seibutis, Adas Juškevičius

SF: Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, Edgaras Ulanovas.

PF: Paulius Jankūnas, Domantas Sabonis.

C: Jonas Valančiūnas, Robertas Javtokas, Antanas Kavaliauskas.
2016-07-13
-18
Atsakyti
Anonimas
Dede rolki tavo supratimas nulinis. Lošia silpnoj komandoj ir prieš stiprias įmeta po 10pts

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-13
Atsakyti
Lietuvos rinktines branduolis yra Ryto zaidejai ir Ryto isauginti talentai, tad nieko keisto kad taip lengvai laimi pries visus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-13
-6
Atsakyti
Ygh
Nes kause grigonis yra dar jaunas, neatsiskleides, gal sia vasara ivyks luzis ir taps labai rimtu krepsininku

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-13
-5
Atsakyti
Dede Rolkis
Nu grigonis dziugina bet kodel ji visi taip aukstina.

Ok zaidzia ispanijoj lievoj komandoj kur meta 10 tasku.kur visi tokie pat

Jei toks geras kazi ko grandai nesipuola ar nba nepatrauke demesio?

O milo vaidmuo komandoj yra kitas.ziurekit kas naparnikai.

Tai kad nemyzkit pirma laiko

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-13
-5
Atsakyti
HELO
http://revosport.lt - ATSINAUJINĘS SPORTO FORUMAS! Kviečiame prisijungti! :)
2016-07-13
+1
Atsakyti
lkl
to as

vietoj ulanovo seibutis varys,patirties daugiau turi,plius jis kazlausko numyletinis,visur ji su savim tamposi ir i rinktine ir i olipiakosa.kas kas bet seibutis turi pati didziausia 100% vieta rinktinej.o ulanovas su gailium irgi geri zaidejai,bet jiem tiesiog nelieka vietos.
2016-07-12
+4
Atsakyti
to as
kol kas pritarciau, tik Milaknio gal dar nereikėtų nurašyt a?
2016-07-12
+1
Atsakyti
....
tame kad abu gali per dvi pozicijas zaisti ko kariniauskas negali, taiklumas zymiai geresnis, patiries taip pat daugiau, fasai kariniausko del ko ji eme totaliai nuspejami varzovams. lose antroj graiku lygoj, o pries tai zalgiryje lekaviciaus uzdominuotas buvo, nors siemet ir to pacio lekaviciaus nebebande. pries fasuojant jau zinos kur eis fasas daug maz. gal aikste siek tiek geriau mato, bet turi daugiau minusu nei pliusu. jau geriau kazlausko numyletini stalciu (nesigilinau kaip jam su sveikata) butu dar karta ant pabandymo paeme.
2016-07-12
+2
Atsakyti
sdf
:DSako Braking bad nemates tai atsilikes :D :D sudas tas braking bad, vos ne vos iskenciau 2 serijas paziuret nekabina ir viskas :D


oho kiek daug ;DD kita kart po 10 min isjunk
2016-07-12
-2
Atsakyti
bukas
Paaiskinkit man aklam ir bukam, kame Juskeviciaus ir Girdziuno pranasumai, kaip izaideju, pries Kariniauska.
2016-07-12
+8
Atsakyti
:D
Sako Braking bad nemates tai atsilikes :D :D sudas tas braking bad, vos ne vos iskenciau 2 serijas paziuret nekabina ir viskas :D
2016-07-12
Atsakyti
ssf
na ulanovui paprasciausiai vietos nebelieka. 13 paliks. gailius taip ar taip out. gailiu pasalinus lieka 3 sf kurie gali losti sf-pf ir nei vienas sf-sg. pf ir taip du teturim tad abu liks. girdziunas kaip siandien parode daug sekmingiau uz sg gali losti, bet tam yta adas 2 kartus geresnis tad ant rotacijos per abi pozicijas abu liks, o kariniauskas janaviciaus blogesne kopija tai kaip ir aisku su juo. jei ne rimtos traumos turetu eiti kalnietis, girdziunas, juskevicius, seibutis (kad ir koks butu uz dabartines formos milakni vistiek 3 galvom geresnis), grigonis (gali bedai esant ir sf atlosti padoriai), maciulis, kuzminskas, jankunas, sabonis, valanciunas, kavaliauskas ir javtokas
2016-07-12
Atsakyti
as
noreciau tokios galutines sudeties PG kalnietis ir girdziunas

SG juskevicius grigonis ir ulanovas

SF MACIULIS ir kuzminskas

PF jankunas sabonis ir motiejunas(jei zais o jei ne vietoj koki jabtoka galima paimt)

C valanciunas ir kavaliauskas

jei rinktineje nebus motiejuno bus jabtokas
2016-07-12
-14
Atsakyti
lkl
tas jito kok tai idomus zaidejas.paziurejau jo stats ncaa tai paskutinius 2 metus po 2,5 bloko israso,geras gynybinis zaidejas ir kaip matem puolime irgi neblogas.
2016-07-12
-8
Atsakyti
sdf
ddsdJeigu Ulanovą paims į RIO tai būsiu nesupratęs Kazlausko eilinį kartą.


tipo ne px kad tu nesuprasi ;D kai Kazlauskas medalius ima
2016-07-12
+4
Atsakyti
sdf
ProtagonistasNežiūriu mainstreaminio šlamšto. Tau iki gero kino, akivaizdu, toli, purvasklaidi.


o ka tu ziuri jei vienas geriausiu serialu yra slamstas? ;DD
2016-07-12
-8
Atsakyti
Eikit šahmatus komentuot to ddsd
Tave matai nepaklausė :) Eik raugintu agurku su kefyru užvalgyt,prieš tai pampersa užsidėk.Treneris atsirado.
2016-07-12
-4
Atsakyti
ssf
kas jum cia visiems del to sabonio darosi? sake pats kazlauskas, kad su mase jam ne viskas tvarkoj, visgi centru teko ncca priverstinai daugiau nei reikia losti. bandys greiti ir vikruma grazinti ka su valanciunu dare kai raptorsai ji bande meska paversti. tai matyt is stangines neiseina po treniruociu. nuims kruvi nuo ranku bent pries olimpines ir pageres tas taiklumas. del kamuoliu kaip kovojo taip ir kovoja kaip zveris. vienam siandien net nosi sutrupino bekovodamas. 12 kamuoliu kad ir pries olandus yra kas veikti. be to 3 pf ir neturim. motiejuno nebus, o kavaliausko kazlas pf nemato. pacesas ji ten tik mato. su vienu jankunu tai nevaziuosi, o kuzminskas stoves tik pries maziausius penketus jei reikes.
2016-07-12
+5
Atsakyti
sdfbreaking bad nemates? tu gal atsilikelis


Nežiūriu mainstreaminio šlamšto. Tau iki gero kino, akivaizdu, toli, purvasklaidi.
2016-07-12
-11
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 114

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.