Lietuvos 16-metės baigė kovą dėl Europos čempionato medalių (9)

Lietuvos šešiolikmečių merginų rinktinė kovą dėl „Always“ Europos čempionato medalių baigė aštuntfinalyje. Lietuvės kovoje dėl patekimo į ketvirtfinalį 37:51 (8:19, 8:6, 10:13, 11:13) turėjo pripažinti Vengrijos bendraamžių pranašumą.

Lietuvos toliau kovos dėl 9-16 vietų ir mūsiškių toliau lauks Čekijos arba Olandijos krepšininkės, kurios aštuntfinalyje kausis po mūsų rungtynių.

Lietuvės šiame mače suklydo 21 kartą, kai varžovės – 15. Pritrūko ir atsarginių žaidėjų indėlio, nes nuo suolelio pakilusios žaidėjos pelnė tik 3 taškus, kai vengrių žaidėjos įmetė 15. Koją mūsiškėms kišo ir baudų metimai. Lietuvės pirmus baudos metimus metė tik ketvirtame kėlinyje, o iš viso pataikė 1 baudą iš 4.

Lietuva: Klaudija Janionytė 16, Audronė Zdanevičiūtė 8, Aistė Švegždaitė 6, Agnesė Garčinskaitė, Urtė Čižauskaitė ir Simona Visockaitė (10 atk. kam.) po 2.

Vengrija: Ester Madar 14, Reka Dombai 11.


Komentarai:

To treneriui ar sudanui
Rokai, cia tu? Ar cia viskas gerai? :))) gerai rotuoja ir komanda sustyguota? Ne velnio. Prikask liezuvi ieskodamas pasiteisinimu ir paziurek i statistika, kuri akis bado. Taip pat paziurek irasus, ar zaidejos jegu turi. sekmes

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-22
+8
Atsakyti
treneriui
Tai ko pats neprisistatai, gal tokio pat lygio strategas esi? Gal tau paciam i kirpejus laikas?
2018-08-22
-4
Atsakyti
Treneris
Baisu kai apie krepšinį rašo: gaisrininkai, padavėjai, kirpėjai ir t.t. Ir galvoja, kad viską puikiai nusimano. Vienas tevelis, kurio dukra sėdi ant suolo raso, kad marina ant suolo žaidėjas. Kitas verkia, kad perlaiko suolo žaidėjus :D paskutinis komentaras išvis topinis. Jei nematei derinių, tai nereiškia , kad jų nebuvo. Gal tavo tiesiog per menkas supratimas? O baisiausia , kad žmogus galvoja, jog žaidėjom jei pasakytų, kad svarbiausia kovoti kamuolius, tai jos ir atsikovos :D gerai, kad anonimiškai čia , nes tikrai patys suprantat , kad viešai tokių pezalų nerašytuėt:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-22
-4
Atsakyti
ziurejau
Ziurejau visas rungtynes ir ne tik sios rinktines, bet ir visu kitu LT jaunimo komandu. Nesuprantu as federacijos neigalumo ir problemu nematymo, bet tikiuosi, kad isvados bus padarytos. Pradedant Gronskiu ir baigiant Stankevicium jokios minties treneriu darbe, jokiu deriniu, jokios tvarkos ir vien tik pasitikejimas keliais komandos lyderiais, manant, kad jie istrauks tiek savo komandas, tiek medalius LT. Stai Gronskis, lemiama kelini pirmaujant keliais taskais isleido antra sudeti ir pralaike aksteleje tol, kol rungtyniu likimas, net man prie kompo sedint tapo aiskus, bet uztai visi gavo pazaisti daugmaz po lygiai minuciu. Petrauskas su kolegomis taip ruose astuoniolikmecius finalams, kad tiems jegu ir fantazijos neuzteko, kaip baigti lemiama ataka. Apie Purly isvis ner ka rasyti, susidare ispudys, kad jis aplamai nelabai zino ka reikia daryti ir visa laika sukryziaves rankas ant krutines galvojo, kaip cia tas rungtynes istraukti, deja.... Stankevicius - verkt norisi, vaizdelis toks, kad jis pagimdys, nes toms jaunoms mergaitems dar neatejo laikas, stena, rankomis mosuoja, kazkokius kringelius ant lentos braizo, kuriuos turbut tik jis vienas supranta, nes aiksteleje per tris paskutines rungtynes jokio derinio nepamaciau. Tris rungtynes kamuoliu po krepsiu nepasiima, tai koks tu treneris, jei paaiskinti negali, kad nepaimdamos kamuoliu merginos duoda antrus, trecius ir daugiau kartu pelnyti taskus. Izaideja visose trejose rungtynese su savo 165cm verziasi pries 20 cm aukstesne, gauna stoga, issoka is aiksteles ir laukia uzribyje kol situacija issispres, tuo metu kamuolys krenta jai i rankas, bet ji dar i aikstele negryzusi ir fiksuojamas uzribis. Negi sunku treneriui paaiskinti, kad gryztu i aikstele, juk situacija nesibaige ir cia ne vienas kartas, tai tai jau sistema, kuri ateityje paveiks psichologiskai ta pacia zaideja. Baudu metimai - tragedija(tas pats ir pas vaikinus), na jei poroje varzybu neimeta zmones baudu, tai gal namuose zaidziant paprasykit federacijos sales, kad valanda iki varzybu sale suorganizuotu baudoms prasimetyt arba puse apsilimo tegul meto, gal prasimetys. O ateityje jokiu perspektyvu jei taip toliau bus, bet reikia nuo federacijos pradet, kuri nesamones daro. Kur matyta, kad jau vietinese vaiku varzybose miestu ir miesteliu treneriams savo zaidejams reikia licenzijas ispirkti? Berniukai tai dar kokiu remeju gali rasti, o mergaites? Ar Krepsinio namams lesu truksta ar Spokui naujausio Volvo dzipo lizinga susimoket? Nors gal ir gerai, gal LT nauju religiju atsiras, va tik vaiku gaila....
2018-08-22
-1
Atsakyti
DC
Beje, po 2 kelinio sakiau eisiu paklaust Sabo, gal dar karta isbegtu i aikstele, nes maciau kad is musu panu shuds gausis :/
2018-08-22
-3
Atsakyti
DC
Tai kad kazkokios nesamones. Taip, ta moteru, (jau nekalbant apie U16 panu) kase toks sunkiai prognozuojamas procesas, taciau net stebint apsilima matesi, kad pas vengres komandoje darnos daugiau. Kazkaip visos bego tvarkingai, mete ir vienos kitoms nesimaise, priesingai nei lietuves. Prasidejus kasei atrode, kad kiekviena turinti kamuoli bando isijausti i gelbetojos role, laiko kamuoli iki paskutinio momento ir tada renkasi sprendima, kai ju nebelabai yra. Labai keistai nustebino neretas aukstaugiu varinejimasis kamuolio, atrode, kad taikosi buti Porzingio moteriska versija, bet iseidavo tik toks veiksmas ant klaidos ribos. Pagrindine gyneja bande traukti, ji pasirode man kaip Gianmarco Pozzecco moteriska versija :) Dar viena, berods 4 Nr bande pademonstruoti kazka is westbrooko arsenalo :) Nu ir tu, kurios prisivarydavo po kase zaidimas primine Valanciuno berods 2015 ar kuriu metu zaidima, kai bandydavo viska lauzti jega. ir nieko neiseidavo. Laisvu metimu nebudavo, nes nebuvo zaideju ir kamuolio judejimo normalaus, priesingai, nei pas vengres. Ta prasme daba galima saipytis, taciau vaizdas buvo liudnokas aikstej. Isties, ziurint zaidejas, atrode, kad jos su charakteriu, taciau kazkaip nesustyguotas ju zaidimas pagal kiekvienos stipriasias puses. Atsarginiu kaltinti irgi vargu, ar galima, nes jos dare praktiskai ta pati, ka ir kitos aikstelej, tik vienom netycia ikrito, o kitom- ne.
2018-08-22
Atsakyti
Banditu vadas
O komanda 37... norint laimet, reikia daugiau imest uz varzovus. Treneris gal pamirsta kiek zaideju turi ant suoliuko, kad pagrindinis penketas jau kaip nuvaryti arkliai be jegu atrodo nuo pat pirmo kelinuko.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-08-21
+2
Atsakyti
Tadas
Pritrūko ir atsarginių žaidėjų indėlio, nes nuo suolelio pakilusios žaidėjos pelne tik 3 taskus... nu su tokia rotacija nuo suolo tikrai daugiau nepelnysi tasku
2018-08-21
-1
Atsakyti
Tadas
Kaip sakoma be komentaru..
2018-08-21
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.